'Handig zo'n slimme meter, Vattenfall. Niet meer die donkere meterkast in'

Nooit meer die donkere meterkast in. En altijd een jaarafrekening met jouw precieze verbruik. Zomaar een paar voordelen van de slimme meter. Benieuwd naar de andere?

Meer inzicht in je energieverbruik

Meer inzicht in je energieverbruik is altijd handig. Een slimme meter helpt daarbij:

 • Je krijgt automatisch ons maandelijks energierapport
  Hierop staat je energieverbruik van de afgelopen maand. Als je zelf stroom opwekt, bijvoorbeeld met zonnepanelen, zie je ook de teruggeleverde energie. En we vergelijken je energieverbruik met het landelijk gemiddelde verbruik (bron: Nibud).

 • Onze slimme meter app en Mijn Verbruik
  Met de slimme meter en je toestemming om dagelijks je meterstanden uit te lezen, voegen wij automatisch je meterstanden toe aan Mijn Verbruik of aan het online termijnbedragadvies. Dan is zelf invullen van meterstanden niet meer nodig. 

Dagelijks uitlezen meterstanden voor meer gemak

Alleen met jouw toestemming lezen wij dagelijks je meterstanden uit. Bepaal voor welke onderwerpen jij toestemming geeft: Mijn Verbruik, Termijnbedrag advies, Aanbiedingen en Advies

Toestemming geven

Met een slimme meter nooit meer die donkere meterkast in

Er zijn slimme meters voor gas, stroom en warmte. Een slimme meter geeft de meterstanden automatisch en op een veilige manier door aan je netbeheerder of warmteleverancier. Via hen ontvangen wij je verbruik. Zelf meterstanden opnemen voor de jaar- of eindafrekening is nu niet meer nodig. Voor jou een zorg minder.

Nog een voordeel van een slimme meter

Nog een voordeel is, dat wij nu je werkelijke verbruik weten. Schatten van meterstanden is verleden tijd. De slimme meter is de oplossing voor het precies berekenen van wat je hebt verbruikt. Zo zorgen we met de slimme meter voor een nauwkeurige uitkomst op je jaarafrekening.

Steeds meer slimme energiemeters

Ruim 3 miljoen huishoudens hebben inmiddels een slimme energiemeter. En het is de bedoeling dat iedereen met stroom en gas in 2020 zo'n slimme energiemeter aangeboden heeft gekregen van zijn netbeheerder. De warmtemeters moeten voor het jaar 2027 op afstand uitgelezen kunnen worden.

Slim met zonne-energie

Als je zonnepanelen hebt, wil je ook weten hoeveel ze opleveren. De slimme meter houdt dat precies bij en toont dat op een aparte teller. Let op: je krijgt alleen een terugleververgoeding als je netbeheerder weet dat je teruglevert. Informeer je netbeheerder via energieleveren.nl

Naar energieleveren.nl

Slim verhuizen

De slimme meter hoef je niet los te schroeven en in te pakken. De meter blijft achter. Die blijft eigendom van je netbeheerder of warmteleverancier. Ga je verhuizen van 'slim naar slim', dan hoef je niets te doen. Nog een voordeel van een slimme meter.

Maar omdat we nog niet overal slimme meters hebben, bestaat de kans dat je verhuist van slim naar oud, of andersom. We begrijpen dat je wilt weten welke standen je bij zo’n verhuizing moet doorgeven. Daarom leggen we in onderstaand overzicht de verschillende situaties uit. Daarna zorgen wij ervoor dat je standen netjes meegaan naar je nieuwe huis. Of je nu een oude of slimme meter hebt.

Zo verhuizen we je slimme-meterstanden

Situatie oud adres Type meter
nieuw adres
Zo gaat de verhuizing
slim slim We vragen bij je netbeheerder de eindstanden van je oude adres op en de beginstanden van je nieuwe adres. Als je op zowel het nieuwe als het oude adres stadswarmte van ons hebt, hebben wij je standen al.
oud slim Je ontvangt een e-mail/brief om je meterstanden van je oude adres door te geven. Voor het nieuwe adres vragen wij bij de netbeheerder de beginstanden op. En na 12 maanden de eindstanden voor je jaarafrekening van het nieuwe adres. Als je op het nieuwe adres stadswarmte van ons hebt, hebben wij je beginstand al.
slim oud

Jouw slimme meter blijft in je woning achter. We vragen de standen van je oude adres op bij de netbeheerder. Als je op het oude adres stadswarmte van ons hebt, hebben we je eindstand al. Voor je nieuwe adres ontvang je een e-mail/brief met een opnamenummer.

andere leverancier slim Fijn dat je klant van ons bent geworden. En makkelijk dat je al een slimme meter hebt. Wij vragen de beginstanden op bij je netbeheerder. Als je op het nieuwe adres stadswarmte van ons hebt, hebben wij je beginstand al. Na 12 maanden vragen wij de eindstanden op voor je jaarafrekening.

Lees meer over

 • Een slimme meter aanvragen is niet nodig, je krijgt hem vanzelf

  Lees meer
 • Dagelijks uitlezen van je slimme meter

  Lees meer
 • De kosten van een slimme meter en gewone meter zijn hetzelfde

  Lees meer