Zo kun je zelf eenvoudig je cv ketel bijvullen

Cv-ketel bijvullen? Zo doe je dat.

Wordt jouw verwarming niet warm? Dan kan het goed zijn dat druk in de cv-ketel te laag is. Controleer de meter, die moet in het groene gedeelte staan, tussen de 1 en 2 bar. Staat de meter in het rode gedeelte, dan moet je je cv-ketel bijvullen. En dat kun je gemakkelijk zelf.

Je huis niet warm en je douche koud?

Wordt het niet meer lekker warm in huis of blijft het water van de douche koud, dan moet je waarschijnlijk de cv-ketel bijvullen. Als de waterdruk te laag is, werkt je cv-ketel namelijk niet meer goed. Omdat het water in je cv-ketel verdampt, is bijvullen met water regelmatig nodig.

De waterdruk van de ketel controleer je eenvoudig zelf. Je ziet de stand op het display van jouw cv-ketel. De waterdruk moet tussen de 1,5 en 2,0 bar staan.

Cv-ketel bijvullen? Zo doe je dat.

Jouw cv-ketel bijvullen is echt niet moeilijk. Volg je deze stappen dan lukt het vast.

  1. Zorg voor een handdoek of een dweil en een emmer of een teil. Zet je kamerthermostaat op de laagste stand. Wacht tot de cv-ketel nog maar 40 graden aangeeft. Dit is belangrijk want je gaat de cv-ketel bijvullen met koud water. Als koud water in een te hete ketel stroomt, kan de binnenkant barsten.

  2. Sluit de vulslang aan op de koudwaterkraan. Houd een emmer onder het uiteinde van de slang en open de kraan. Laat het water tot de rand van de slang komen. Zo zit er bijna geen lucht in de slang en kan er dus ook bijna geen lucht in de cv-installatie komen. Doe de waterkraan dicht.

  3. Zoek dan de vulkraan, die zit meestal bij de ketel. Draai de dop van de vulkraan, zonder de vulkraan te openen. Sluit de vulslang goed vast aan op de vulkraan van de cv-installatie.

  4. Nu ga je jouw verwarmingsketel bijvullen. Open de waterkraan en draai daarna pas de vulkraan van de cv-installatie open. Na een kwartslag is de vulkraan helemaal open.

  5. Als de druk bijna op 2 bar staat, sluit je eerst de vulkraan en daarna de waterkraan. Koppel de slang af en laat het water dat nog in de slang zit, in een emmer lopen. Hier komt de dweil van pas.

  6. Zet de kamerthermostaat weer op de gewenste stand. Er komt altijd een beetje lucht mee met het bijvullen van de cv-ketel. Om een tikkende verwarming te voorkomen, moet je hiervoor de radiator ontluchten.

Overweeg je koop of huur van een nieuwe cv-ketel? Ook daarmee helpen we je graag.

Wordt jouw cv-ketel nog altijd niet goed warm?

Heb je een onderhoudscontract? Je kunt ons dan altijd bellen als er iets met jouw cv-ketel aan de hand is. Het kan ook zijn dat het tijd is om je ketel te vervangen. Je kunt bij ons een cv-ketel kopen of huren. Net wat je wilt. 

Zo kunnen we je verder helpen met jouw cv-ketel

Of bekijk op youtube verschillende video's over cv-ketel bijvullen

Je vindt er meer over cv bijvullen, bijvoorbeeld wanneer cv-ketel bijvullen nodig is en hoe cv-ketel bijvullen gedaan kan worden. We helpen je graag.

Vrouw en monteur bij CV-ketel | Vattenfall energie | Laat je cv-ketel onderhoud aan experts over

Laat jouw cv-ketel onderhoud gerust aan experts over

Onderdelen van je cv-ketel kunnen verroesten, verslijten of verkeerd ingesteld zijn. Dit zorgt vaak voor onnodig gasverbruik of een storing. Met regelmatig onderhoud aan je cv-ketel voorkom je dat.

Een tikkende verwarming? Zo los je het op.

Een tikkende verwarming is niet prettig. Ontluchten is vaak de oplossing.

Interessant artikel?