Zonnepark Diemen

Het nieuwe Cedar-kantoor van ING in Diemen draait onder andere op stroom van Vattenfall. Het kantoor van 40.000 m2 is aangesloten op Zonnepark Diemen van Vattenfall, dat volledig ten goede komt aan ING. Eind 2020 zijn de 3.600 panelen in gebruik genomen.

Samenwerking Vattenfall en ING

ING maakt de komende 15 jaar gebruik van duurzaam opgewekte stroom afkomstig van dit zonnepark. Niet alleen is het nieuwe kantoor Cedar energieneutraal, ING bant ook plastic uit het bedrijfsrestaurant en beperkt het waterverbruik. Een mooi voorbeeld van hoe we samen op weg gaan naar een fossielvrij leven binnen één generatie.

Overzicht Zonnepark Diemen

Locatie Op het terrein van Vattenfall in Diemen.
Aantal Ca. 3.600 zonnepanelen
Vermogen 1,36 Megawatt
Start bouw September 2020
Operationeel Sinds december 2020
Samenwerking Samenwerking tussen ING en Vattenfall van zeker 15 jaar

Zes veelgestelde vragen over het zonnepark

Waarom is dit een geschikte locatie voor het zonnepark?

Door de zonnepanelen te plaatsen op het terrein van Vattenfall heeft de omgeving geen overlast. Daarnaast bevindt het terrein van Vattenfall zich op ruim 5 kilometer het Cedar kantoor van ING, waardoor de ING het als eigen energie kan aanmerken volgens de BREEAM-regeling. Vattenfall blijft eigenaar van het zonnepark.

Wat is de levensduur van het zonnepark?

Zonnepark Diemen kan ongeveer 30 jaar meegaan. Daarom voeren we regelmatig onderhoud uit.

Waarom bouwt Vattenfall dit zonnepark?

Onze missie is: binnen één generatie fossielvrij leven mogelijk maken. Een van de manieren om ons doel te bereiken is door meer duurzame energie op te wekken. Daarom investeren we fors, ook in zonne-energie. Met Zonnepark Diemen helpt Vattenfall ook mee de duurzame ambities van ING te realiseren.

Heeft Vattenfall ervaring met het bouwen van zonneparken?

In de afgelopen jaren installeerden we in ons land duizenden zonnepanelen. Dit doen we in Nederland maar ook in de rest van Europa.

Op welke manier houdt Vattenfall rekening met de omgeving?

Een zorgvuldig ontwikkeld project waarbij we voldoende draagvlak hebben voor het project is voor ons belangrijk. Daarom houdt Vattenfall tijdens de bouw nauw contact met omwonenden. Tijdens de ontwikkeling houden we ons aan de gedragscode ‘Zon op Land’ van brancheorganisatie Holland Solar.

Ook interessant