1. Thuis
 2. Warmtepomp
 3. Besparing met warmtepomp

Besparing met warmtepomp

Afhankelijk van het type warmtepomp verbruik je met een warmtepomp minder gas of zelfs helemaal geen gas. De warmtepomp haalt namelijk energie uit de lucht of uit de bodem.

Nú € 150,- korting

Heb jij interesse in een warmtepomp? Ontvang nú € 150,- korting! Doe de Warmtepomp BasisCheck en je wordt direct doorgestuurd naar een van onze partners voor gratis advies op maat.  

Mis het niet! Deze actie loopt tot en met 30 april 2024 en is alleen mogelijk via Vattenfall.  

Start de check

Check eerst of jouw woning geschikt is voor een warmtepomp

Het is slim om te checken of een warmtepomp bij jou de juiste oplossing is om duurzamer te gaan wonen. De volgende factoren bepalen of en hoeveel aardgas je bespaart:

 • De grootte van je huis
 • Hoe goed je huis is geïsoleerd
 • Het type waterpomp dat je kiest
 • Het type ventilatiesysteem in je huis
 • Hoe je je huis nu verwarmt
 • Je verbruik voor verwarming en warm water
 • De temperatuur buiten en binnen

Met de warmtepomp besparen op energiekosten

Afhankelijk van bovenstaande factoren verbruik je met een warmtepomp minder gas of zelfs helemaal geen gas. De warmtepomp haalt namelijk gratis energie uit de lucht of uit de bodem. Wél heeft de compressor van de warmtepomp stroom nodig. Dus als je een warmtepomp in je huis laat installeren, stijgt jouw stroomverbruik wel.

Investering in de toekomst

Een belangrijke reden om een warmtepomp te nemen, is om minder aardgas te gebruiken en zo je CO2-uitstoot te verlagen (bron: Milieu Centraal).

Met een warmtepomp stoot je minder CO2 uit dan met een cv-ketel op aardgas. We doen het uiteindelijk allemaal voor een investering in de toekomst! 

Wouter Wolfswinkel, duurzaamheidsontwikkelaar bij Vattenfall

Meer dan een energieleverancier

We willen meer zijn dan jouw energieleverancier. We verzorgen niet alleen gas en stroom, maar helpen je ook op weg naar een duurzamer leven. Wil je jouw CO2-uitstoot verlagen? Dat kan op allerlei manieren. Denk aan isolatie van je woning of het plaatsen van zonnepanelen om je eigen groene stroom te kunnen maken. Maar ook het gebruik van stadswarmteelektrisch rijden of de installatie van een warmtepomp kunnen bijdragen aan een duurzame toekomst.

Besparen op je energiekosten

Wil je weten hoe je bij jou thuis bespaart op energiekosten? Doe de Duurzaam Wonen Check. In 3 stappen zie je waar je mee kunt beginnen.

 • De check is gratis
 • Voor huur- en koophuizen
Doe de check

Deel deze pagina

Zo bespaar je nog meer