1. MKB
  2. Zakelijke energie
  3. Vast of variabel contract

Een zakelijk vast of variabel contract? Doe de check

De afgelopen periode zijn er veel veranderingen geweest op de energiemarkt. Welk energiecontract is beter voor jouw onderneming? Onze Vast Variabel Check helpt je op weg. Doe de check en krijg informatie om zelf de beste keuze te maken en zo grip te krijgen op de energie van jouw zaak.

Check of vast of variabel bij je past

Een zakelijk vast contract 
Een zakelijk vast contract heeft een vaste looptijd van bijvoorbeeld 1 of 3 jaar. Je leveringstarief voor gas of stroom verandert in die periode dus niet. Dat is fijn als je zekerheid wilt over je maandelijkse uitgaven van energie. 

Een zakelijk variabel contract 
De variabele leveringstarieven veranderen tijdens de looptijd van een zakelijk variabel contract. Het tarief kan dan meerdere keren per jaar veranderen. Dat is een voordeel als de tarieven dalen. Maar andersom kun je ook meer betalen als de prijzen weer stijgen.

Doe de check
Beantwoord de vragen die chatbot Nina stelt. We geven je dan meer informatie die van toepassing is op jouw situatie.

Zo helpen we je op weg

Start de check

Start de Vast Variabel Check in chatbot Nina.

Beantwoord de vragen

Beantwoord vragen over jouw huidige energiecontract.

Ontdek wat bij je past

We geven je meer informatie die past bij jouw zaak. 

Veelgestelde vragen over energiecontracten

Zijn er ook dynamische contracten?

Misschien heb je ook gehoord van een contract met dynamische tarieven. Hierbij kan je leveringstarief per uur verschillen. Wij bieden alleen vaste en variabele contracten aan.

Ben ik met een vaste prijscontract voordeliger uit?
Soms wel. Maar soms ook niet. Het eerlijke antwoord is dat je vooraf niet weet of een vaste prijs voordeliger is dan een variabel tarief. De echte vergelijking kun je pas achteraf maken.
Is het verstandig om een energiecontract voor 1 of 3 jaar af te sluiten?

Met een vast contract koop je vooral zekerheid voor een afgesproken periode. Als je voor een langere periode zekerheid wil, kun je ervoor kiezen om je tarief voor 3 jaar vast te zetten. Maar dalen in die 3 jaar de energieprijzen in de markt, dan staat jouw hogere leveringstarief nog steeds vast. Ook betaal je een opzegvergoeding als je je contract eerder wilt opzeggen. Wil je liever voor een kortere periode zekerheid, kies dan voor 1 jaar.

Gaan de prijzen stijgen of dalen?
Dat is natuurlijk dé vraag die ons allemaal bezighoudt. De prijsontwikkeling hangt af van veel factoren, zoals de gasvoorraden, weersvoorspellingen en politieke beslissingen. In deze video vertellen we je er meer over.

Je energiepartner bij besparen en verduurzamen

Je kunt bij ons rekenen op een energiepartner die met je meedenkt. Die kansen spot voor jouw bedrijf. Met een netwerk van experts: van installateurs tot subsidieadviseurs. Zo ondersteunen we je bij het behalen van al je energiedoelen, van kleine besparingen tot grote duurzame stappen.

Zo denken we mee

Fossielvrij leven binnen één generatie

Als Vattenfall werken we aan een duidelijk doel: fossielvrij leven binnen één generatie mogelijk maken. Dat is een stevige ambitie. Maar het kan, daar zijn we van overtuigd. We zijn vastberaden om het verschil te maken, te beginnen bij onszelf.

Waarom je goed zit bij Vattenfall

  • Hoe langer je klant bent hoe meer voordeel je krijgt
  • Service is altijd afgestemd op je persoonlijke situatie
  • Onze facturen gaan automatisch naar je boekhoudpakket

We helpen je graag

  • De populairste onderwerpen uitgelegd
  • Vind het antwoord op je vraag
  • Vraag een energieadvies aan
  • Of neem gerust contact met ons op