Iedereen zou in zijn eigen elektriciteitscentrale moeten kunnen wonen

Ontdek welke oplossingen we nu bedenken, voor een fossielvrij leven straks.

Haal stroom en warmte uit je huis

We willen het voor iedereen makkelijker maken om fossielvrij te leven. Niet alleen door duurzame energie te leveren, maar ook door je te helpen om van fossiele brandstoffen zoveel mogelijk over te stappen op hernieuwbare bronnen – thuis, op je werk en onderweg.

We focussen op oplossingen waarmee we allemaal fossielvrije energie kunnen opwekken en verbruiken. Denk aan slimme manieren om je elektrische auto of fiets op te laden, denk aan warmtepompen en aan technologie waarmee we warmte opslaan, of denk aan lokale energieopwekking zoals zonnepanelen op je dak. Wij geloven dat er een grote rol is weggelegd voor gedecentraliseerde, hernieuwbare energiebronnen op weg naar een fossielvrij leven binnen één generatie. 

slimme energieoplossingen voor thuis

Belangrijk nieuws over duurzaam verwarmen

We hebben een gloednieuwe all-electric warmtepompsysteem ontwikkeld dat even hoge temperaturen levert als de cv-ketel. Deze hogetemperatuurwarmtepomp kan daardoor in de toekomst één-op-één je cv-ketel vervangen. De ontwikkeling van dit systeem is inmiddels zo goed als af maar het zal nog even duren voor de pomp in grote aantallen beschikbaar wordt voor onze klanten. Het is dus nog even wachten, maar wij geloven er in dat de hogetemperatuurwarmtepomp in de toekomst fossielvrij verwarmen van woningen simpeler en betaalbaarder kan maken.

Kinderen bij radiator en vloer

"Met deze innovatieve warmtepomp maak je een eengezinswoning in twee dagen tijd aardgasvrij. Een revolutie, want voor traditionele warmtepompen, die lage of gemiddelde temperaturen leveren, zijn dure voorbereidingen nodig. Vloerverwarming plaatsen bijvoorbeeld, en/of uitgebreide na-isolatie. Samen al snel goed voor 25.000 euro. We zien dat deze kosten plus het 'gedoe' van het werk en de lange levertijd een groot obstakel vormen voor huiseigenaren om de stap naar een volledig elektrische verwarming te zetten. Onze pomp haalt het obstakel uit de weg," aldus Cindy Kroon, Head of Customers & Solutions in Nederland.

Samen stroom delen is de toekomst

Stroom delen is een geweldige manier om hernieuwbare energiebronnen optimaal te benutten. Daarom hebben we in Nederland Powerpeers gelanceerd, een marktplaats en gemeenschap, waar klanten hun zelfopgewekte energie delen of ontvangen. Een mooi platform dat hernieuwbare bronnen binnen het bereik van steeds meer mensen brengt.

Powerpeers