1. ZZP
  2. Energie
  3. Vast of variabel contract

Een vast of variabel contract? Doe de check

De afgelopen periode zijn er veel veranderingen geweest op de energiemarkt. Welk energiecontract is beter voor jou als zzp'er? Onze Vast Variabel Check helpt je op weg. Doe de check en krijg informatie om zelf de beste keuze te maken en zo grip te krijgen op je energie aan huis of in je kantoor.

Check of vast of variabel bij je past

Een vast contract 
Een vast contract heeft een vaste looptijd van bijvoorbeeld 1 of 3 jaar. Je leveringstarief voor gas of stroom verandert in die periode dus niet. Dat is fijn als je zekerheid wilt over je maandelijkse uitgaven van energie. 

Een variabel contract 
De variabele leveringstarieven veranderen tijdens de looptijd van een variabel contract. Het tarief kan dan meerdere keren per jaar veranderen. Dat is een voordeel als de tarieven dalen. Maar andersom kun je ook meer betalen als de prijzen weer stijgen.

Doe de check
Beantwoord de vragen die chatbot Nina stelt. We geven je dan meer informatie die van toepassing is op jouw situatie als ZZP'er.

Zo helpen we je op weg

Start de check

Start de Vast Variabel Check in chatbot Nina.

Beantwoord de vragen

Beantwoord vragen over jouw huidige energiecontract.

Ontdek wat bij je past

We geven je meer informatie die past bij jouw zaak. 

Veelgestelde vragen over energiecontracten

Zijn er ook dynamische contracten?

Misschien heb je ook gehoord van een contract met dynamische tarieven. Hierbij kan je leveringstarief per uur verschillen. Wij bieden alleen vaste en variabele contracten aan.

Ben ik met een vaste prijscontract voordeliger uit?
Soms wel. Maar soms ook niet. Het eerlijke antwoord is dat je vooraf niet weet of een vaste prijs voordeliger is dan een variabel tarief. De echte vergelijking kun je pas achteraf maken.
Is het verstandig om een energiecontract voor 1 of 3 jaar af te sluiten?

Met een vast contract koop je vooral zekerheid voor een afgesproken periode. Als je voor een langere periode zekerheid wil, kun je ervoor kiezen om je tarief voor 3 jaar vast te zetten. Maar dalen in die 3 jaar de energieprijzen in de markt, dan staat jouw hogere leveringstarief nog steeds vast. Ook betaal je een opzegvergoeding als je je contract eerder wilt opzeggen. Wil je liever voor een kortere periode zekerheid, kies dan voor 1 jaar.

Gaan de prijzen stijgen of dalen?
Dat is natuurlijk dé vraag die ons allemaal bezighoudt. De prijsontwikkeling hangt af van veel factoren, zoals de gasvoorraden, weersvoorspellingen en politieke beslissingen. In deze video vertellen we je er meer over.

Nog meer energie besparen. In je huis en op je werkplek.

Wil je weten hoe je in je huis en werkruimte nog meer energie bespaart? We helpen je graag met onze gratis Duurzaam Wonen Check. Samen met onze chatbot Nina stel je in 3 stappen jouw persoonlijke advies samen. 

Doe de check

Ben ik zzp'er of mkb'er?

Ik ben zzp-er met een bedrijf of kantoor aan huis
Wanneer je op hetzelfde adres woont en werkt, regel je gas en energie voor zowel privé als zakelijk in één keer.

Ik ben mkb'er met een bedrijfspand
Onderneem je vanuit een bedrijfspand en is je energieverbruik voornamelijk zakelijk? Dan ben je mkb'er. Doe hier de vast variabel check als je mkb'er bent.

 

Exclusief: speciaal voor onze klanten

We doen graag iets extra's voor onze klanten, zoals met Exclusief. Spaar punten en wissel ze in voor een duurzaam cadeau, of profiteer van korting op bespaarproducten. 

Waarom je goed zit bij energieleverancier Vattenfall

  • Regelmatig een aantrekkelijk aanbod
  • Service altijd afgestemd op je persoonlijke situatie
  • Overal en altijd inzicht in je verbruik en kosten via de Energie-app

We helpen je graag

  • De populairste onderwerpen uitgelegd
  • Vind het antwoord op je vraag
  • Of neem gerust contact met ons op