1. ZZP
  2. Advies
  3. Werkplek aan huis

Kantoor aan huis: bespaar op je energierekening

Als je veel vanuit je thuiskantoor werkt zijn er genoeg kansen om op je energierekening te besparen. We helpen je graag, met praktische tips voor energiebesparing op je thuiswerkplek. 

Eenvoudig energie besparen in je kantoor aan huis

Met een paar simpele aanpassingen kom je al heel ver. Kijk hier eens naar:

1. Licht

Vervang oude gloeilampen zoveel mogelijk door LED-lampen. Tegenwoordig geven deze een net zo sfeervol licht af én ze zijn een stuk energiezuiniger. Wel zo’n 85 tot 90 procent zuiniger dan ‘normale’ verlichting (bron: Milieu Centraal).

2. Apparatuur

Denk aan je desktop/laptop, schermen en printer. Je kunt gelijk al besparen op je verbruik door aan het einde van de dag je scherm en computer uit te zetten. Zet ook je computer tijdens pauzes in de slaapstand en stel deze in op energiezuinigheid. En als je nog een stap extra wilt zetten: vervang oude computers en printers indien mogelijk voor nieuwe, meer energiezuinige modellen.

3. Verwarming

Zet een uur voor het einde van je werkdag je verwarming alvast lager of uit. Efficiënt en zo voorkom je verspilling. Een slimme thermostaat kan je hierbij helpen. Deze regelt de verwarming aan de hand van je leefritme met behulp van weekprogramma’s. Nog zo’n slimme oplossing: de energiezuinige verwarmde kussens van Sit and Heat. Hiermee bespaar je op de verwarmingskosten van je thuiswerkplek. Ben je Vattenfall-klant, dan ontvang je nu 10% korting op je bestelling.

Case: zo bespaart trainer/coach Rob energie op zijn thuiswerkplek

Energieadviseur Max Nuijens bezoekt de thuiswerkplek van trainer/coach Rob. Rob vertelt dat hij zijn werk leuk vindt: “Je ontmoet elke week nieuwe mensen met nieuwe inzichten, ieder met zijn eigen verhaal en ervaringen.”. Minder leuk aan het thuiswerken is zijn hoog uitgevallen energierekening. Hij heeft geen idee wat hij verkeerd doet. Max gaat hem helpen zijn energiekosten omlaag te brengen.

Rob verplaatst zijn thermostaat

Robs thermostaat hangt in de hal, waar het altijd wat kouder is dan in zijn werkruimte. Max geeft het advies de thermostaat daarnaartoe te verplaatsen. Zo krijgt de thermostaat de juiste meting en stookt hij niet onnodig. Daarnaast stelt Rob de thermostaat in dat hij automatisch een uur voordat de werkdag voorbij is, uitgaat. Het gevolg: overdag een comfortabele temperatuur, ’s avonds een verlaging naar 14 graden Celsius. Efficiënt en geen verspilling.

Nog meer energie besparen. In je huis en op je werkplek.

Wil je weten hoe je in je huis en werkruimte nog meer energie bespaart? We helpen je graag met onze gratis Duurzaam Wonen Check. Samen met onze chatbot Nina stel je in 3 stappen jouw persoonlijke advies samen. 

Doe de check

Energie besparen in je thuiskantoor: mogelijkheden genoeg

Zoals je kon lezen, zijn er dus volop mogelijkheden om energie te besparen op je thuiswerkplek. Ga jij besparen op je verlichting, apparatuur of verwarming? We wensen je veel succes op weg naar een duurzamer thuiskantoor!

Deel deze pagina

Meer duurzame oplossingen voor zzp'ers