1. MKB
  2. Onze beloftes
  3. 100% groene stroom

100% groene stroom uit Nederland voor onze klanten thuis en in het mkb

In 2022 ontvingen al onze klanten thuis en in het mkb 100% groene stroom uit Nederland. En we streven ernaar dit de komende jaren te blijven doen door voldoende Garanties van Oorsprong in te kopen. Daarnaast investeren we in de opwek van groene stroom uit zon, wind en water. Zoals Hollandse Kust Zuid, het eerste subsidievrije windpark op zee.

Bij het bouwen, onderhouden en afbreken van een windmolen komt CO₂ vrij. Maar na 3 tot 6 maanden draaien heeft hij die uitstoot al gecompenseerd.

Bron: Milieu Centraal

Fossielvrij leven binnen één generatie

Fossielvrij leven mogelijk maken binnen één generatie, dat is ons doel. Om dit te bereiken moeten we meer doen dan energie leveren. Dus produceren we  niet alleen steeds meer duurzame energie, maar kijken we ook verder dan onze eigen sector. Zoals naar de ontwikkeling van fossielvrij staal. 

Ontdek wat we doen

EcoVadis: Vattenfall krijgt voor derde keer topscores

26-mei-2023 | Voor de derde keer op rij krijgt de duurzaamheidsprestatie van Vattenfall de hoogste beoordeling – platina – van EcoVadis, een leider in duurzaamheidsbeoordelingen. Met een score van 85 op 100 blijft Vattenfall in de top 1% van alle door EcoVadis beoordeelde bedrijven in de rubriek elektriciteit, gas & stoom. 

Lees meer