Zonnepanelen huren kan niet meer, maar kopen blijft rendabel

Tot voor kort kon je bij ons zonnepanelen huren. Maar omdat de overheid vanaf 1 januari 2023 de salderingsregeling stapsgewijs afbouwt, wordt de huur van zonnepanelen voor de meeste mensen minder aantrekkelijk. Daarom stoppen we met ons aanbod.

Nieuws over de salderingsregeling

De salderingsregeling wordt voorlopig niet afgebouwd. Volgens het kabinet is de ingangsdatum van 1 januari 2023 niet haalbaar. Lees hier het laatste nieuws over de salderingsregeling

* Omdat de plannen rondom de afbouw van de salderingsregeling nog niet definitief zijn, gaan we in onze berekening op deze pagina nog uit van de 'oude' situatie. 

Zonnepanelen huren: als ze al op je dak liggen

Als je al zonnepanelen bij ons huurt, verandert er niets. Voor een vast bedrag per maand blijven we je zonnepanelen monitoren en heb je geen zorgen over onderhoud en verzekering.

Huur je al zonnepanelen en verandert er iets in je situatie?

Als je verhuist kun je besluiten je huurpanelen mee te nemen naar je nieuwe huis. In overleg overdragen aan de volgende eigenaar van je huis kan natuurlijk ook. In onze algemene voorwaarden en productvoorwaarden voor zonnepanelen huren lees je wat we hebben afgesproken. 

Van zonnepaneel huren naar zonnepaneel kopen: dit zijn de mogelijkheden

Voordelig een groene lening afsluiten

Vanaf nu kun je bij ons het bedrag voor je zonnepanelen ook lenen, met de Groene Lening via Vattenfall.

Ook kun je via het Nationaal Energiebespaarfonds een voordelige lening afsluiten voor minimaal twee energiebesparende investeringen in je huis. Heb je net een huis gekocht of kun je je hypotheek oversluiten? Dan kun je de panelen opnemen in je hypotheek. Verschillende banken, zoals ABN Amro of de Rabobank, bieden een ‘groene’ lening.

 

Subsidie van je gemeente

Een landelijke subsidie op de aanschaf van zonnepanelen is er al sinds 2013 niet meer. Maar sommige gemeentes hebben wel een eigen regeling. Op energiesubsidiewijzer.nl vind je een actueel overzicht van gemeentelijke regelingen. Soms hebben gemeentes ook regelingen voor een gezamenlijke inkoop van zonnepanelen. Het Energieloket van je gemeente weet wat er mogelijk is.

Zonnepanelen kopen: de btw krijg je voorlopig nog terug

Omdat je met je eigen opwek ook teruglevert aan het net, ziet de Belastingdienst jou als ondernemer. Daarom kun je in de meeste gevallen over de aanschaf en installatie van zonnepanelen de btw terugvragen.

Dat kan al gauw honderden euro’s schelen. Koop je je zonnepanelen bij Vattenfall of onze collega's van Feenstra? Dan vraagt onze partner Alfa Accountants en Adviseurs voor jou de btw terug bij de Belastingdienst. Dat kost je verder niks, het hoort bij onze service. Heb je een energiecontract bij Vattenfall? Dan profiteer je bij de aanschaf van zonnepanelen natuurlijk ook nog van € 100,- klantenkorting.

Doe de Zonnepanelen Check

Ben je benieuwd hoeveel energie je met zonnepanelen kunt opwekken en hoeveel geld je daarmee kunt besparen? Via onze snelle Zonnepanelen Check zie je snel wat de kosten en opbrengsten in jouw geval zouden zijn.

Doe de Zonnepanelen Check
Stroom delen met zonnepanelen

100% groene stroom delen

Bij Powerpeers, onze dochteronderneming, deel je 100% groene stroom met elkaar. Wat de één opwekt, kan de ander goed gebruiken. Powerpeers verdeelt de reststroom van klanten met zonnepanalen onder de klanten die de energie op dat moment nodig hebben. Wil je weten hoe dit precies werkt?