Energie besparen in de gezondheidszorg

Energie besparen is ook mogelijk in de reguliere, jeugd en geestelijke gezondheidszorg. Het zorgt voor minder energieverbruik en daarmee een besparing op kosten. We geven advies en tips die hierbij helpen. 

Bespaartips voor de gezondheidszorg

Besparen op energieverbruik in de gezondheidszorg hoeft niet moeilijk te zijn. De tips op deze pagina helpen je op weg. Bekijk ook de praktijk-ervaringen van andere ondernemers.

Verder helpen deze tools en tips je ook op weg

Bekijk de verlichting

Een goede verlichting is essentieel. Elke bedrijfstak heeft zijn eigen behoeften en elk type ruimte vraagt om zijn eigen toepassing. Met een professioneel lichtplan van een lichtadviesbureau krijg je advies op maat. Wij geven je nu vast enkele algemene tips: 

  • Maak zoveel mogelijk gebruik van natuurlijke lichtbronnen, als dat kan. Het plaatsen van lichtkoepels kan hiervoor ook een oplossing zijn.
  • Schakel verlichting uit als de ruimte dat niet nodig heeft. Of kies voor geautomatiseerde verlichting, waarbij sensoren bepalen of de verlichting aan of uit kan. 
  • Vervang oude verlichting. Tl-buizen zijn meestal te vervangen door LED-Tl- buizen. Zo kun je de armatuur behouden. Zie ook: ledverlichting

Schakel machines zo veel mogelijk uit

Schakel apparaten of machines zoveel mogelijk uit als ze niet gebruikt worden. Betrek medewerkers om hier samen regels voor op te stellen. Zo kan iedereen zich vervolgens aan deze regels houden.

Energiepartner bij besparen

Je kunt rekenen op een energiepartner die met je meedenkt. Die kansen spot voor jouw bedrijf. Met een netwerk van experts: van installateurs tot subsidieadviseurs. Zo ondersteunen we je bij het behalen van al je energiedoelen, van kleine tot grote stappen om energie te besparen.

Zo denken we mee