Zonnepanelen huren kan niet meer, maar kopen blijft rendabel

Tot voor kort kon je bij ons zonnepanelen huren. Maar omdat de overheid vanaf 1 januari 2023 de salderingsregeling stapsgewijs afbouwt, wordt de huur van zonnepanelen voor de meeste mensen minder aantrekkelijk. Daarom stoppen we met ons aanbod.

Nieuws: er gebeurt van alles rond zonne-energie. De ingangsdatum voor de afbouw van de salderingsregeling is uitgesteld naar 1 januari 2025. En het is zeer waarschijnlijk dat de btw op zonnepanelen wordt afgeschaft. Lees hier de laatste nieuwsupdate over zonnepanelen.  

Zonnepanelen huren: als ze al op je dak liggen

Als je al zonnepanelen bij ons huurt, verandert er niets. Voor een vast bedrag per maand blijven we je zonnepanelen monitoren en heb je geen zorgen over onderhoud en verzekering.

Huur je al zonnepanelen en verandert er iets in je situatie?

Als je verhuist kun je besluiten je huurpanelen mee te nemen naar je nieuwe huis. In overleg overdragen aan de volgende eigenaar van je huis kan natuurlijk ook. In onze algemene voorwaarden en productvoorwaarden voor zonnepanelen huren lees je wat we hebben afgesproken. 

Zonnepanelen met een beetje hulp

Subsidie van je gemeente

Een landelijke subsidie op de aanschaf van zonnepanelen is er al sinds 2013 niet meer. Maar sommige gemeentes hebben wel een eigen regeling. Op energiesubsidiewijzer.nl vind je een actueel overzicht van gemeentelijke regelingen. Soms hebben gemeentes ook regelingen voor een gezamenlijke inkoop van zonnepanelen. Het Energieloket van je gemeente weet wat er mogelijk is.

Zonnepanelen kopen: de btw krijg je nog terug

Omdat je met je eigen opwek ook teruglevert aan het net, ziet de Belastingdienst jou als ondernemer. Daarom kun je in de meeste gevallen over de aanschaf en installatie van zonnepanelen de btw terugvragen.

Dat kan al gauw honderden euro’s schelen. Koop je je zonnepanelen bij Vattenfall of onze collega's van Feenstra? Dan vraagt onze partner Alfa Accountants en Adviseurs voor jou de btw terug bij de Belastingdienst. Dat kost je verder niks, het hoort bij onze service. Heb je een energiecontract bij Vattenfall? Dan profiteer je bij de aanschaf van zonnepanelen natuurlijk ook nog van € 100,- klantenkorting.

Doe de Zonnepanelen Check

Ben je benieuwd hoeveel energie je met zonnepanelen kunt opwekken en hoeveel geld je daarmee kunt besparen? Via onze snelle Zonnepanelen Check zie je snel wat de kosten en opbrengsten in jouw geval zouden zijn.

Doe de Zonnepanelen Check
Stroom delen met zonnepanelen

100% groene stroom delen

Bij Powerpeers, onze dochteronderneming, deel je 100% groene stroom met elkaar. Wat de één opwekt, kan de ander goed gebruiken. Powerpeers verdeelt de reststroom van klanten met zonnepanalen onder de klanten die de energie op dat moment nodig hebben. Wil je weten hoe dit precies werkt?