Zonnepanelen huren: verduurzamen zonder investering

Wil je graag zonnepanelen, maar is kopen een té grote stap? Misschien heb je het spaargeld niet of vind je het te veel gedoe. Goed nieuws: via onze partner Solease kun je heel eenvoudig zonnepanelen huren. We laten je zien hoe het werkt.

Zonnepanelen op elk dak

Wij willen zonnepanelen mogelijk maken voor elke huiseigenaar met een eigen dak. Daarom bieden we nu ook de mogelijkheid om zonnepanelen te huren. Dit is een slimme en toegankelijke manier om te genieten van zonne-energie. Als je zonnepanelen huurt wek je zelf stroom op en bespaar je maandelijks op je energiekosten. 

Zonnepanelen huren is simpel

Heb je weleens een auto of een fiets gehuurd? Dan weet je ongeveer hoe het werkt. Je betaalt een vast bedrag per maand en hebt verder nergens omkijken naar. Solease installeert de zonnepanelen op je dak en regelt alles van a tot z. Zonnepanelen huren is een eenvoudige manier om zelf duurzame stroom op te wekken en te besparen op je energierekening.

Kun jij zonnepanelen huren? Je ziet het in de Dakcheck

Waarom huren via Solease?

 • Maandelijks besparen zonder investering
 • Inclusief installatie, onderhoud, reparatie en verzekering
 • De eerste 2 maanden gratis voor onze klanten

Kosten en opbrengsten

De afgelopen tijd wisselden de energieprijzen nogal. Met zonnepanelen heb je hier minder last van. Je wekt grotendeels je eigen stroom op en betaalt per maand alleen een vast bedrag aan huur. Zo kom je niet snel voor vervelende verrassingen te staan.

De opbrengst van je zonnepanelen is afhankelijk van de ligging van je dak en het aantal zonnepanelen dat je huurt. Bekijk in de Dakcheck wat jij kunt besparen.

Rekenvoorbeeld


Eefje en Aziz gaan 10 zonnepanelen huren. Hiermee wekken ze ongeveer 3.315 kWh per jaar op. Dat is genoeg voor een gemiddeld huishouden. Deze hoeveelheid stroom kost bij hun energieleverancier € 1.326,-*.
Voor je 10 panelen gaan ze per jaar gemiddeld € 804,- huur betalen. Per jaar besparen ze met het opwekken van hun eigen stroom (1.326 - 804) € 522,-.

*Berekend met een energieprijs van € 0,40 per kWh

Wat levert je dak op?

Check of je dak geschikt is voor zonnepanelen en hoeveel je per maand kunt besparen. Onze Dakcheck geeft een schatting op basis van je adres en energieverbruik. Ziet het er goed uit? Vraag dan meteen gratis een vrijblijvende offerte aan.

Doe de Dakcheck

Zonnepanelen kopen of huren?

Zonnepanelen kosten flink wat geld. Maar na de terugverdientijd is alle stroom die je opwekt met je eigen panelen pure winst. Bedenk hierbij dat zonnepanelen wel 25 jaar* meegaan. Heb je genoeg spaargeld? Dan kan kopen de beste optie voor jou zijn. 

Duurzame oplossingen combineren

Je kunt er ook voor kiezen om zonnepanelen te huren en hiermee spaargeld over te houden voor bijvoorbeeld isolatie of een warmtepomp. De combinatie van diverse duurzame producten levert je namelijk nog meer besparing op.

Zorgeloos genieten

Natuurlijk draait niet alles om geld. Met huur kies je naast voordelige energie ook voor gemak en service. Solease regelt alles voor je, van monitoring tot reparaties, en dat is ook wat waard.

Huur als opstapje naar koop

Twijfel je tussen zonnepanelen kopen of huren? Geen probleem. Als je zonnepanelen huurt, kun je ze op elk moment met huurkorting overkopen. Zo bespaar je direct geld én spaar je voor zonnepanelen die al op je dak liggen.

Wil je persoonlijk advies over kopen en huren? Ook dit kan in de Dakcheck.

*Bron: Milieu Centraal

Zonnepanelen huren: stap-voor-stap

 1. Doe de Dakcheck
  Is je dak geschikt? Vraag dan in de laatste stap vrijblijvend een huurofferte aan.

 2. De experts van Solease gaan voor je aan de slag
  Ze kunnen je dak op afstand bekijken en daarmee een professioneel legplan maken.

 3. Je krijgt een aanbod
  In je huurofferte staan het huurbedrag en alle voorwaarden zwart op wit.

 4. Je gaat akkoord
  Na het tekenen van je contract zal Solease zo snel mogelijk een installatie voor je inplannen.

 5. Het is zover, je krijgt zonnepanelen!
  De volledige installatie wordt door Solease uitgevoerd binnen één dag.

Begon je met huren vóór 2020?

Begon je tussen 2017 en 2020 al met het huren van zonnepanelen bij Vattenfall? Dan verandert er voor jou niets. Voor een vast bedrag per maand blijven we je zonnepanelen monitoren en heb je geen zorgen over onderhoud en verzekering. In de Vattenfall energie app heb je het verbruik en je omvormerdata samen in één overzicht.

Heb je vragen over je huurcontract bij Vattenfall? De klantenservice van de afdeling Zonhuur helpt je graag. In onze algemene voorwaarden en productvoorwaarden voor zonnepanelen huren lees je wat we hebben afgesproken. 

Voorwaarden zonnepanelen

Je hebt een eigen huis met een eigen dak

We kunnen helaas geen zonnepanelen leggen op huurwoningen. Deel je jouw dak, bijvoorbeeld met een vereniging van eigenaren. Dan moet je het plaatsen van de zonnepanelen eerst onderling goed afspreken.

Je dak is asbestvrij

Is je huis vóór 1993 gebouwd, dan kan er asbest in je dak zitten. Bij twijfel zal Solease een inspectie doen. Mogelijk moet je eerst het asbest laten verwijderen.

Je hebt geen rieten dak

Vanwege (brand) veiligheid worden zonnepanelen niet op rieten daken geplaatst. We kijken wel graag met je naar alternatieven. Soms is er bijvoorbeeld ruimte op de garage of een bijgebouw.

Lees meer over zonnepanelen