4x simpel energie besparen op kantoor

4x simpel energie besparen in uw kantoor

Heeft uw kantoorpand nog niet het straks verplichte energielabel C? Dan wordt het tijd om in actie te komen. Met een paar eenvoudige aanpassingen behaalt u vaak al veel winst. Heeft u een ouder pand? Dan is het vaak nodig om meer aanpassingen door te voeren, maar het mooie is: uw pand wordt direct comfortabeler.

Met deze eenvoudige aanpassingen bespaart u direct energie:

1. LED-verlichting

Verreweg de meeste kantoorpanden maken nog gebruik van TL- en halogeenverlichting. Vervangt u deze lampen door LED-verlichting, dan bespaart u de helft op uw energiekosten voor verlichting.  Bovendien gaan LED-lampen veel langer mee en zijn ze goedkoper in onderhoud. Een goede investering dus, waarmee u op eenvoudige wijze energie kunt besparen.

Verduurzamen van vastgoed: slim naar energielabel C

Whitepaper Verduurzamen van vastgoed: slim naar energielabel C

Deze whitepaper laat zien welke maatregelen u als vastgoedbeheerder kunt nemen om tot duurzame energielabels te komen.

Download de whitepaper

2. Glasisolatie

Het gebruik van isolerend glas zorgt direct voor een gunstiger energielabel. Door glas ontsnapt veel warmte. Maak daarom gebruik van dubbelglas of hoogrendementsglas (HR++). Met deze glassoorten  kunt u uw kantoor goed isoleren; ‘s zomers hoeft u minder te koelen en ‘s winters minder te stoken. Hierdoor verlaagt u uw energieverbruik.

3. Tochtsluis

Met een tochtsluis, een aparte ruimte bij de ingang van uw pand die afgesloten is met bijvoorbeeld schuifdeuren, voorkomt u dat bij het openen van de deur warmte of koude verloren gaat. Zo hoeft u minder te stoken of te koelen.

Advies over uw zakelijke energie?

We gaan graag met u in gesprek. U kunt ons altijd bellen op werkdagen tussen 9.00 en 17.00 uur.

bel 088 363 79 32

Ik wil graag dat een energieadviseur mij belt

4. Installaties

Installaties waarmee u de temperatuur op kantoor reguleert, zijn van grote invloed op het energielabel. Kiest u voor de juiste installaties, dan heeft dit een positieve impact op het energielabel. Door bewust om te gaan met het gebruik van installaties kunt u energie besparen. Let er bijvoorbeeld bij een airco goed op dat de warmte die van de installatie afkomt naar buiten kan worden afgevoerd. Kleine moeite dus.

Slim naar energielabel C

In onze whitepaper 'Verduurzamen van vastgoed: slim naar energielabel C' laten we zien welke maatregelen u als vastgoedbeheerder kunt nemen om tot duurzame energielabels te komen. Ook krijgt u tips hoe u met duurzame oplossingen energiekosten kunt besparen.

Download de whitepaper

Bespaar op uw zakelijk energieverbruik

Pak die energieslurpers aan!

Als u weet wat de energieslurpers in uw bedrijf zijn, dan kunt u doelgericht aan de slag.

Interessant artikel?