Online termijnbedragadvies. Zo hou je grip.

We begrijpen dat je geen verrassingen wilt op je jaarafrekening. Met ons online termijnbedragadvies weet je of je termijnbedrag nog past bij jouw verbruik. Zo hou je grip op je jaarafrekening.

Met een slimme meter nog sneller en makkelijk advies over je termijnbedrag

Geef je ons toestemming om dagelijks je meterstanden uit te lezen voor het termijnbedragadvies, dan is zelf invullen van je meterstanden niet meer nodig. Wel zo makkelijk. Omdat het om persoonlijke gegevens gaat, vragen wij uiteraard eerst om toestemming. Je ziet het vanzelf in het termijnbedragadvies. En natuurlijk vertellen we je hoe wij met jouw verbruiksgegevens omgaan. Zo weet je precies dat je gegevens veilig zijn bij ons.

Naar termijnbedragadvies

In 3 stappen een termijnbedrag dat bij jou past

Heb je je (slimme) meterstanden genoteerd, log in en ga aan de slag:

Jouw termijnfactuur

We leggen uit hoe je termijnbedrag tot stand komt en waarom je altijd hetzelfde bedrag ziet op je termijnfactuur.

1. Meterstanden

  • Slimme meter én ons toestemming gegeven voor dagelijks uitlezen? Dan sla je stap 1 over.
  • Vul je opgenomen (slimme) standen in
TermijnbedragManager meterstanden invullen

2. Advies termijnbedrag berekenen

  • Berekening termijnbedrag
  • Past het bedrag bij jouw verbruik?
  • Bekijk de gevolgen voor je jaarafrekening
TermijnbedragManager berekening termijnbedrag

3. Aan jou de keuze

  • Advies direct overnemen, of
  • Bedrag eerst nog aanpassen, of
  • Je huidige termijnbedrag houden
TermijnbedragManager advies

Het termijnbedragadvies  berekent niet alle teruglevering

Wek je energie op? Dan kan het termijnbedragadvies hoger uitvallen dan je zou verwachten. Dit komt omdat we alleen je teruglevering-tot-nu-toe, meenemen in de berekening. 

Stel dat je al zeven maanden teruglevert. Die teruglevering is verwerkt in het advies. Maar er zijn nog vijf maanden te gaan tot aan je volgende jaarafrekening. Die opwek is nog niet meegenomen. Hierdoor kan het termijnbedragadvies hoger uitvallen. 

We geven je een seintje, dan weet je of je nog goed zit

Heb je een slimme meter en toestemming gegeven voor het dagelijks uitleezen van je meterstanden? Dan ontvang je automatisch een aantal keer per jaar een seintje van ons via je Mijn Vattenfall mailadres. Je krijgt  een e-mail met advies over je termijnbedrag. Zo weet je steeds of je nog goed zit met je termijnbedrag.

Natuurlijk kun je ook regelmatig zelf kijken op je termijnbedrag nog past bij jouw verbruik, makkelijk met ons termijnbedragadvies.

Zo voorkomen we samen verrassingen op je jaarafrekening.

Met jouw meterstanden ook inzicht in je energieverbruik

Met behulp van je (slimme) meterstanden geven we je ook graag inzicht in je energieverbruik, met Mijn Verbruik in Mijn Vattenfall. Want meer inzicht leidt tot energie besparen. En met Mijn Verbruik wordt besparen pas echt leuk. Je ziet de resultaten van je besparingen terug in het overzicht van Mijn Verbruik.

Meer gemak met jouw toestemming

Net als bij het termijnbedragadvies is het nog makkelijker als wij voor Mijn Verbruik de standen voor je uitlezen. Zelf invullen is dan niet meer nodig. Wel zo handig. Omdat het om persoonlijke gegevens gaat, vragen wij uiteraard eerst om jouw toestemming via Mijn Vattenfall.

Meer over de slimme meter

Interessant artikel?