1. Home
  2. Duurzame energie
  3. Meer over fossielvrij leven

Meer over fossielvrij leven

Wat is fossielvrij en wat betekent fossielvrij leven? Hoe draagt wind bij aan fossielvrij leven? Wat betekent Blijven Loont voor klanten? Wij vertellen het je hier.

Weet jij eigenlijk wat fossielvrij betekent?

Fossielvrij betekent: zonder olie, steenkool en gas. Op dit moment zijn fossiele brandstoffen nog altijd de meest gebruikte energiebronnen ter wereld. Het grootste nadeel van deze energiebronnen is de hoge CO2-uitstoot. Ook veroorzaken ze vervuiling en bovendien zijn ze eindig. Genoeg reden om te zoeken naar alternatieven: fossielvrije energie. Zoals wind en zon.

Fossielvrij leven binnen één generatie

Als Vattenfall werken we aan een duidelijk doel: fossielvrij leven binnen één generatie mogelijk maken. Dat is een stevige ambitie. Maar het kan, daar zijn we van overtuigd. Wij zijn vastberaden om het verschil te maken, te beginnen bij onszelf.

Meer over fossielvrij leven

Wat weet je over windenergie?

De realiteit is dat er in Nederland op dit moment nog maar 10 tot 15 procent van de energie groen wordt opgewekt. En dus moet er gebouwd worden om meer fossielvrije stroom te produceren. En juist dat is wat wij doen. Zo bouwen wij bijvoorbeeld op dit moment één van de grootste windparken op zee ter wereld, zonder subsidie. Voor hoeveel huishoudens worden er in de toekomst per dag windmolens bijgebouwd?

Word jij weleens beloond? Als vaste klant?

Klanten die samen met ons op weg gaan naar fossielvrij leven binnen één generatie: voor hen zetten wij een stap extra, met Blijven Loont bijvoorbeeld. Met Blijven Loont belonen we klanten met korting op de variabele leveringskosten van stroom. De korting loopt elk jaar op, tot 25%. Ben je al klant? Dan begin je met 10% korting. Je korting groeit elk jaar met 5%, tot een blijvend voordeel van 25%. Zolang je klant blijft.

Veelgestelde vragen

Waarom heet Nuon nu Vattenfall?

Wij geloven dat we onder één naam meer kunnen bereiken. We werken al jaren actief aan schone en betaalbare energie, want klimaatverandering heeft onze volle aandacht. Door onder één naam verder te gaan kunnen we grotere slagen maken. Dit zien wij nu ook al in de praktijk. Als één Vattenfall bouwen we voor de kust van Zuid-Holland bijvoorbeeld het allereerste subsidieloze windpark ter wereld.

Onze naam is dan veranderd, onze service en mensen zijn dat niet. Samen gaan we op weg naar fossielvrij leven.

Is er voor mij als klant iets veranderd?

Nee, voor jou persoonlijk verandert er niets. Onze mensen én onze service blijven hetzelfde. Je contract, tarieven en voorwaarden blijven gelijk. Ook houd je de spaarpunten van Exclusief en je Blijven Loont-korting.

Wordt mijn energie duurder?

Nee, je contract, tarieven en voorwaarden blijven gelijk. Hoe de energietarieven zich de komende jaren ontwikkelen is afhankelijk van marktontwikkelingen en belastingen, dat heeft niets te maken met de naamswijziging van Nuon naar Vattenfall.

Is Nuon overgegaan in buitenlandse handen?

Vattenfall was voor de naamsverandering al 10 jaar het moederbedrijf van Nuon en is van oorsprong een Zweeds staatsbedrijf. Dat betekent niet dat er minder geïnvesteerd wordt in Nederland. Integendeel, Vattenfall heeft de afgelopen jaren al veel geïnvesteerd in het opwekken van schone energie in Nederland. De komende jaren investeren we nog veel meer in lokale duurzame energie.

Wat betekent Vattenfall?

De naam Vattenfall betekent waterval en verwijst naar ons erfgoed: we zijn in Zweden zo’n 100 jaar geleden begonnen als bedrijf dat elektriciteit opwekt uit waterkracht. Iets dat we tot op de dag van vandaag nog steeds doen. In Zweden is het zelfs onze belangrijkste bron! We zijn trots op die geschiedenis en op onze jarenlange expertise in het elektrificeren van het energielandschap. Nu voegen we daar de geschiedenis, ervaring én toekomst van Nuon aan toe.

Wat betekent fossielvrij leven?

Met fossielvrij leven bedoelen wij een leven waar je volledig onafhankelijk bent van het gebruik van fossiele brandstoffen als olie, gas en steenkool. Dit gaat verder dan alleen de energievoorziening in je huis of de benzine waar je auto op rijdt. Fossielvrij leven houdt in dat alles waar je gebruik van maakt om te wonen, reizen en werken zonder fossiele brandstoffen geproduceerd en vervoerd wordt.

Is Nuon energie hetzelfde als Vattenfall energie?

Nuon energie is hetzelfde als Vattenfall energie. Onze energie wordt steeds groener, omdat we toewerken naar ons doel: fossielvrij leven binnen één generatie.