Slim laden

Slim laden is nu gratis te gebruiken voor Vattenfall-klanten

Met Slim laden laad je je auto op wanneer er veel zonne- en windenergie beschikbaar is, of als er weinig vraag naar stroom is. Je sluit je auto bij thuiskomst altijd aan op je laadpaal en geeft in de app aan wanneer je de auto weer nodig hebt. Onze app kiest dan automatisch het ideale moment om te laden. En we zorgen er altijd voor dat je auto opgeladen is tegen de tijd dat je wilt vertrekken. 

Slim laden

Benut de piek aan zonne- en windenergie

Of laad juist wanneer de stroomvraag laag is

Krijg een beloning per kWh

Omdat je helpt om het stroomnet in balans te houden

Laad met je eigen zonnepanelen

Zo lever je minder terug aan het stroomnet

Start met Slim laden

Ik ben klant

Slim laden doe je in de Energie-app. Je moet je wel eerst aanmelden.

Ik ben (nog) geen Vattenfall-klant

Alleen met een stroomcontract kan je Slim laden. Stap over.

De voordelen van Slim laden

Bespaar op je stroomkosten
Denk je aan slim laden, dan denk je waarschijnlijk aan geld besparen. En terecht! Je geeft aan wanneer je wil dat je auto is opgeladen. Onze app selecteert dan automatisch de voordeligste stroom binnen je contract. Hoeveel je bespaart, hangt dus af van je contract. Voor optimaal gebruik van Slim laden is een energiecontract met verschillende stroomtarieven per dag belangrijk. Denk hierbij aan normaal- en daltarief of een dynamisch contract waarbij de stroomprijzen per uur wisselen. Zo kan je meer besparen op je laadkosten. 

Benut het aanbod aan zon- en windenergie
Stroom is ook goedkoper wanneer er veel aanbod is, of de vraag laag is. Bijvoorbeeld wanneer de zon schijnt en de wind hard waait, en er dus veel zon- en windenergie beschikbaar is. Of 's nachts wanneer iedereen slaapt en er weinig stroom wordt gebruikt. Dit zijn de ideale momenten om je auto op te laden met goedkope stroom.

Help het stroomnet balanceren
De stroomvraag groeit en elektrische auto's hebben bij het opladen in korte tijd veel stroom nodig. Ook worden veel elektrische auto's op hetzelfde moment van de dag opgeladen. Bijvoorbeeld wanneer veel Nederlanders thuiskomen van hun werk. Dit zorgt voor een enorme piek in de vraag op het stroomnet. Slim laden helpt overbelasting van het stroomnet te voorkomen door de stroomvraag goed te verdelen. Via onze app laadt je auto gespreid op, op momenten dat de stroomvraag laag is.

Dit heb je nodig voor Slim laden

Wil je graag Slim laden in de Vattenfall Energie-app? Dan heb je het volgende nodig:

  • Een elektrische auto
  • Een laadpaal thuis. Heb je die nog niet? Bekijk onze laadpalen.
  • Een stroomcontract bij ons
  • Een Mijn Vattenfall-account
  • De Energie-app op je mobiel

Ook goed om te weten: je hebt een auto nodig van een fabrikant die Slim laden ondersteunt. Met de volgende automerken kan je Slim laden: Audi, BMW, Jaguar, Kia, Mini, Seat, Skoda, Tesla en Volkswagen.

Slim laden met ons product Groen uit Nederland

In het afgelopen kalenderjaar ontvingen al onze klanten thuis en in het mkb 100% groene stroom met ons product Groen uit Nederland. Dit is stroom uit hernieuwbare energiebronnen, zoals wind en zon. Bekijk ons stroometiket om te zien waar onze stroom vandaan komt.

Kies je stroomproduct

Veelgestelde vragen over Slim laden

De meest gestelde vragen staan hieronder. Staat je vraag er niet tussen? Neem dan contact met ons op. We helpen je graag!

Hoe kan ik mij aanmelden voor Slim laden?

Ben je al klant van ons? Het enige wat je hoeft te doen is Slim laden activeren in de Energie-app. Dit doe je door via deze link je auto te koppelen en je laadvoorkeuren in te stellen.

Wat kost Slim laden?

Slim laden is nu gratis voor klanten. Na het eerste jaar kan het een betaalde service worden. Je zit hier niet automatisch aan vast en we zullen je een nieuw aanbod doen. 

Moet ik altijd Slim laden?

Je kan Slim laden altijd aan of uit zetten. Jij blijft volledig in controle. Onze app zorgt dat je automatisch op de beste momenten laadt. En wanneer je een keer zo snel mogelijk weer met een gevulde batterij de weg op wilt, kun je Slim laden eenvoudig pauzeren. Best slim, toch? 

Kan elke auto Slim laden?

Niet alle elektrische auto's zijn geschikt voor Slim laden. Met de volgende automerken kan je Slim laden: Audi, BMW, Jaguar, Kia, Mini, Seat, Skoda, Tesla en Volkswagen.

Is Slim laden overal beschikbaar?

Je kan Slim laden alleen op je huisadres gebruiken, waar je stroom hebt van ons. Je vindt Slim laden dan ook in de Vattenfall Energie-app. Hier heb je duidelijk inzicht in je verbruik. 

Bekijk ook