Energiekosten besparen

Wil jij energiekosten besparen? #Energiehack dan je woning met onze slimme tips. Ga samen met ons op weg naar fossielvrij leven.

Inzicht in je verbruik

Het gemiddelde energieverbruik verschilt per huis en aantal bewoners. Wanneer je alleen in een klein, nieuw appartement woont of met een groot gezin in een oud vrijstaand huis is er een groot verschil in het energieverbruik.

Dit zal je ook merken wanneer bijvoorbeeld iemand uit huis is gegaan of wanneer je bent gaan samen wonen.

Vergelijk je verbruik met Anna en Mees

Wil je graag weten of je goed zit met je energieverbruik? Dan kun je jouw eigen verbruik vergelijken met Anna en Mees. Zij geven je inzicht in hun huishouden en hoe zij met een paar eenvoudige stappen energie besparen.

Altijd inzicht als klant van Vattenfall

Als klant van Vattenfall heb je altijd inzicht in je persoonlijke verbruik. Want besparen begint met inzicht. Wij zorgen ervoor dat je inzicht hebt in je verbruik. Via de Energie-app en Mijn Verbruik hou je dit heel makkelijk bij. Zo zie je meteen de resultaten van je besparingen.

Energie besparen met Anna

Anna woont samen met haar man en 2 kinderen in een tussenwoning. Wat betaalt zij per maand aan energie? En kan ze nog besparen op haar energierekening? Met deze eenvoudige tips bespaar je energie en op je energierekening. Bovendien is het goed voor het milieu.

Energie besparen met Mees

Mees woont in een jaren 30 woning met 5 gezinsleden. Wat verbruikt hij aan energie en kan hij daar nog op besparen? Zijn huis heeft Energielabel E. Hier is dus nog zeker ruimte voor verbetering. Bekijk de slimme #energiehacks en zet ook zelf stappen naar een fossielvrij leven.

Cv-ketel bijvullen

Wordt het niet meer lekker warm in huis of blijft het water van de douche koud, dan moet je waarschijnlijk de cv-ketel bijvullen. Als de waterdruk te laag is, werkt je cv-ketel namelijk niet meer goed. Omdat het water in je cv-ketel verdampt, is bijvullen met water regelmatig nodig. Bekijk de video en vul zelf eenvoudig je cv-ketel bij.

Cv-ketel bijvullen

Verwarming ontluchten

Tik, tik, tik… tikkende verwarming, voor velen is het een bekend geluid. Grote kans dat er lucht in je cv-installatie zit. Niet alleen hinderlijk, maar ook energieverspillend. Bekijk de video en ontlucht eenvoudig zelf je verwarming.

Verwarming ontluchten