1. Home
  2. Kennis
  3. 3 redenen om voor zonnepanelen te kiezen

3 redenen om zonnepanelen op je dak te leggen

Met zonnepanelen op je dak zet je een belangrijke stap richting fossielvrij leven. Bovendien bespaar je honderden euro's per jaar op je energierekening. Voor veel Nederlanders zijn dat goede redenen om voor zonnepanelen te kiezen.

1. Met zonnepanelen wek je (deels) je eigen stroom op

Zonnepanelen gaan ongeveer 25 jaar mee. Je wekt dus 25 jaar je eigen stroom op, of een deel ervan. Zo ben je minder afhankelijk van energieleveranciers. Bovendien zet je een belangrijke stap richting fossielvrij leven.

Met zonnepanelen zorg je voor je eigen stroom
Met zonnepanelen zorg je voor je eigen stroom

2. Het rendement van zonnepanelen is de afgelopen jaren sterk verbeterd

De afgelopen jaren zijn zonnepanelen goedkoper én beter geworden. Daardoor is de terugverdientijd gemiddeld nog maar 6 tot 8 jaar. Verder kun je de btw die je betaalt terugkrijgen. Er zijn plannen om helemaal geen btw meer te heffen op zonnepanelen; lees hier het laatste nieuws over zonnepanelen

Met 10 zonnepanelen kan een gemiddeld huishouden genoeg stroom opwekken om volledig zelfvoorzienend te zijn. Daarna heb je dus ‘gratis stroom’. Het financieel rendement van zonnepanelen is daarmee vergelijkbaar met 6% spaarrente. Dat is bijzonder hoog als je bedenkt dat de spaarrente op dit moment erg laag is.

Ook bij bewolking wekken je zonnepanelen stroom op
Ook bij bewolking wekken je zonnepanelen stroom op

3. Ook bij bewolking wekken je zonnepanelen stroom op

Natuurlijk wek je op een lange, zonnige zomerdag meer stroom op. Maar ook als het bewolkt is en de dagen kort zijn, wekken je zonnepanelen stroom op.

Reken uit hoe snel je zonnepanelen terugverdient

Ben je benieuwd hoe snel je zonnepanelen terugverdient? Met onze Zonnepanelen Check rekenen we dat binnen 12 seconden voor je uit. Wij maken een schatting van het aantal zonnepanelen dat op je dak past, hoeveel stroom je kunt opwekken en wat het kost als je zonnepanelen zou kopen.  

Doe de Zonnepanelen Check

Deel deze pagina

Meer informatie over zonnepanelen