1. Thuis
  2. Stadsverwarming
  3. Stadswarmte in Amsterdam

Stadsverwarming in Amsterdam

Samen met de gemeente Amsterdam werken we aan het warmtenetwerk in de stad.

CO2-uitstoot

Bewoners en bedrijven in Nederland stootten in 2023 met onze stadswarmte en koude gemiddeld 62% minder CO2 uit dan als ze losse HR-gasketels zouden hebben. 

Makkelijk

Een afleverset in je meterkast regelt je warmte en warm water uit de kraan.

Geen HR-gasketel meer

Je hebt geen HR-gasketel meer in huis. Je verwarmt met heet water ‘uit de grond’.

Wat is stadsverwarming?

Bij stadsverwarming gebruiken we verschillende bronnen om water te verwarmen. Dit warme water gaat via ondergrondse leidingen naar je huis of bedrijf. Je verwarmt je huis zonder gebruik te maken van een HR-gasketel. 

5 vragen over stadswarmte

In 5 stappen naar stadsverwarming

  1. Zijn er straten of wijken in de buurt van je huis die al stadswarmte hebben? Dan kan het zijn dat je stadsverwarming kunt krijgen. Check met de warmtescan of je postcode dicht bij een warmtenet ligt.

  2. Vorm een groep met je VVE, woningcorporatie of buurtbewoners. Maak vervolgens een afspraak met ons. Als je wensen helder zijn en aansluiten bij onze mogelijkheden gaan we aan het werk.

  3. We onderzoeken eerst wat technisch mogelijk is. Je krijgt een vrijblijvende technische inventarisatie. Met een overzicht van de kosten.

  4. In overleg besluiten we of en wanneer we stadsverwarming aanleggen voor je buurt.

  5. Zijn we het eens, dan gaan we aan het werk.

Doe de warmtescan

Met de Warmtescan check je snel of er een warmtenet bij jou in de buurt is. Beantwoord een paar vragen en zie snel of stadswarmte een optie is. En zo ja, wat de volgende stap is.

Start de Warmtescan

Zo begin je met energie besparen