1. Home
  2. Kennis
  3. Zonnepanelen op een plat dak. Ook dat kan.

Zonnepanelen plat dak geen probleem

Wil je zonnepanelen op een plat dak? Dat kan. We plaatsen aluminium bakken met ballast voor de zonnepanelen. Voordeel is dat we de zonnepanelen in een ideale hellingshoek van 15 graden kunnen plaatsen. Ook de oriëntatie van de zonnepanelen kunnen we zelf bepalen, mits de mogelijkheden van je dak dit toelaten. Gunstig, want zonnepanelen gericht op het zuiden brengen het meeste op.

Zonnepanelen op plat dak vraagt om stevige constructie

Zonnepanelen op een plat dak plaatsen, is voor onze collega’s van Feenstra geen enkel probleem. Ze hebben jarenlange ervaring en weten hoe ze dat aan moeten pakken. Wel is het zo dat je dak in goede staat moet zijn om de constructie te kunnen dragen. Heeft jouw platte dak een houtconstructie? Dan is het zeker belangrijk dat je de staat van je dak controleert of een expert inschakelt om dit in te schatten. Natuurlijk bespreken wij met je de mogelijkheden en komen we - nadat je opdracht hebt gegeven voor het plaatsen van zonnepanelen op een plat dak - bij jou thuis langs voor een schouw. Zo voorkomt je gedoe achteraf. Wel zo prettig.

Zonnepanelen op een dakkapel verantwoord?

‘We installeren geen zonnepanelen op een dakkapel,’ vertelt Arjen van der Spek, productmanager zon bij Vattenfall. ‘Ik weet dat sommige concurrenten dit wel doen, maar wat ons betreft is zo’n dakkapel niet berekend op het extra gewicht. En het is windgevoelig. We gaan liever voor kwalitatieve, goede oplossingen. Dat betekent dat we klanten soms moeten teleurstellen, iets dat we niet graag doen. Maar zonnepanelen moeten er wel 30 jaar op liggen en je wilt niet dat je na 15 jaar ineens een lekkage hebt.’

Kosten zonnepanelen plat dak vallen erg mee

We gaan bij het noemen van prijzen altijd uit van schuine daken omdat we daar het meest mee te maken hebben. Als we zonnepanelen op een plat dak installeren vragen we hier een kleine meerprijs voor. We hebben namelijk iets meer materiaal nodig. Om je een idee te geven van de extra kosten: bij ons pakket High Power zonnepanelen betaal je zo’n 3,5% extra. Valt mee toch?

Veilige installatie zonnepanelen plat dak

Natuurlijk is de installatie van jouw zonnepanelen op plat dak bij ons in goede handen. Onze collega´s van Feenstra zijn VCA gecertificeerd en werken volgens alle regelgeving en normeringen (Nen 7250). Ze houden rekening met het voorkomen van stormschade en plaatsen de panelen op voldoende afstand van de dakrand.

Je krijgt bij ons twee jaar garantie op de installatie, 12 tot 25 jaar productgarantie (afhankelijk van het zonnepanelenpakket dat je kiest) en 25 jaar vermogensgarantie. 

  • Ben je klant bij Vattenfall? Dan krijg je € 100,- korting op zonnepanelen.

Een snelle berekening met de Zonnepanelen Check

Ben je benieuwd hoeveel zonnepanelen je nodig hebt? Onze Zonnepanelen Check rekent dat binnen 12 seconden voor je uit. Daarbij houden we rekening met een aantal factoren. Om te beginnen kijken we naar de hoeveelheid stroom die je per jaar verbruikt. Bij een gemiddeld huishouden in Nederland is dat zo'n 3.500 kWh per jaar. Ook de beschikbare oppervlakte van je dak en het vermogen van de zonnepanelen rekenen we mee.

Goed om te weten: in onze berekeningen in de Zonnepanelen Check gaan we uit van installatie op schuine daken. Voor installatie van jouw zonnepanelen op een plat dak betaal je een kleine meerprijs

Doe de Zonnepanelen Check

Deel deze pagina

Meer informatie over zonnepanelen