Wat is groene stroom

Wat is groene stroom? Dat leggen we graag aan je uit

Wil je weten wat groene stroom is? Daar vertellen we je graag wat meer over. Groene stroom is stroom die we opwekken uit schone bronnen die onuitputtelijk zijn. Denk aan: zon, wind en water. Prachtig toch? Dat vinden wij nou ook.

Stel jouw energieproduct samen

Onze groene stroom is écht groen

Als je groene stroom koopt, zou je denken dat je daarmee automatisch bijdraagt aan de productie van groene stroom in Nederland. Dit is niet altijd het geval. Soms heb je bijvoorbeeld te maken met sjoemelstroom. Met sjoemelstroom wordt stroom bedoeld die als groene stroom verkocht wordt, maar niet bijdraagt aan duurzame stroomproductie in Nederland. Bij ons mag je er gerust van uitgaan dat groene stroom écht groen is. Dat betekent dat we die groene stroom zelf in Nederland opwekken. We kiezen ervoor flink te investeren in de productie van groene stroom uit Nederland. Meer weten? Bekijk onderstaande video over groene stroom.

Klantvraag: hoe werkt groene stroom?

Groene stroom werkt op precies dezelfde manier als stroom die opgewekt is uit fossiele brandstoffen. Er is geen apart stroomnet voor groene stroom en grijze stroom. Je merkt dus niet of de stroom die uit je stopcontact komt groene elektriciteit is. We noemen stroom groen als deze is opgewekt uit duurzame energiebronnen. Ben je benieuwd hoe dat opwekken werkt? Bekijk ook eens hoe zonnepanelen werken, hoe een plat land waterenergie opwekt of hoe we energie uit wind halen.

Groene stroom: betekenis voor de toekomst

Wij begrijpen dat je het belangrijk vindt dat we in de toekomst alleen groene energie verzorgen. Dat vraagt om een flinke verandering, waarin wij natuurlijk onze verantwoordelijkheid nemen. We hebben daarom een heldere ambitie: binnen één generatie 100% vrij zijn van fossiele brandstof. Hoe we dat doen? We investeren fors in onze eigen productie van groene stroom. Zo lopen we voorop bij de ontwikkeling van nieuwe windparken, werken we aan een superbatterij voor de opslag van stroom en slaan we duizenden laadpalen in de grond om elektrisch te kunnen rijden. Benieuwd naar onze duurzame energie-oplossingen? Lees meer over groene stroom en haar betekenis voor de toekomst:

Liever zelf groene stroom opwekken? Dat kan.

Wil je liever je eigen groene stroom opwekken? Met de zon als onuitputtelijke bron van schone energie? Dat vinden we mooi om te zien en we helpen we je er graag bij. Je kunt bij ons zonnepanelen kopen of huren. Met een handige app krijg je inzicht in je opgewekte stroom. Goed geregeld dus.

Klantvraag: wat is groene stroom uit Nederland en hoe vraag ik het aan?

Groene stroom uit Nederland is groene stroom die is opgewekt uit duurzame energiebronnen uit Nederland. Goed nieuws: dát is de groene stroom die wij verzorgen. Bij ons stel je eenvoudig je eigen energieproduct samen, zo duurzaam als je zelf wilt. Fijn toch? Wil je alleen groene stroom van Vattenfall of neem je er gas met CO2-compensatie bij? Vertel ons wat je wensen zijn en wij helpen je aan een energieproduct dat bij jou past. Je bent bij ons verzekerd van een goede prijs.

Stel jouw energieproduct samen

Bekijk onze energie-acties

Onze aanbiedingen & acties

Bekijk welke aanbieding bij je wensen past en stel direct je energieproduct samen.

Meer weten over energie?

Interessant artikel?