Werkzaamheden en storingen stadswarmte

Met onze online storingschecker vind je informatie over werkzaamheden en eventuele storingen in je buurt. Voor grote aanlegprojecten hebben we een speciale pagina. Storing in de meterkast? Raadpleeg dan ons meterkastboekje. Heb je nog vragen, bel dan onze gratis storingsdienst op 0800 0513.

Storing? Check eerst of het probleem in je wijk of in je huis zit

Een storing van je stadsverwarming zit in je huis of in het warmtenet. Kijk eerst of er werkzaamheden of storingen zijn in je wijk. Als het probleem niet in de wijk zit, dan zit het in je huis. Met onze online storingscheck zie je in een paar stappen waar het probleem zit. In veel gevallen kun je het zelf oplossen. En als het nog nodig is, verwijzen we je door naar de juiste hulplijn.

Werk aan het warmtenet

Op verschillende plaatsen werken wij aan het warmtenet. Bekijk het overzicht van de actuele werkzaamheden.

Voor grootschalige werkzaamheden hebben we speciale projectpagina's.

Storing? Wie hem oplost, hangt af van waar die storing precies zit

 1. In je eigen verwarmingsinstallatie: je verhuurder of een monteur lost het op

  Het deel van de installatie voorbij de hendels van de afleverset in de meterkast valt onder de verantwoordelijkheid van de eigenaar van je huis. Denk bijvoorbeeld aan je thermostaat, radiatoren of vloerverwarming. Neem contact op met je verhuurder of, als je zelf de eigenaar bent, met een erkende installateur zoals Feenstra.

 2. In de afleverset in je meterkast: wij lossen het op

  De afleverset in je meterkast zorgt voor warm water en warme radiatoren. Wij zijn verantwoordelijk voor de afleverset. Als je een storing hebt en het probleem zit in je afleverset, dan lossen we dat zo snel mogelijk op. Bel gratis onze storingsdienst op 0800 0513 of doe de online storingscheck.

  Weet je niet zeker of het je afleverset is, kijk dan of er werkzaamheden en storingen zijn in je wijk.

 3. In het stadswarmtenetwerk: wij lossen het op

  Je huis is aangesloten op ons stadswarmtenetwerk. Eventuele storingen lossen wij op. Bekijk de werkzaamheden en storingen van dit moment.

Storing stadswarmte installatie

Voorzorgsmaatregelen Coronavirus

Onze monteurs komen veel thuis bij bewoners. Om de kans op verspreiding van het Coronavirus (Covid-19) te verkleinen, hebben we een aantal richtlijnen opgesteld. Je kunt deze lezen in de onderstaande PDF.

Voorzorgsmaatregelen Coronavirus (PDF)

De handleiding: zo werkt je stadsverwarming

In ons meterkastboekje lees je hoe stadsverwarming werkt en hoe je afleverset in elkaar zit. Verder vind je allerlei tips en de meest gestelde vragen over stadsverwarming. Bijvoorbeeld over het ontluchten van radiatoren en hoe je voor meer comfort zorgt. 

The English version of the district heating guidelines

Soms krijg je een vergoeding

We doen er alles aan om je 100% van de tijd warmte en warm water te leveren. Als dat niet lukt en die storing langer dan acht uur duurt, krijg je in sommige gevallen een vergoeding. In dat geval krijg je bericht van ons.

 


Benieuwd naar onze storingsrapportages?

Algemene warmte storingsrapportage 2019.pdf
Westpoort warmte storingsrapportage 2019.pdf

Algemene warmte storingsrapportage 2018.pdf
Westpoort warmte storingsrapportage 2018.pdf

Deel deze pagina

Onze adviseurs weten alles over stadswarmte

Er is natuurlijk nog veel meer te vertellen over stadswarmte. Onze adviseurs weten er alles van. Bel ons gerust. We zitten elke werkdag van 8.00-15.00 uur voor je klaar.

Storing? Dat lossen we snel op

Een koude- of warmtestoring willen we snel verhelpen. Bij spoed: bel ons dag of nacht 0800 0513 (gratis). Of check of er in jouw wijk werkzaamheden zijn. Zit de storing in huis, volg dan de stappen in onze online storingshulp. 

Klantwaardering na bezoek monteur

Klantwaardering Vattenfal 8,6
Op basis van 2114 klantbeoordelingen.