1. ZZP
  2. Advies
  3. Werkplek aan huis

Kantoor aan huis: bespaar op je energierekening

Als je veel vanuit je thuiskantoor werkt, heb je meer energiekosten dan als je op locatie van je werkgever werkt. Met deze praktische tips bespaar je energie op je thuiswerkplek. 

Eenvoudig energie besparen in je kantoor aan huis

Met een paar simpele aanpassingen kom je al heel ver. Kijk hier eens naar:

1. Licht

Vervang oude gloeilampen zoveel mogelijk door LED-lampen. Tegenwoordig geven deze een net zo sfeervol licht af én ze zijn een stuk energiezuiniger. Wel zo’n 85 tot 90 procent zuiniger dan ‘normale’ verlichting (bron: Milieu Centraal).

2. Apparatuur

Denk aan je desktop/laptop, schermen en printer. Je kunt gelijk al besparen op je verbruik door aan het einde van de dag je scherm en computer uit te zetten. Zet ook je computer tijdens pauzes in de slaapstand en stel deze in op energiezuinigheid. En als je nog een stap extra wilt zetten: vervang oude computers en printers indien mogelijk voor nieuwe, meer energiezuinige modellen.

3. Verwarming

Zet een uur voor het einde van je werkdag je verwarming alvast lager of uit. Efficiënt en zo voorkom je verspilling. Een slimme thermostaat kan je hierbij helpen. Deze regelt de verwarming aan de hand van je leefritme met behulp van weekprogramma’s. Nog zo’n slimme oplossing: de energiezuinige verwarmde kussens van Sit and Heat. Hiermee bespaar je op de verwarmingskosten van je thuiswerkplek. Ben je Vattenfall-klant, dan ontvang je nu 10% korting op je bestelling.

Bespaaradvies uit de praktijk

Onze technisch energieadviseur bezoekt de thuiswerkplek van trainer/coach Rob. Rob vertelt dat hij zijn werk leuk vindt: 'Je ontmoet elke week nieuwe mensen met nieuwe inzichten, ieder met zijn eigen verhaal en ervaringen.' Minder leuk is zijn hoog uitgevallen energierekening. Onze adviseur bekijkt de mogelijke oorzaak en geeft advies. 

Advies van de expert: 'Verplaatst de thermostaat'

Robs thermostaat hangt in de hal. Daar is het altijd wat kouder dan in zijn werkruimte. Het advies van onze expert is om de thermostaat naar de werkruimte te verplaatsen. Zo krijgt de thermostaat een betere meting. 

Daarnaast is het advies om de thermostaat zo in te stellen dat hij automatisch een uur voordat de werkdag voorbij is, naar de juiste nachttemperatuur gaat. 

Nog meer energie besparen. In je huis en op je werkplek.

Wil je weten hoe je in je huis en werkruimte nog meer energie bespaart? We helpen je graag met onze gratis Duurzaam Wonen Check. Samen met onze chatbot Nina stel je in 3 stappen jouw persoonlijke advies samen. 

Doe de check

Meer bespaar-oplossingen voor zzp'ers