1. MKB
  2. Slimme thermostaat

Besparen met een slimme thermostaat op kantoor

Met een slimme thermostaat regel je gemakkelijk de warmte in je mkb-bedrijfsruimte of zzp-(thuis)kantoor. Aan de hand van je werkritme weet de thermostaat automatisch in welke ruimte en op welk tijdstip de verwarming aan moet. Of juist uit.

Voordelen van de slimme thermostaat voor zzp en mkb

Comfort

Een warm (thuis)kantoor op het moment dat jij dat wilt

Besparing

Verwarm je nog niet energiezuinig? Dan kun je geld besparen (bron: Milieu Centraal)

Gemak

Op afstand te bedienen en aan te passen via de app op je smartphone

Drie slimme thermostaten

Slimme thermostaten zijn er in allerlei vormen en maten. De ene past beter bij jouw situatie dan de andere. Je hebt de volgende mogelijkheden:

1. Radiatorknoppen

De radiatorknoppen draaien de radiator vanzelf open en dicht. Daarmee bepaal je zelf welke ruimte je wel of niet verwarmt. Net als de slimme thermostaat zijn de radiatorknoppen meestal zelfprogrammerend. Dat betekent dat die je weekritme ‘leert’. 

2. Draadloos

De draadloze slimme thermostaat zet of hang je op elke gewenste plek in je huis of bedrijfspand. Het komt vaak voor dat de thermostaat niet op een logische plek hangt. Met deze variant is dat makkelijk opgelost. 

3. Wandthermostaat

De wandthermostaat kan overal geplaatst worden en werkt het beste met een boilerschakelaar. Comfortabel warm binnen een handomdraai.

Slimme thermostaat in de praktijk

Stadverwarming met slimme thermostaat

Heeft je pand stadsverwarming? Ook dan kan je profiteren van de voordelen van een slimme thermostaat. Reguleer op afstand de temperatuur van je (thuis) kantoor. Via een app kan je controleren op welke temperatuur je verwarming staat ingesteld.

Vloerverwarming met slimme thermostaat

De slimme thermostaat is ook geschikt voor vloerverwarming. Let wel op bij het uitkiezen van een thermostaat om rekening te houden met alle andere verwarmingselementen zoals radiatoren.

Bespaartips die werken

Behalve de slimme thermostaat zijn er ook andere manieren om energiekosten uit te sparen. Bekijk de bespaartips voor je winkel, bedrijfsruimte of (thuis)kantoor.

Veelgestelde vragen over de slimme thermostaat

Wat is een goede slimme thermostaat?

Dit hangt natuurlijk af van jouw situatie. Zo zijn er diverse mogelijkheden beschikbaar en kunnen toegepast worden aan de hand van wat voor jou het fijnst is in gebruik. 

Graag advies over welke thermostaat voor jou het beste is? Neem dan contact met ons op en onze experts helpen je verder. 

Kan een slimme thermostaat op oude ketel?

Ja, het is mogelijk om een slimme thermostaat aan te sluiten op een verouderde cv-ketel. Dit zal dan volgens het aan/uit principe werken. 

Wat is het voordeel van een slimme thermostaat?

Met een slimme thermostaat stem je de verwarming automatisch af op jouw gedrag. De thermostaat is voorzien van diverse gemakken. Zo kun je bijvoorbeeld de verwarming op afstand bedienen. Ga je nu nog niet energiezuinig om met de verwarming? Dan kun je met een slimme thermostaat mogelijk besparen op je rekening. (Bron: Milieu Centraal)

Hoe werkt een slimme thermostaat?

Doordat je de slimme thermostaat verbind met je netwerk (WiFi) verzamelt hij informatie en wordt dit verwerkt. Hierdoor voorspelt de thermostaat wanneer er wel of niet verwarmd moet worden. Dit kan afgestemd worden aan de hand van jouw situatie.

Je energiepartner bij besparen en verduurzamen

Je kunt bij ons rekenen op een energiepartner die met je meedenkt. Die kansen spot voor jouw bedrijf. Met een netwerk van experts: van installateurs tot subsidieadviseurs. Zo ondersteunen we je bij het behalen van al je energiedoelen, van kleine besparingen tot grote duurzame stappen.

Zo denken we mee

Meer energie-oplossingen

We helpen je graag

Heb je interesse in een energiecontract met een slimme thermostaat? Of heb je andere vragen? We denken graag met je mee. Bel onze ondernemersdesk op werkdagen tussen 08:00 en 15:00 uur op 020 89 20 255.

Persoonlijk advies

Kijk altijd of een slimme thermostaat werkt op jouw type verwarming. Heb je vloerverwarming of zit je in een historisch pand? Dat kan bijvoorbeeld een uitdaging zijn om rekening mee te houden. Onze experts geven energieadvies aan mkb'ers en zzp'ers.