Verplicht energielabel C voor kantoren

Voor elk kantoorpand dat groter is dan 100 m2, geldt vanaf 1 januari 2023 een verplicht energielabel C voor kantoren of beter. Voldoet je pand na deze datum niet aan die eis, dan mag het geen kantoorfunctie meer hebben. Als je pand een energielabel tussen D en G heeft is het dus verstandig om maatregelen te nemen. Dan voldoe je straks aan de wettelijke eisen en bespaar je op je energiekosten.

Energielabel C voor kantoren: dit is een energielabel

Aan je energielabel kun je zien hoe energiezuinig een pand is. Ook legt het uit welke energiebesparende maatregelen je kunt nemen. Een energielabel is verplicht bij verkoop, verhuur of oplevering van een gebouw. Je vindt het energielabel van je pand op
www.ep-online.nl.

Van energielabel D t/m G naar A, B of C

Als je pand energielabel D t/m G heeft, kun je soms zonder bouwkundige aanpassingen een energielabel halen. Meer informatie daarover vind je op de website van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland, afgekort RVO. Het energielabel kan gunstig zijn voor de uiteindelijke verkoop- of verhuurprijs van je pand. Want een groen energielabel, A, B of C, verhoogt de waarde van je pand en versnelt de verhuur.

Advies over zakelijke energie

Bel ons op werkdagen van 08.00 tot 15.00 op 020 89 20 255 of stuur ons een bericht.

Neem contact op

Uitzonderingen: niet alle panden moeten energielabel C hebben

In de volgende situaties hoeft je kantoorpand geen energielabel C te hebben:

  • Een kantoorruimte met een andere gebruiksfunctie dan kantoorruimte
  • Monumenten
  • Panden die binnen twee jaar gesloopt worden, een andere functie krijgen of onteigend worden

Meer informatie over energielabels en regelgeving

Op de website van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland vind je meer informatie over de nieuwe regelgeving. Ook vind je er het energielabel van je pand.

Deel deze pagina

Meer over energie besparen