Vrouw draait aan thermostaat l Vattenfall energie

Een slimme meter aanvragen is niet nodig, je krijgt hem vanzelf

Alle netbeheerders zijn bezig oude meters te vervangen door slimme meters. Je krijgt vanzelf bericht als je aan de beurt bent. Maar vervroegd een slimme meter aanvragen mag natuurlijk ook.

Slimme meter aanvragen

De overheid streeft ernaar om voor 2020 alle oude energiemeters te laten vervangen door slimme meters. De netbeheerders zijn daarom al gestart met het vervangen van meters. En inmiddels zijn er ruim 3 miljoen huishoudens* met een slimme meter.
*bron: Netbeheer Nederland

 

Zelf een slimme meter aanvragen is dus eigenlijk niet nodig. Jouw netbeheerder vervangt ze gratis op het moment dat jouw wijk aan de beurt is.

Op netbeheernederland.nl staat een overzicht van de landelijke uitrol per netbeheerder. 

 

Een slimme meter aanvragen als je zonnepanelen overweegt?

Overweeg je zonnepanelen en ga je terugleveren? Dan heb je een geschikte meter nodig. Zelf een slimme meter aanvragen is niet nodig. Want zodra je je aanmeldt bij energieleveren.nl, controleert je netbeheerder of je meter geschikt is. En is deze niet geschikt, komen zij gratis je meter vervangen. Wel zo fijn.

 

Vervroegd aanvragen slimme meter

Natuurlijk mag je zelf ook een slimme meter aanvragen. Bijvoorbeeld als je nu al meer inzicht wilt in je verbruik, of je standen niet langer zelf wilt doorgeven.

Dit regel je eenvoudig via je netbeheerder. Een vervroegde aanvraag is echter niet gratis. Op de website van je netbeheerder vind je de kosten die zij hiervoor berekenen.

Weet je niet welke netbeheerder je hebt? Kijk dan op eancodeboek.nl en vind makkelijk en snel de netbeheerder in jouw regio.

Lees meer over