1. Thuis
 2. Laadpaal
 3. Charge Amps Halo

Makkelijk laden met de Charge Amps Halo

De Charge Amps Halo wordt geleverd met vaste laadkabel van 7,5 meter. Het laadsnoer dat bij je auto hoort, kun je dus gewoon in de kofferbak laten liggen. Makkelijk toch?

Nu tijdelijk van € 799 voor € 699 excl. installatiekosten

Vraag gratis advies aan

Eenvoudig thuisladen

Met een maximaal laadvermogen van 11 kW 

Gemonteerd op maat

Als wandlader of op een paal

Opvallend Scandinavisch design

Gemaakt van gerecycled aluminium

Handig in gebruik

Deze compacte laadpaal heeft een behuizing van gerecycled aluminium en is bestand tegen alle weersomstandigheden. Dankzij de universele stekker is hij geschikt voor alle elektrische voertuigen. Met de ingebouwde ledverlichting kun je hem ook in het donker makkelijk bedienen. Via de My InCharge app of weblogin stel je eenvoudig je laadsessies in, bijvoorbeeld tijdens de daluren. Zo weet je zeker dat je nooit teveel betaalt. Handig!

Zakelijk thuisladen of particulier gebruik?

Zoek je gewoon een krachtige laadpaal voor thuisgebruik? Dan is de Charge Amps Halo ideaal. Je stopt de laadkabel in je auto, houdt je laadpas voor de laadpaal en start je laadsessie. Zo simpel kan het zijn!

Rij je zakelijk? Met de Alfen Eve Single verreken je je laadkosten automatisch met je werkgever of eigen bedrijf. Dit laadpunt biedt meer functionaliteiten dan de Charge Amps Halo. Bijvoorbeeld Dynamic Load Balancing.

 • Charge Amps Halo

  Van € 799 voor € 699 excl. installatiekosten

  • Kleur: lichtgrijs metallic
  • Afmetingen: 262,4×159,4×203,2 mm (hxbxd)
  • Stijlvol en simpel
  • Laadsnelheid tot 11 kW 
  • Met vaste laadkabel van 7,5 meter

   

  Vraag gratis advies aan
 • Meest gekozen

  Alfen Eve Single

  Van € 1.240 voor € 1.140 excl. installatiekosten

  • Kleur: wit
  • Afmetingen: 370x240x130 mm (hxbxd)
  • Robuust en veelzijdig
  • Laadsnelheid tot 22 kW 
  • Optie tot 5 meter lange, vaste laadkabel
  • Optie tot dynamic load balancing 
  • Zakelijk verrekenen mogelijk
  Bekijk deze laadpaal

Slim laden

Binnenkort voegen we Slim laden toe aan de Vattenfall Energie App. Hiermee laad je automatisch op de meest voordelige momenten: wanneer de stroomvraag laag is of wanneer er veel groene stroom beschikbaar is. Dit is stroom die wordt opgewekt uit onuitputtelijke energiebronnen. Denk aan: zon en wind. Zo maak je niet alleen gebruik van groene én goedkope stroom. Je helpt ook het stroomnet balanceren.

Slim laden is beschikbaar voor klanten. Meld je aan en krijg bericht wanneer Slim laden beschikbaar is.

Hou me op de hoogte

Financier je laadpaal

Wil je graag een laadpaal, maar niet in één keer het hele aankoopbedrag betalen? Dan biedt onze partner BNP Paribas Personal Finance een lening aan. Hiermee betaal je de Charge Amps Halo in vaste maandelijkse termijnen.

Wil je weten hoeveel je maandbedrag wordt? Doe de check

Vraag een gratis adviesgesprek aan

Bij het kopen van de Charge Amps Halo heb je verschillende opties. Wil je deze bijvoorbeeld op een paal of aan de muur. We helpen je graag bij het samenstellen van je ideale laadpaal.

Alle veelgestelde vragen op één rij

De meest gestelde vragen staan hieronder. Staat je vraag er niet tussen? Neem dan contact met ons op. We helpen je graag!

 

Hoeveel kost de installatie van mijn laadpaal?

We komen de laadpaal thuis bij je installeren inclusief:

 • Voorrijkosten en arbeidsloon
 • Montage
 • Aanpassingen aan de meterkast
 • Herstel van de oprit na het graaf- en tegelwerk
 • Uitleg over het gebruik 

De installatiekosten hangen af van de afstand tussen de meterkast en de voorkeurspositie van het laadpunt. Bij graaf- en tegelwerkzaamheden tot 1 meter kost de installatie € 779,-. Bij dit standaard installatiepakket zit ook 15 meter kabel inbegrepen. 

De kosten voor onze installatiepakketten op maat zijn variabel. Tijdens het gratis adviesgesprek bepalen we de hoeveelheid kabel en het graafwerk. En bespreken we je persoonlijke wensen om een nauwkeurige schatting van de kosten te maken.

Laat hier je contactgegevens achter. Dan bellen we je voor een adviesgesprek.

Kan elke auto geladen worden?

Ja, met onze laadpalen kan elke auto geladen worden. Als je auto gebruikmaakt van een type 1-stekker heb je wel een extra adapterkabel nodig.

We adviseren je de Alfen Eve Single zonder vaste laadkabel te bestellen.

De Charge Amps Halo wordt geleverd met een vaste laadkabel met type 2-stekker. Heb je een auto met type-1 aansluiting? Dan heb je een adapter nodig om de lader te kunnen gebruiken.

Het is verstandig om de specificaties van je auto te controleren. Zo weet je zeker welk type laadkabel je nodig hebt.

Wat gebeurt er nadat ik mijn gegevens achterlaat?

Na het invullen van het contactformulier krijg je een e-mail. Binnen twee werkdagen belt onze adviseur je om de laadpaal af te stemmen op jouw situatie en wensen. Bijvoorbeeld over de plek van de laadpaal en de laadsnelheid. En of er nog een aanpassing in je meterkast nodig is.

Na het telefoongesprek krijg je een persoonlijke offerte. Hierop staan ook de installatiekosten en het smart-abonnement. Zodra je akkoord geeft op de offerte is je bestelling geplaatst. Daarna belt onze installateur je om een afspraak te maken voor de installatie van je laadpaal aan huis. 

Hoe snel is mijn auto opgeladen?

Het werkelijke laadvermogen van je laadpaal thuis hangt af van:

 • De instelling van de laadpaal
 • De laadsnelheid van je auto
 • Je laadkabel
 • De aansluitingswaarde van je groepenkast

Het volledige laadvermogen van een thuislaadpaal kan niet altijd worden benut. Dit is een belangrijk punt om te begrijpen. Verschillende factoren beïnvloeden het werkelijke laadvermogen van je laadpaal thuis. Onder andere:

 1. Instelling van de laadpaal: De instellingen van de laadpaal kunnen de laadsnelheid beïnvloeden. Het is mogelijk dat de laadpaal begrensd is om de stroomtoevoer te beperken. Bijvoorbeeld door elektrische beperkingen in het huis.

 2. Laadsnelheid van je auto: Elke auto heeft een maximale laadsnelheid waarmee hij stroom kan opnemen. Als je auto bijvoorbeeld een maximale laadsnelheid heeft van 11 kW, kan hij niet sneller laden.  Zelfs als de laadpaal een hoger vermogen heeft.

 3. Je laadkabel: De laadkabel kan ook een beperkende factor zijn. Sommige laadkabels zijn ontworpen voor een bepaald laadvermogen. Ze kunnen een hoger vermogen niet aan.

 4. Aansluitingswaarde van je groepenkast: De aansluitingswaarde van je groepenkast bepaalt hoeveel vermogen er beschikbaar is voor de laadpaal. Stel je woont in een typisch huis in Nederland met een aansluiting van 3x25A (3-fasen). Dan kan deze maximaal 11 kW aan stroom leveren naar een laadpaal thuis.

Een voorbeeld
De Charge Amps Halo heeft een maximaal laadvermogen van 11 kW. De Alfen Eve Single heeft een maximaal laadvermogen van 22 kW.

Heeft je auto een 3-fasenlader en is de aansluiting van je meterkast ook 3-fasen? Dan bereik je met beide laadpalen een maximaal laadvermogen van 11 kWh. Het opladen van een Volkswagen ID.3 met een accu van 58 kWh duurt dan ongeveer vijf uur. Als de auto alleen geschikt is voor 1-faseladen, duurt het opladen ongeveer acht uur.

Om thuis met 22kW te laden is het nodig je 3-fasen aansluiting te verzwaren naar minstens 3x32A. Dit maakt het opladen nog sneller.

Weet dat het laden met een laadpaal veel sneller gaat dan laden via een gewoon stopcontact. Daarmee kan het opladen tot wel twintig uur kan duren. Een eigen laadpaal is ook veiliger. Tijdens het laden via een stopcontact kan er namelijk kortsluiting of zelfs brand ontstaan (bron: Milieu Centraal).

Moet mijn meterkast aangepast worden?

Soms is het nodig om je meterkast aan te passen. De adviseur kan je hier alles over vertellen. Laat hier je gegevens achter. Dan bellen we je voor een gratis adviesgesprek.

Lees meer over laadpalen