1. Home
  2. Kennis
  3. Groene stroom Nederland

Groene stroom uit Nederland

Groene stroom uit Nederland is erg gewild. Dat is logisch, want juist groene stroom die in Nederland wordt opgewekt is échte groene stroom. Onze groene stroom wekken we op uit schone Nederlandse bronnen die nooit opraken: zon, wind en water.

100% groene stroom uit Nederland

Je kan erop rekenen dat de groene stroom die wij als energieleverancier verzorgen ook écht groen is. Onze groene stroom uit Nederland komt voor 100% uit Nederlandse zon, wind en water. Dat zie je ook terug in ons stroometiket.

Zo wekken we onze Nederlandse groene stroom op

Vatttenfall 100% Groen uit Nederland - 2021 diagram

Stel je energieproduct samen

Bij ons stel je eenvoudig je eigen energieproduct samen, zo duurzaam als je zelf wilt. Je kan bijvoorbeeld kiezen voor groene stroom van Vattenfall en MixGroen Gas.

Vertel ons wat je wensen zijn en wij helpen je aan een energieproduct dat bij je past.

Stel je energieproduct samen

Nederland gebruikt steeds meer groene energie

De productie van elektriciteit uit hernieuwbare bronnen is in 2020 vergeleken met een jaar eerder met 40 procent gestegen (Bron: CBS 2021). Het percentage groene energie in Nederland kwam dat jaar qua verbruik uit op iets meer dan 25% van het totale energieverbruik. In 2050 moet de energievoorziening bijna helemaal duurzaam zijn. Dat is één van de energiedoelen van de overheid.

Groene stroom uit Nederland en meer

Wil je alleen groene stroom uit Nederland van Vattenfall of neem je er nu ook volledig natuurlijk groen gas bij? Of zoek je ook naar andere duurzame oplossingen zoals: zonnepanelenstadswarmte of een warmtepomp? Vertel ons wat jouw wensen zijn en wij helpen jou aan de duurzame energie die bij je past. En altijd voor een goede prijs.

Reken uit hoe snel je zonnepanelen terugverdient

Ben je benieuwd hoe snel je zonnepanelen terugverdient? Met onze Zonnepanelen Check rekenen we dat binnen 12 seconden voor je uit. Wij maken een schatting van het aantal zonnepanelen dat op je dak past, hoeveel stroom je kunt opwekken en wat het kost als je zonnepanelen zou kopen.  

Doe de Zonnepanelen Check

Onze ambitie: binnen één generatie 100% duurzaam

Onze ambitie is helder: binnen één generatie willen we volledig over zijn op duurzame energie. Samen met onze partners wekken we ongeveer 20% van de Nederlandse windenergie zelf op. In de Eemshaven komt binnenkort de eerste superbatterij voor de grootschalige opslag van stroom. En we slaan duizenden laadpalen in de grond. Lees meer over hoe wij investeren in 100% duurzame energie. Wij zetten stappen om de energieleverancier te zijn die jou fossielvrije energie levert.

Deel deze pagina

Meer over energie