De elektrificatie van transport transformeert onze toekomst

Wij zetten ons in om de samenleving te elektrificeren als een manier om het tij tegen klimaatverandering te helpen keren. Elektrificatie zal een belangrijke factor zijn voor het verminderen van de CO2-uitstoot voor bedrijven, industrieën en de samenleving als geheel, waardoor fossiele brandstoffen kunnen worden vervangen door fossielvrije energie. De transportsector is verantwoordelijk voor ruim 15% van het energieverbruik in Nederland. Hiermee staat de transportsector centraal in de realisatie van een duurzamer energiesysteem.

Manieren om het tij te keren

Wij verwachten dat elektrificatie een sleutelrol zal spelen bij het oplossen van veel van de uitdagingen waarmee we vandaag worden geconfronteerd met betrekking tot energieverbruik en verstedelijking. Goed bereikbare laadinfra­structuur is een voorwaarde voor de transitie naar elektrisch rijden. En op dat gebied zijn we al goed op weg o.a. door samen te werken met partners.

Infrastructuur voor het opladen van elektrische voertuigen

De uitbreiding van de laadpaalinfrastructuur is belangrijk om aan de groeiende behoefte aan elektrisch laden te voldoen. Wij zijn betrokken bij verschillende projecten om dit mogelijk te maken, door het doorverkopen van en te investeren in openbare en snellaadpunten.

In Nederland exploiteerden wij in 2022 meer dan 96.000 laadpalen in Nederland en ruim 3.100 snelladers. In Zweden bouwen wij zelf en samen met partners openbare en snellaadstations op strategische locaties in het hele land. En ook in Duitsland investeren we in de uitbouw van het openbare snellaadnetwerk. Zo zijn we voortdurend in gesprek met bedrijven, steden en gemeenten om een ​​duurzame laadinfrastructuur te helpen ontwikkelen.

180.00 laadpunten

Met de Vattenfall InCharge laadpas kunt u inmiddels laden bij ruim 180.000 laadpunten. Verspreid over Nederland, Duitsland, Zweden en Noorwegen. En de komende jaren breiden we ons oplaadnetwerk steeds verder uit.

Elektrisch rijden: alles wat we doen in één filmpje

Bij InCharge doen we er alles aan om elektrisch rijden zo makkelijk mogelijk te maken. Bent u benieuwd hoe we dat doen? En wat u daaraan hebt? Bekijk dan de video.

Onze oplossingen voor de transportsector

Samen op weg naar een fossielvrij leven

De Markt Expertise Desk staat voor u klaar

Onze Markt Expertise Desk helpt u graag met al uw vragen over energie besparen, energie-inkoop, e-mobility, zonne-energie, windenergie en warmte. Fossielvrij leven mogelijk maken binnen één generatie, dat is ons doel.

Groepsfoto van de Markt Expertise Desk

Bel 020 892 01 80 (van 9.00 tot 17.00 uur)

Stroometiket 2022

In het stroometiket van 2022 ziet u met welke energie­bronnen onze elektriciteit is opgewekt. En wat het aandeel van elke gebruikte energiebron is.
Stroometiket 2022

Platinum status voor Vattenfall

Vattenfall heeft na 2021 en 2022 ook in 2023 de platinum Sustainability Rating van EcoVadis ontvangen.

 EcoVadis platinum 2021Platinum 2022EcoVadis 2023

Hiermee behoren wij tot de top 1% van alle bedrijven die door EcoVadis zijn beoordeeld in de categorie Energie (levering van elektriciteit, gas, stoom en airconditioning).