Meer over fossielvrij leven

Wat is fossielvrij en wat betekent fossielvrij leven? Hoe draagt wind bij aan fossielvrij leven? Wat betekent Blijven Loont voor klanten? Wij vertellen het je hier.

Fossielvrij leven binnen één generatie

Als Vattenfall werken we aan een duidelijk doel: fossielvrij leven binnen één generatie mogelijk maken. Dat is een stevige ambitie. Maar het kan, daar zijn we van overtuigd. Wij zijn vastberaden om het verschil te maken, te beginnen bij onszelf.

Meer over fossielvrij leven

Word jij weleens beloond? Als vaste klant? 

We belonen klanten die samen met ons op weg gaan naar een fossielvrij leven. Met Blijven Loont bijvoorbeeld: korting op de variabele leveringskosten van stroom. De korting loopt elk jaar op, tot 25%. Ben je al klant? Dan begin je met 10% korting. Je korting groeit elk jaar met 5%, tot een blijvend voordeel van 25%. Zolang je klant blijft.

Lees meer over Blijven Loont

 

Weet jij eigenlijk wat fossielvrij betekent?

Fossielvrij betekent: zonder olie, steenkool en gas. Op dit moment zijn fossiele brandstoffen nog altijd de meest gebruikte energiebronnen ter wereld. Het grootste nadeel van deze energiebronnen is de hoge CO2-uitstoot. Ook veroorzaken ze vervuiling en bovendien zijn ze eindig. Genoeg reden om te zoeken naar alternatieven: fossielvrije energie. Zoals wind en zon. 

Lees meer over fossielvrij leven

Wat weet je over windenergie?

De realiteit is dat er in Nederland op dit moment nog maar 10 tot 15 procent van de energie groen wordt opgewekt. En dus moet er gebouwd worden om meer fossielvrije stroom te produceren. En juist dat is wat wij doen. Zo bouwen wij bijvoorbeeld op dit moment het grootste windpark op zee ter wereld, zonder subsidie. Voor hoeveel huishoudens worden er in de toekomst per dag windmolens bijgebouwd?

Lees meer over wind