1. Thuis
  2. Elektrische auto

Elektrische auto: kosten, verbruik en meer

Op deze pagina lees je alles over elektrische auto’s. Van de kosten tot het verbruik, de actieradius, de levensduur van accu’s, nieuwe modellen elektrische auto’s en nog veel meer.

De kosten van elektrisch rijden gaan omlaag

De meeste elektrische auto’s zijn in aanschaf nu nog duurder dan auto’s op benzine of diesel. Dat verandert binnen nu en een paar jaar. Experts denken dat ze rond 2025 goedkoper zijn dan een brandstofauto. En in veel gevallen is een e-auto inclusief onderhoud en verbruik nu al goedkoper. 

De goedkoopste elektrische auto

Het aanbod verandert natuurlijk snel, dus het slimste is om het aanbod zelf in de gaten te houden. In de zomer van 2022 was de Dacia Spring Electric, voor € 20.850,- de goedkoopste. Misschien rij je alleen in de stad en vind je een maximale snelheid van 45 kilometer per uur geen probleem. Dan is de kleine Citroën Ami een optie, voor een vanaf-prijs van € 7.290,-. En net als bij alle elektrische auto’s geldt dat daar de subsidie nog vanaf gaat. 

Elektrisch rijden subsidie: laad je portemonnee op!

Heb je interesse in het kopen van een elektrische auto? Dan is de kans groot dat je recht hebt op subsidie. Ontdek hoe het zit met de aankoopsubsidie voor nieuwe en gebruikte elektrische auto's. 

Subsidies bekijken

Elektrisch rijden? Ga thuisladen!

Met een eigen laadpaal heb je altijd een opgeladen auto voor de deur. Wel zo makkelijk en vaak voordeliger. We helpen je graag bij het samenstellen van je ideale laadpaal. En bieden deskundige begeleiding rondom de installatie en het onderhoud. 

Bekijk onze laadpalen

Meer over elektrische auto's