'Handig zo'n slimme meter, Vattenfall. Niet meer die donkere meterkast in'

Nooit meer die donkere meterkast in. En altijd een jaarafrekening met jouw precieze verbruik. Zomaar een paar voordelen van de slimme meter. Benieuwd naar de andere?

Meer inzicht in je energieverbruik

Meer inzicht in je energieverbruik is altijd handig. Een slimme meter helpt daarbij:

  • Je krijgt automatisch ons maandelijks energierapport
    Hierop staat je energieverbruik van de afgelopen maand. Als je zelf stroom opwekt, bijvoorbeeld met zonnepanelen, zie je ook de teruggeleverde energie. En we vergelijken je energieverbruik met het landelijk gemiddelde verbruik (bron: Nibud).

  • Onze slimme meter app en Mijn Verbruik
    Met de slimme meter en je toestemming om dagelijks je meterstanden uit te lezen, voegen wij automatisch je meterstanden toe aan Mijn Verbruik of aan het online termijnbedragadvies. Dan is zelf invullen van meterstanden niet meer nodig. 

Dagelijks uitlezen meterstanden voor meer gemak

Alleen met jouw toestemming lezen wij dagelijks je meterstanden uit. Bepaal voor welke onderwerpen jij toestemming geeft: Mijn Verbruik, Termijnbedrag advies, Aanbiedingen en Advies

Toestemming geven

Bekijk en vergelijk je verbruik in de App

Overal en altijd inzicht in je energieverbruik. Met een slimme meter zie je je energieverbruik en -kosten per uur, dag, maand en jaar. Vergelijk je maandverbruik met dezelfde maand vorig jaar.
En, heb je meer of juist minder verbruikt?     

De App is helemaal gratis en alleen voor onze klanten.  

Download de Energie-app

Met een slimme meter nooit meer die donkere meterkast in

Er zijn slimme meters voor gas, stroom en warmte. Een slimme meter geeft de meterstanden automatisch en op een veilige manier door aan je netbeheerder of warmteleverancier. Via hen ontvangen wij je verbruik. Zelf meterstanden opnemen voor de jaar- of eindafrekening is nu niet meer nodig. Voor jou een zorg minder.

Nog een voordeel van een slimme meter

Nog een voordeel is, dat wij nu je werkelijke verbruik weten. Schatten van meterstanden is verleden tijd. De slimme meter is de oplossing voor het precies berekenen van wat je hebt verbruikt. Zo zorgen we met de slimme meter voor een nauwkeurige uitkomst op je jaarafrekening.

Steeds meer slimme energiemeters

Ruim 3 miljoen huishoudens hebben inmiddels een slimme energiemeter. En het is de bedoeling dat iedereen met stroom en gas in 2020 zo'n slimme energiemeter aangeboden heeft gekregen van zijn netbeheerder.

Slimme meters voor stadsverwarming

Bij stadswarmte verzorgen wij zelf het netbeheer en dus ook de slimme meters. Die noemen we de Warmtelink. Nieuwe huizen die we aansluiten op stadsverwarming krijgen al een meter die we in de toekomst op afstand kunnen uitlezen. Bij alle andere stadsverwarmingklanten vervangen we stapsgewijs per stad en wijk de bestaande meters. Vóór het jaar 2027 heeft iedereen een Warmtelink aangeboden gekregen.

Lees meer over de Warmtelink

Slim met zonne-energie

Als je zonnepanelen hebt, wil je weten wat ze opleveren. Je wekt nu zelf stroom op, dit salderen we. En lever je meer stroom terug dan je afneemt, krijg je een terugleververgoeding. Het is wel noodzakelijk dat je de zonnepanelen aanmeldt bij energieleveren.nl. Zo weet je netbeheerder dat je stroom opwekt. Daarnaast heb je een geschikte meter nodig, zoals een slimme meter Na je aanmelding controleert je netbeheerder of je meter geschikt is en informeert je hierover. 

Heb ik een slimme meter?

Slim verhuizen

De slimme meter hoef je niet los te schroeven en in te pakken. De meter blijft achter. Die blijft eigendom van je netbeheerder of warmteleverancier. Ga je verhuizen van 'slim naar slim', dan hoef je niets te doen. Nog een voordeel van een slimme meter.

Maar omdat we nog niet overal slimme meters hebben, bestaat de kans dat je verhuist van slim naar oud, of andersom. We begrijpen dat je wilt weten welke standen je bij zo’n verhuizing moet doorgeven. Daarom leggen we in onderstaand overzicht de verschillende situaties uit. Daarna zorgen wij ervoor dat je standen netjes meegaan naar je nieuwe huis. Of je nu een oude of slimme meter hebt.

Zo verhuizen we je slimme-meterstanden

Situatie oud adres Type meter
nieuw adres
Zo gaat de verhuizing
slim slim Stroom en/of gas
We vragen bij je netbeheerder de eindstanden van je oude adres op en de beginstanden van je nieuwe adres.

Stadsverwarming
De standen van je stadswarmte lezen we nu nog niet automatisch uit. Geef deze bij een verhuizing zelf aan ons door.
oud slim Stroom en/of gas
Je ontvangt een e-mail/brief om je meterstanden van je oude adres door te geven. Voor het nieuwe adres vragen wij bij de netbeheerder de beginstanden op. En na 12 maanden de eindstanden voor je jaarafrekening van het nieuwe adres.

Stadsverwarming
De beginstand van je stadswarmte lezen we nu nog niet automatisch uit. Geef deze bij een verhuizing zelf aan ons door.
slim oud

Stroom en/of gas
Je slimme meter blijft in je woning achter. We vragen de standen van je oude adres op bij de netbeheerder.

Stadsverwarming
De eindstand van je stadswarmte lezen we nu nog niet automatisch uit. Geef deze bij een verhuizing zelf aan ons door.

Voor je nieuwe adres ontvang je een e-mail/brief met een opnamenummer.

andere leverancier slim

Stroom en gas
Fijn dat je klant van ons bent geworden. En makkelijk dat je al een slimme meter hebt. Wij vragen de beginstanden op bij je netbeheerder.

Stadsverwarming
De beginstand van je stadswarmte lezen we nu nog niet automatisch uit. Geef deze bij een verhuizing zelf aan ons door.

Na 12 maanden vragen wij de eindstanden op voor je jaarafrekening.

Lees meer over