Groene stroom Nederland

Groene stroom uit Nederland

Groene stroom uit Nederland is erg gewild. Dat begrijpen we, want juist groene stroom die in Nederland wordt opgewekt is échte groene stroom vinden wij. Onze groene stroom wekken we dan ook zelf op uit schone Nederlandse bronnen die nooit op raken: zon, wind en water. Prettig idee toch?

100% groene stroom uit Nederland

Natuurlijk kan je erop rekenen dat de groene stroom die wij als energieleverancier verzorgen ook écht groen is. Onze groene stoom uit Nederland komt voor 100% uit Nederlandse zon, wind en water.

Stel jouw energieproduct samen

Meer over onze groene stroom uit Nederland

Er is in ons land veel meer groene stroom te koop dan in Nederland wordt opgewekt. Benieuwd hoe dat precies zit? Dat leggen we in onderstaande video graag aan je uit.

Groene stroom van jouw eigen dak

Met zonnepanelen op het dak wek je jouw eigen groene stroom op. Behoorlijk duurzaam. Wil je weten hoeveel energie je met zonnepanelen opwekt en hoeveel geld je daarmee kunt besparen? Met onze ZonnepanelenCheck weet je binnen 12 seconden of jouw dak geschikt is voor zonnepanelen en hoeveel ze opbrengen.

Verbruik groene energie in Nederland: percentage stijgt

In 2017 was het verbruik van groene energie in Nederland 10% hoger dan een jaar eerder (Bron: CBS 2018). Het percentage groene energie in Nederland kwam dat jaar qua verbruik uit op 6,6% van het totale energieverbruik. Mooi natuurlijk, maar er is behoorlijk wat werk aan de winkel als we dat percentage in 2020 op 12% willen krijgen. Dat is één van de energiedoelen van de overheid.

Onze ambitie: binnen één generatie 100% duurzaam

Onze ambitie is helder: binnen één generatie willen we volledig over zijn op duurzame energie. En dus wekken we samen met onze partners nu al zo’n 20% van de Nederlandse windenergie zelf op, verrijst in de Eemshaven binnenkort de eerste superbatterij voor de grootschalige opslag van stroom en slaan we duizenden laadpalen in de grond. Lees meer over hoe wij investeren in 100% duurzame energie.

Onze aanbiedingen & acties

Bekijk welke aanbieding bij je wensen past en stel direct je energieproduct samen.

Stel jouw energieproduct samen

Bij ons stelt je jouw eigen energieproduct samen, zo duurzaam als je zelf wilt. Wil je alleen groene stroom uit Nederland van Vattenfall of neem je er gas met CO2-compensatie bij? Vertel ons wat jouw wensen zijn en wij helpen jou aan de duurzame energie die bij je past. En altijd voor een goede prijs.

Stel jouw energieproduct samen

Bekijk onze energie-acties

Meer weten over energie?

Interessant artikel?