Fiscaal voordeel voor bedrijfslocaties met meerdere aansluitingen

Als je een bedrijfslocatie hebt met meerdere aansluitingen, dan is de kans groot dat je minder overheidsheffingen hoeft te betalen. Dat komt doordat je je gebruik van de verschillende aansluitingen bij elkaar mag optellen. Op deze pagina lees je hoe dat werkt.

Je gebruik van meerdere aansluitingen optellen: zo werkt dat

Als je meerdere elektriciteitsmeters en/of gasmeters op één locatie hebt, moet je je energiegebruik in bepaalde gevallen bij elkaar optellen. Dat heet ‘cumulatie van gebruik’. Dat is vaak gunstig voor je omdat de kans groot is dat daardoor een (groter) deel van je gebruik in een lagere belastingschijf valt.

Het aantal aansluitingen voor de energiebelasting bepaalt ook de hoogte van de vermindering energiebelasting die je krijgt op de levering van stroom. Het is daarom belangrijk om te weten of cumulatie ook voor jou geldt. Zo zorg je ervoor dat je niet te veel of te weinig belasting over je energie betaalt. 

Zo vraag je cumulatie aan

We hebben een verklaring voor je opgesteld. Je hoeft die alleen maar in te vullen en samen met de gevraagde documenten naar ons te sturen. Wij regelen de rest met de Belastingdienst. Kies hieronder de verklaring die bij je situatie past:

WOZ-object meerdere aansluitingen
Deze kies je als je op een WOZ-object meerdere aansluitingen hebt.

VvE's met meerdere aansluitingen
Deze kies je als je VvE meerdere aansluitingen in de gemeenschappelijke ruimtes heeft.

Meerdere aansluitingen in een gebouw (Geen WOZ-beschikking)
Deze kies je als je meerdere aansluitingen hebt die bij elkaar horen, maar geen WOZ-beschikking hebben (complexbepaling).

We denken graag met je mee

De experts van onze Ondernemersdesk helpen je graag. Ze beantwoorden al je energievragen. 

Je energie-administratie regelen zoals jij het wilt

Bij ons kies je zelf je betaalwijze, betaaldatum en hoe je onze facturen ontvangt. Een e-factuur meteen in je boekhoudpakket? Of één incassodatum voor al je vestigingen? We regelen het zoals je het handig vindt. 

Zo loopt het soepel

Lees meer over fiscale voordelen en subsidies