1. Home
  2. Kennis
  3. Groene stroomleveranciers

Groene stroomleveranciers: zo kies je de juiste

Er zijn meer dan 30 groene stroomleveranciers in Nederland om uit te kiezen. Om de leverancier te kiezen die bij jou past zijn er verschillende punten om naar te kijken. Eén daarvan is om na te gaan of de stroomleverancier haar groene stroom in Nederland opwekt. Hier lees je hoe dat bij ons zit.

Groene stroomleveranciers in Nederland

Wij zijn niet de enige leverancier van groene stroom in Nederland. Er zijn meer dan 30 groene stroomleveranciers in Nederland. Er zijn wel verschillen tussen deze leveranciers. Sommige groene stroomleveranciers leveren alleen groene stroom, anderen hebben standaard én groen. Ook leveren wij als energieleverancier op dit moment nog beide. In de toekomst gaan wij alleen nog duurzame energie leveren. Onze ambitie helder: binnen één generatie willen we vrij zijn van fossiele brandstoffen. Daarom investeren we fors in onze eigen productie van groene energie.

Klantvraag: produceren groene stroomleveranciers zelf groene stroom?

Wij produceren onze groene stroom zelf, samen met onze partners. Maar niet alle aanbieders van groene stroom produceren zelf groene stroom. Soms kopen leveranciers groene stroom in bij andere groene stroomleveranciers in Nederland of het buitenland. Dat zit zo: per eenheid groene stroom die een bedrijf produceert, ontvangt het een Garantie van Oorsprong (GvO). Zo’n GvO wordt ook wel groencertificaat genoemd. Een energieleverancier kan ook goedkope groencertificaten in het buitenland kopen en daarmee groene stroom in Nederland leveren. Dit gebeurt veel, want de vraag naar groene stroom is in Nederland groter dan de productie. Dit soort groene stroom draagt niet bij aan de verduurzaming van energieproductie in Nederland. Daarom nemen wij concrete stappen om dit anders te doen.

Onze groene stroom wordt opgewekt in Nederland

Wij zijn open over de groene stroom die wij leveren. Ons stroometiket vertelt je precies waaruit onze groene en onze standaard stroom bestaat. Wij wekken onze groene stroom in Nederland op uit wind, water en zon. Wind en water zijn natuurlijke energiebronnen, die nooit uitgeput raken. Bij het opwekken van onze groene stroom komt er geen CO2 vrij. Zo werken we met elkaar aan een betere toekomst.

Wie de beste groene stroomleverancier is, hangt af van je voorkeuren. Om de groene stroom leverancier vinden die het beste bij jou past, raden wij je aan om te kijken naar de volgende punten:

  • De herkomst van de groene stroom
  • Betrouwbaarheid van de leverancier
  • De prijs van de groene stroom
  • De aantrekkelijkheid van het aanbod
  • De visie op een duurzame toekomst

Door na te gaan welke punten voor jou het zwaarst wegen kan je de leverancier kiezen die het beste bij jou past.

Stel je energieproduct samen

Bij ons stel je eenvoudig je eigen energieproduct samen, zo duurzaam als je zelf wilt. Je kan bijvoorbeeld kiezen voor groene stroom van Vattenfall en MixGroen Gas.

Vertel ons wat je wensen zijn en wij helpen je aan een energieproduct dat bij je past.

Stel je energieproduct samen

Groene stroom en nog meer mogelijkheden

Wil je alleen groene stroom of neem je er MixGroen Gas bij? Of zoek je bij een groene stroomleverancier ook naar andere duurzame oplossingen zoals: zonnepanelenstadswarmte of een warmtepomp. Vertel ons wat jouw wensen zijn en wij helpen je aan een energieproduct dat bij je past. Je bent bij ons verzekerd van een goede prijs.

Stel jouw energieproduct samen

Bekijk onze energie-acties

Deel deze pagina

Meer over energie