1. Thuis
  2. Groen gas
  3. Evert geeft gas op groen

Evert geeft gas op groen

Evert is melkveehouder. Hij doet graag iets nuttigs met de mest van zijn koeien. Daarom brengt hij zijn mest naar de vergister. "Dat is goed voor het milieu én goed voor mijn bedrijf." Bekijk de hele video.

Groen gas

Interesse in groen gas? Door onze samenwerking met Renewi en Referm, kunnen wij groen gas aanbieden. Het aanbod van groen gas is in Nederland echter nog wel beperkt. Het is daarom alleen mogelijk om contract voor Groen Gas af te sluiten via de klantenservice.

Bekijk onze groen gas-producten

Evert geeft gas op groen

Boer Evert is enthousiast over zijn mooie bedrijf. "Ik heb het bedrijf elf jaar geleden overgenomen van mijn vader, ik zou ook niets anders willen." Tegenwoordig zit Evert ook in de energie. Rika22, Berta56 en Chantal22, alle koeien van Evert werken mee aan het verwarmen van jouw huis. 

Evert brengt de mest van zijn koeien naar een bedrijf verderop. Daar gaat het de vergister in: het komt eruit als biogas. Dit biogas wordt bewerkt tot groen gas en gaat direct het gasnet in. Neem een kijkje in het bedrijf. De video is in scène gezet, de inhoud is ontleend aan de werkelijkheid.

Het scheelt stikstof en CO2-uitstoot, en de mest wordt voor iets nuttigs gebruikt.

Evert, eigenaar van een melkveebedrijf

Hoe groen wil je 't hebben?

Met groen gas kook en verwarm je zoals je gewend bent. Je hebt de keuze tussen PuurGroen Gas en MixGroen Gas. 

Lees meer over groen gas