1. Thuis
 2. Groen gas
 3. Evert geeft gas op groen

Evert geeft gas op groen

Evert is melkveehouder. Hij doet graag iets nuttigs met de mest van zijn koeien. Daarom brengt hij zijn mest naar de vergister. "Dat is goed voor het milieu én goed voor mijn bedrijf." Bekijk de hele video.

Groen Gas tijdelijk niet beschikbaar

Vattenfall levert nu op heel kleine schaal groen gas aan huishoudens en het mkb. Het aanbod van groen gas in Nederland is nog beperkt. Ook is groen gas op dit moment erg duur. Daarom bieden we tijdelijk geen groen gas aan, tenzij je dit al bij ons afneemt

Ondertussen zijn we op zoek naar mogelijkheden om ons aanbod van groen gas te vergroten. Zoals onze samenwerking met ReFerm* sinds maart 2023. Zo kunnen we straks steeds meer mensen helpen op hun weg naar fossielvrij leven.

* Bron: Referm.nl

Evert geeft gas op groen

Boer Evert is enthousiast over zijn mooie bedrijf. "Ik heb het bedrijf elf jaar geleden overgenomen van mijn vader, ik zou ook niets anders willen." Tegenwoordig zit Evert ook in de energie. Rika22, Berta56 en Chantal22, alle koeien van Evert werken mee aan het verwarmen van jouw huis. 

Evert brengt de mest van zijn koeien naar een bedrijf verderop. Daar gaat het de vergister in: het komt eruit als biogas. Dit biogas wordt bewerkt tot groen gas en gaat direct het gasnet in. Neem een kijkje in het bedrijf. De video is in scène gezet, de inhoud is ontleend aan de werkelijkheid.

Het scheelt stikstof en CO2-uitstoot, en de mest wordt voor iets nuttigs gebruikt.

Evert, eigenaar van een melkveebedrijf

Hoe groen wil je 't hebben?

Met groen gas kook en verwarm je zoals je gewend bent. Met PuurGroen Gas maak je een mooie stap op weg naar fossielvrij verwarmen. Met MixGroen Gas zet je een eerste duurzame stap.

 • 100% groen gas

  PuurGroen Gas

  Vergroen je gasverbruik

  Gemaakt van 100% groen gas: een mooie stap op weg naar fossielvrij koken en verwarmen.

  Ontdek PuurGroen Gas
 • 10% groen gas

  MixGroen Gas

  Een tikkeltje groener

  Bevat 10% groen gas, aangevuld met aardgas: een eerste stap op weg naar fossielvrij koken en verwarmen.

  Ontdek MixGroen Gas

Lees meer over groen gas