Slim laden

Binnenkort beschikbaar: Slim laden.

Met Slim laden laad je jouw auto automatisch op de meest voordelige momenten. Hier hoef je niet zelf aan te denken. Je sluit je auto bij thuiskomst altijd aan op de thuislader en geeft in de app aan wanneer je de auto weer nodig hebt. Onze app kiest dan automatisch het ideale moment om te laden.

Slim laden is gratis en beschikbaar voor klanten van Vattenfall. Meld je aan en krijg bericht wanneer Slim laden beschikbaar is.

Hou me op de hoogte
Slim laden

Bespaar op je stroomkosten

Laad je auto op met de goedkoopste stroom

Help het stroomnet balanceren

Door te voorkomen dat niet alle auto's tegelijk worden opgeladen

Laad met duurzame stroom

Opladen op momenten dat er veel groene stroom beschikbaar is

De voordelen van Slim laden

Met Slim laden laad je niet alleen voordelig én duurzamer je elektrische auto op, je doet er ook iets goed mee.

Bespaar op je stroomkosten
Onze app kiest automatisch voor de goedkoopste stroom. Stroom is goedkoper wanneer de vraag laag is en het aanbod hoog. Bijvoorbeeld 's nachts. Stel dat je om 6 uur 's avonds thuiskomt van werk en je je auto de volgende dag om 8 uur 's ochtends weer nodig hebt. Dan zorgt Slim laden ervoor dat je auto verspreid over de nacht wordt opgeladen, op momenten dat de stroom het goedkoopst is. 

Laad met groene stroom
Stroom is ook goedkoper wanneer er veel groene stroom beschikbaar is. Dit is stroom die wordt opgewekt uit onuitputtelijke energiebronnen. Denk aan: zon en wind. Is er overdag bijvoorbeeld veel zon? Dan is dit het perfecte moment om je auto op te laden. Je maakt dan gebruik van groene én goedkope stroom. 

Help het stroomnet balanceren
De stroomvraag groeit en elektrische auto's hebben bij het opladen in korte tijd veel stroom nodig. Ook worden veel elektrische auto's op hetzelfde moment van de dag opgeladen. Bijvoorbeeld wanneer Nederlanders thuiskomen van hun werk. Dit zorgt voor een enorme piek in het stroomnet. Slim laden helpt overbelasting van het stroomnet te voorkomen door de stroomvraag goed te verdelen. Via onze app laadt je auto gespreid op, op momenten dat de stroomvraag laag is.

Meld je aan

Wil je graag voordeliger en groener je elektrische auto opladen? Meld je aan en krijg bericht wanneer Slim laden beschikbaar is.

Hou me op de hoogte

Om straks slim te laden heb je dit nodig:

Wil je graag Slim laden in de Vattenfall Energie-app? Dan zijn een aantal punten belangrijk. Je hebt namelijk nodig:

  • Een elektrische auto
  • Een laadpaal thuis. Heb je die nog niet? Bekijk onze laadpalen.
  • Een energiecontract bij ons

Ook goed om te weten: je hebt een auto nodig die Slim laden ondersteunt. Met de volgende automerken kan je Slim laden: Audi, BMW, Jaguar, Kia, Mini, Seat, Skoda, Tesla en Volkswagen.

Bij Slim laden wordt rekening gehouden met de beschikbaarheid van energie. Maar hoe gaat dat dan precies? In deze video leggen we je uit hoe Slim laden werkt. 

Slim laden met 100% groene stroom

In 2022 ontvingen al onze klanten thuis en in het mkb 100% groene stroom uit Nederland. Dit is stroom uit duurzame energiebronnen, zoals wind en zon. Zie hiervoor ons stroometiket.

Laad jij je auto binnenkort slim op met 100% groene stroom uit Nederland?

Hou me op de hoogte

Veelgestelde vragen over Slim laden

De meest gestelde vragen staan hieronder. Staat je vraag er niet tussen? Neem dan contact met ons op. We helpen je graag!

Wat is Slim laden?

Op optimale momenten je elektrische auto opladen, dat is slim laden. Onze app stuurt jouw auto aan op basis van de beschikbaarheid van stroom. Het opladen van je elektrische auto gebeurt op basis van stroomprijs, aanbod van groene stroom of belasting van het stroomnet. Zo laad je je elektrische auto duurzamer en voordeliger op.

Wat kost Slim laden?

Slim laden is een gratis service, speciaal voor klanten. Het enige wat je hoeft te doen is Slim laden activeren in de Energie-app. Dit doe je door je auto te koppelen en je laadvoorkeuren in te stellen. 

Kan elke auto Slim laden?

Niet alle elektrische auto's zijn geschikt voor Slim laden. Met de volgende automerken kan je Slim laden: Audi, BMW, Jaguar, Kia, Mini, Seat, Skoda, Tesla en Volkswagen.

Is Slim laden overal beschikbaar?

Je kan Slim laden alleen op je huisadres gebruiken, waar je stroom hebt van ons. Je vindt Slim laden dan ook in de Vattenfall Energie-app. Hier heb je duidelijk inzicht in je verbruik. 

Bekijk ook