1. Home
 2. Duurzame energie
 3. Fossielvrij leven binnen één generatie

Fossielvrij leven binnen één generatie

Als Vattenfall werken we aan een duidelijk doel: fossielvrij leven binnen één generatie mogelijk maken. Dat is een stevige ambitie. Maar het kan, daar zijn we van overtuigd. Wij zijn vastberaden om het verschil te maken, te beginnen bij onszelf.

Samen op weg

We moeten fossielvrij reizen, werken en wonen. Dit betekent dat we moeten veranderen. En snel. We beginnen bij onszelf én we kijken verder. Daarom werken we samen met industrieën, overheden, bedrijven en onze klanten aan dat éne ultieme doel: fossielvrij leven, binnen één generatie.

Stappen die we nemen

 • Belonen

  Kinderen bij een boom | Vattenfall Energie

  We werken aan een duidelijk doel: fossielvrij leven binnen één generatie. Dat kunnen we niet alleen. Daarom belonen we klanten die ons steunen in dit doel. Met Blijven Loont of Exclusief bijvoorbeeld. Want investeren in de toekomst, mag zich vandaag al uitbetalen.

  Lees meer over belonen
 • Wind

  Windmolens in zee | Vattenfall Energie

  Vanaf 1 juli starten we met de bouw van Hollandse Kust Zuid het grootste offshore windpark ter wereld. In 2023 zal het park volledig operationeel zijn met een duurzame elektriciteitsproductie die overeenkomt met het jaarverbruik van ruim twee miljoen Nederlandse huishoudens.

  Lees meer over wind
 • Elektrisch rijden

  Elektrische auto naast een huis | Vattenfall Energie

  Wij ontwikkelen Vattenfall InCharge. Een internationaal netwerk van laadpunten om elektrisch autorijden te stimuleren, ook in Nederland.

  Lees meer over elektrisch rijden

Weet jij eigenlijk wat fossielvrij betekent?

Fossielvrij betekent: zonder olie, steenkool en gas. Op dit moment zijn fossiele brandstoffen nog altijd de meest gebruikte energiebronnen ter wereld. Het grootste nadeel van deze energiebronnen is de hoge CO2-uitstoot. Ook veroorzaken ze vervuiling en bovendien zijn ze eindig. Genoeg reden om te zoeken naar alternatieven: fossielvrije energie. Zoals wind en zon.

Word klant en ga samen met ons op weg naar fossielvrij leven binnen één generatie. Kies je eigen cadeau bij stroom en gas.

Doe je mee?

Bekijk je aanbod

Veelgestelde vragen

Waarom heet Nuon nu Vattenfall?

Wij geloven dat we onder één naam meer kunnen bereiken. We werken al jaren actief aan schone en betaalbare energie, want klimaatverandering heeft onze volle aandacht. Door onder één naam verder te gaan kunnen we grotere slagen maken. Dit zien wij nu ook al in de praktijk. Als één Vattenfall bouwen we voor de kust van Zuid-Holland bijvoorbeeld het allereerste subsidieloze windpark ter wereld.

Onze naam is dan veranderd, onze service en mensen zijn dat niet. Samen gaan we op weg naar fossielvrij leven.

Is er voor mij als klant iets veranderd?

Nee, voor jou persoonlijk verandert er niets. Onze mensen én onze service blijven hetzelfde. Je contract, tarieven en voorwaarden blijven gelijk. Ook houd je de spaarpunten van Exclusief en je Blijven Loont-korting.

Wordt mijn energie duurder?

Nee, je contract, tarieven en voorwaarden blijven gelijk. Hoe de energietarieven zich de komende jaren ontwikkelen is afhankelijk van marktontwikkelingen en belastingen, dat heeft niets te maken met de naamswijziging van Nuon naar Vattenfall.

Is Nuon overgegaan in buitenlandse handen?

Vattenfall was voor de naamsverandering al 10 jaar het moederbedrijf van Nuon en is van oorsprong een Zweeds staatsbedrijf. Dat betekent niet dat er minder geïnvesteerd wordt in Nederland. Integendeel, Vattenfall heeft de afgelopen jaren al veel geïnvesteerd in het opwekken van schone energie in Nederland. De komende jaren investeren we nog veel meer in lokale duurzame energie.

Wat betekent Vattenfall?

De naam Vattenfall betekent waterval en verwijst naar ons erfgoed: we zijn in Zweden zo’n 100 jaar geleden begonnen als bedrijf dat elektriciteit opwekt uit waterkracht. Iets dat we tot op de dag van vandaag nog steeds doen. In Zweden is het zelfs onze belangrijkste bron! We zijn trots op die geschiedenis en op onze jarenlange expertise in het elektrificeren van het energielandschap. Nu voegen we daar de geschiedenis, ervaring én toekomst van Nuon aan toe.

Wat betekent fossielvrij leven?

Met fossielvrij leven bedoelen wij een leven waar je volledig onafhankelijk bent van het gebruik van fossiele brandstoffen als olie, gas en steenkool. Dit gaat verder dan alleen de energievoorziening in je huis of de benzine waar je auto op rijdt. Fossielvrij leven houdt in dat alles waar je gebruik van maakt om te wonen, reizen en werken zonder fossiele brandstoffen geproduceerd en vervoerd wordt.

Is Nuon energie hetzelfde als Vattenfall energie?

Nuon energie is hetzelfde als Vattenfall energie. Onze energie wordt steeds groener, omdat we toewerken naar ons doel: fossielvrij leven binnen één generatie.