Groene stroomleveranciers

Groene stroomleveranciers: zo kies je de juiste

Groene stroomleveranciers genoeg, maar hoe kies je de juiste? Daar kunnen we je bij helpen. We begrijpen dat je naar de prijs kijkt én naar de herkomst van de groene stroom. Misschien wil je bijvoorbeeld weten of een groene stroomleverancier haar groene stroom in Nederland opwekt. Wij vertellen je graag hoe dat bij ons zit.

Stel jouw energieproduct samen

Groene stroomleveranciers Nederland

Wij zijn niet de enige leverancier van groene stroom in Nederland. We zijn met meer dan 30 groene stroomleveranciers en je hebt dus alle keuze. Onderling zijn er wel wat verschillen. Sommige groene stroomleveranciers verzorgen alleen groene stroom, anderen hebben grijs én groen. Ook wij verzorgen als energieleverancier op dit moment nog beide. We kunnen als land namelijk nog niet zonder grijze stroom. Wel is onze ambitie helder: binnen één generatie willen we vrij zijn van fossiele brandstoffen. Daarom investeren we fors in onze eigen productie van groene energie.

Klantvraag: produceren groene stroomleveranciers zelf groene stroom?

Wij produceren onze groene stroom zelf, samen met onze partners. Maar niet alle aanbieders van groene stroom produceren zelf groene stroom. Soms kopen leveranciers groene stroom in bij andere groene stroomleveranciers in Nederland of het buitenland. Dat zit zo: per eenheid groene stroom die een bedrijf produceert, ontvangt het een Garantie van Oorsprong (GvO). Zo’n GvO wordt ook wel groencertificaat genoemd. Een energieleverancier kan ook goedkope groencertificaten in het buitenland kopen en daarmee groene stroom in Nederland leveren. Dit gebeurt veel, want de vraag naar groene stroom is in Nederland groter dan de productie. Helaas draagt dit soort groene stroom niet bij aan de verduurzaming van energieproductie in Nederland. En daarom doen wij dat anders. 

Open over de herkomst van groene stroom

We begrijpen dat je ook wilt weten waar de groene stroom die wij verzorgen vandaan komt. Daar zijn we open over. Ons stroometiket vertelt je precies waaruit onze groene en onze grijze stroom bestaat. Goed om te weten: wij wekken onze groene stroom in Nederland op uit wind, water en zon. Wind en water zijn natuurlijke energiebronnen, die nooit uitgeput raken. Bij het opwekken van onze groene stroom komt er geen CO2 vrij. Zo werken we met elkaar aan een betere toekomst.

Voor wie op zoek is naar de beste groene stroomleverancier: de beste voor je is dat misschien niet voor jouw buurman. Het hangt er maar net vanaf wat er goed bij jouw wensen past. Wij raden jou aan tijdens jouw zoektocht naar groene stroom aanbieders te vergelijken op onderstaande aspecten:

  • Herkomst groene stroom
  • Betrouwbaarheid leverancier
  • Prijs groene stroom
  • Aantrekkelijk aanbod
  • Visie op een duurzame toekomst

Welke van bovenstaande punten wegen voor jou het zwaarst? Dat bepaalt je natuurlijk zelf.

Onze aanbiedingen & acties

Bekijk welke aanbieding bij je wensen past en stel direct je energieproduct samen.

Stel jouw eigen energieproduct samen

Wil je alleen groene stroom of neem je er gas met CO2-compensatie bij? Of zoek je bij een groene stroomleverancier ook naar andere duurzame oplossingen zoals: zonnepanelen, stadswarmte of een warmtepomp. Vertel ons wat jouw wensen zijn en wij helpen je aan een energieproduct dat bij je past. Je bent bij ons verzekerd van een goede prijs.

Stel jouw energieproduct samen

Bekijk onze energie-acties

Meer weten over energie?

Interessant artikel?