Vader en zoon op het strand l Vattenfall energie

'Handig zo'n slimme meter, Vattenfall. Niet meer die donkere meterkast in'

Nooit meer die donkere meterkast in. En altijd een jaarafrekening met jouw precieze verbruik. Zomaar een paar voordelen van de slimme meter. Benieuwd naar de andere?

Met een slimme meter nooit meer die donkere meterkast in

De slimme meter is een nieuw type energiemeter. Ze zijn er voor zowel gas en stroom. Een slimme meter geeft de meterstanden automatisch en op een veilige manier door aan je netbeheerder en wij ontvangen je verbruik via je netbeheerder. Zelf meterstanden opnemen voor de jaar- of eindafrekening is nu niet meer nodig. Voor jou een zorg minder. 

Nog een voordeel van een slimme meter

Nog een voordeel is, dat wij nu jouw werkelijke verbruik weten. Schatten van meterstanden is verleden tijd. De slimme meter is de oplossing voor het precies berekenen van wat je hebt verbruikt. Je begrijpt dat de slimme meter een nauwkeurige uitkomst op je jaarafrekening geeft.


Slimme energiemeter

Ruim 3 miljoen huishoudens hebben inmiddels een slimme energiemeter. En het is de bedoeling dat iedereen in 2020 zo'n slimme energiemeter aangeboden heeft gekregen van zijn netbeheerder.


Meer inzicht in je energieverbruik

We begrijpen dat je meer inzicht wilt in je energieverbruik. Een slimme meter helpt daarbij:

 • Je krijgt automatisch ons maandelijks energierapport
  Hierop staat je energieverbruik van de afgelopen maand. Als je zelf energie opwekt zie je ook de teruggeleverde energie. En we vergelijken je energieverbruik met het landelijk gemiddelde verbruik (bron: Nibud).

 • Onze app en Mijn Verbruik
  Met de slimme meter en jouw toestemming om dagelijks je meterstanden uit te lezen, voegen wij automatisch je meterstanden toe aan Mijn Verbruik of aan het online termijnbedragadvies.  Dan is zelf invullen van meterstanden niet meer nodig. 
Vrouw bekijkt thuis haar mobiel l Vattenfall energie

Dagelijks uitlezen meterstanden voor meer gemak

Alleen met jouw toestemming lezen wij dagelijks je meterstanden uit. Bepaal voor welke onderwerpen jij toestemming geeft: Mijn Verbruik, Termijnbedrag advies, Aanbiedingen en Advies

 

Slim met zonne-energie

 

Op steeds meer daken zien we zonnepanelen. We begrijpen dat je wilt weten hoeveel ze opleveren. De slimme meter is hier prima geschikt voor. Een slimme meter met terugleverregistratie is dan de beste oplossing. Deze meet hoeveel energie je verbruikt en hoeveel energie je teruglevert. Je ziet deze verbruiken makkelijk terug. Want ze worden elk op een eigen telwerk weergegeven. Denk je er wel aan je netbeheerder te informeren? Alleen als de netbeheerder weet dat je teruglevert krijg je een terugleververgoeding.

De slimme meter hoef je niet los te schroeven en in te pakken. De meter blijft achter.  Die blijft eigendom van je netbeheerder. Ga je verhuizen van 'slim naar slim', dan hoef je niets te doen. Nog een voordeel van een slimme meter.

Maar omdat we nog niet overal slimme meters hebben, bestaat de kans dat je verhuist van slim naar oud, of andersom. We begrijpen dat je wilt weten welke standen je bij zo’n verhuizing moet doorgeven. Daarom leggen we in onderstaand overzicht de verschillende situaties uit. Daarna zorgen wij ervoor dat je standen netjes meegaan naar je nieuwe huis. Of je nu een oude of slimme meter hebt.

 

Zo verhuizen we jouw slimme-meterstanden

Situatie/meter oud adres Type meter nieuw adres Zo gaat de verhuizing
slim slim Wij vragen bij je netbeheerder de eindstanden van je oude adres op en de beginstanden van je nieuwe adres
oud slim Je ontvangt een e-mail/brief om je meterstanden van je oude adres door te geven. Voor het nieuwe adres vragen wij bij de netbeheerder de beginstanden op. En na 12 maanden de eindstanden voor je jaarafrekening van het nieuwe adres.
slim oud Jouw slimme meter blijft in je woning achter. We vragen de standen van je oude adres op bij de netbeheerder. Voor je nieuwe adres ontvang je een e-mail/brief met een opnamenummer.
andere leverancier slim Fijn dat je klant van ons bent geworden. En makkelijk dat je al een slimme meter hebt. Wij vragen de beginstanden op bij jouw netbeheerder. Na 12 maanden vragen wij de eindstanden op voor je jaarafrekening.

Lees meer over

 • Aanvragen slimme meter

  Een slimme meter aanvragen is niet nodig, je krijgt hem vanzelf

  Lees meer
 • Dagelijks uitlezen van je slimme meter

  Dagelijks uitlezen van je slimme meter

  Lees meer
 • Kosten slimme meter

  De kosten van een slimme meter en gewone meter zijn hetzelfde

  Lees meer