Verplicht energielabel C voor kantoren

Voor elk kantoorpand groter dan 100 m2, is vanaf 1 januari 2023 minstens energielabel C voor kantoren verplicht. Zonder dit keurmerk mag het geen kantoor meer zijn. Heeft je pand energielabel D, E, F of G? Lees dan verder hoe je aan de wettelijke eisen kunt voldoen en energiekosten kunt uitsparen. Samen vinden we een oplossing.

Zo kun je het energielabel van je kantoor bepalen

Aan je energielabel kun je zien hoe energiezuinig een pand is. Ook geeft het aan uit welke energiebesparende maatregelen je kunt nemen in je kantoor. Een energielabel is verplicht bij verkoop, verhuur of oplevering van een gebouw en het is snel te bepalen. Het energielabel van je thuiswerkplek of kantoor buiten de deur kun je namelijk zo opzoeken via Milieu Centraal.

Van energielabel D t/m G naar A, B of C

Als je pand energielabel D t/m G heeft, kun je soms zonder bouwkundige aanpassingen een energielabel halen. Meer informatie daarover vind je op de website van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). Het energielabel kan gunstig zijn voor de uiteindelijke verkoop- of verhuurprijs van je kantoorpand. Want een groen energielabel C, B of A verhoogt de waarde van je pand en versnelt de verhuur.

Regel je energielabel met ExpertAdvies

Wil je vóór 2023 een energielabel C voor je bedrijfspand? Een gecertificeerde adviseur van gebouwenexpert CFP helpt je het huidige energielabel te bepalen. En geeft je tips om daar een energielabel C, B of A van te maken.

Doe de gratis intake

Uitzonderingen: niet alle panden moeten energielabel C voor kantoren hebben

In de volgende situaties hoeft je kantoorpand geen energielabel C te hebben:

  • Je kantoorpand heeft een andere gebruiksfunctie dan kantoorruimte
  • Je werkruimte bevindt zich in een monument
  • Je pand wordt gesloopt, krijgt een andere functie of wordt onteigend (binnen twee jaar)

Meer informatie over energielabels en wetgeving

Op de de website van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland vind je meer informatie over de nieuwe wet- en regelgeving voor kantoren rondom energielabel C. Ook vind je er het energielabel van je pand.

Deel deze pagina

Meer over energie besparen