Man houdt Ipad vast

Minder belasting betalen voor bedrijfslocaties met meerdere aansluitingen

Heb je een bedrijfslocatie met meerdere aansluitingen? Grote kans dat je minder overheidsheffingen hoeft te betalen omdat je het verbruik van de verschillende aansluitingen bij elkaar mag optellen. Hoe dat precies werkt leggen we natuurlijk even uit.

Zo gaat het in zijn werk:

Als je meerdere elektriciteits- en/of gasmeters op één locatie hebt, moet je het energieverbruik in bepaalde gevallen bij elkaar optellen. Dit heet ook wel: cumulatie van verbruik. Dat is vaak gunstig voor jou omdat de kans groot is dat daardoor een (groter) gedeelte van het verbruik in een lagere belastingschijf valt.

Het aantal aansluitingen voor de energiebelasting bepaalt ook de hoogte van de vermindering energiebelasting die je ontvangt op de levering van elektriciteit. Het is daarom belangrijk vast te stellen of cumulatie voor jou geldt. Zo zorg je ervoor dat je niet te veel of te weinig energiebelasting betaalt. 

Cumulatie aanvragen? We maken het graag zo makkelijk mogelijk.
Daarom hebben we voor jou alvast een verklaring opgesteld. Je hoeft deze alleen maar in te vullen en samen met de gevraagde documenten aan ons toe te sturen. Wij regelen het vervolgens met de Belastingdienst. Kies hieronder de verklaring die voor jou van toepassing is:

WOZ-object meerdere aansluitingen
Deze kies je wanneer je op een WOZ-object meerdere aansluitingen hebt.

VvE's met meerdere aansluitingen
Deze kies je wanneer jouw VvE meerdere aansluitingen in de gemeenschappelijke ruimten heeft.

Meerdere aansluitingen in een complex (Geen WOZ-beschikking)
Deze kies je wanneer je meerdere aansluitingen hebt die bij elkaar horen maar geen WOZ-beschikking hebben (complexbepaling).

 

We denken graag met je mee: bel onze Ondernemersdesk

Bel ons op werkdagen tussen 08.00 en 15.00 op 020 89 20 255. We denken graag met je mee.

Interessant artikel?