1. MKB
 2. elektrisch rijden
 3. Laadpaal zakelijk

Zakelijke laadpaal voor bedrijven

Profiteer van € 100,- korting (excl. btw) per laadpaal bij aanschaf van minimaal twee laadpalen. Bied relaties en werknemers het gemak van laden op je bedrijfsterrein. En haal fiscaal voordeel door de laadpalen publiekelijk open te stellen.

Advies over zakelijke laadpalen

1 tot 10 laadpunten

Als je tot 10 laadpunten nodig hebt, dan ben je bij ons aan het juiste adres. We adviseren je graag over de beste mogelijkheden en regelen het voor je, van installatie tot onderhoud.

Meer dan 10 laadpunten

Heb je meer dan 10 laadpunten nodig voor je bedrijf? Dan helpt Vattenfall InCharge je graag verder. Zij adviseren je over de beste grootzakelijke laadoplossing voor je bedrijf en je medewerkers.

€ 100 korting per laadpaal

Je krijgt deze korting vanaf twee laadpalen

100% groene stroom uit Nederland

Voor al onze klanten thuis en in het mkb. Bekijk ons stroometiket.

Installatie van zakelijke laadpalen

Kies voor afmontage of volledige installatie

Laadpalen voor je bedrijf kopen

Een zakelijke laadpaal is een oplaadpunt voor elektrische auto's, speciaal gemaakt voor gebruik op bedrijfsterreinen. Iedereen kan er hun elektrische auto opladen tijdens het werk of een bezoek. Dit kan variëren van kantoorparkings tot winkelcentra en hotels. Een laadpaal zakelijk aanschaffen is gunstig. En wie nu investeert in elektrisch rijden krijgt korting op een hoogwaardige mkb-laadpaal, ontworpen door een Nederlandse fabrikant.

Maak kennis met de Alfen Eve Double

Deze robuuste laadpaal kan elke auto snel en makkelijk opladen. Met een type 1-stekker in je auto heb je wel een adapterkabel nodig.

 • Aantal aansluitingen: 2  
 • Aansluiting: type 2, voor alle nieuwe elektrische auto's  
 • Laadvermogen: tot 22 kW bij het laden van één auto, tot 11 kW als er twee auto's laden  
 • Extra opties: makkelijk uitbreiden tot maximaal 100 laadpunten  
Bekijk Alfen Eve Double

Zakelijke laadpaal thuis of op kantoor

Als mkb-ondernemer kan je een zakelijke laadpaal thuis of op kantoor installeren. Afhankelijk van of je vanuit huis onderneemt of vanuit een bedrijfspand. Ook bepaal je wie mag laden bij de zakelijke laadpalen. Collega's en bezoekers kunnen bij je zakelijke laadpalen laden tegen een door jou ingesteld laagtarief. Je zakelijke laadpalen terugverdienen? Van ons krijg je een vergoeding voor elke kWh stroom die je levert aan elektrische rijders. Dit storten we elke maand op je rekening. 

Je kan de laadpalen ook openbaar maken. Elektrische rijders vinden de zakelijke laadpalen dan onder andere via onze app en Google Maps. Dit kan je altijd weer aanpassen waardoor de laadpalen alleen beschikbaar zijn voor geselecteerde gebruikers.

Kosten voor een zakelijke laadpaal

De kosten voor het aanschaffen van een zakelijke laadpaal variëren op basis van vermogen, materiaal en het installatiepakket. Voor het installatiepakket heb je keuze tussen volledige installatie of afmontage.

Zakelijke laadpalen? Zo geregeld

Van het aanleggen van de juiste infrastructuur tot aan het kiezen van de juiste laadpaal en bijhorende energiecontract. Onze experts helpen je graag. Kortom, een aanvraag is zo gedaan en wij regelen de rest!

Installatie laadpaal voor bedrijven

Bij een installatie aanvraag kies je voor een volledige installatie of afmontage. Bij een volledige installatie, verzorgen we de installatie van A tot Z. Van het graafwerk tot de laadpaal instellen. Kies je voor afmontage, dan doet je eigen installateur het voorwerk. Daarna sluiten we de zakelijke laadpalen aan en verbinden ze met ons platform. Het is belangrijk om met een erkende installateur samen te werken. De installateur installeert de laadpaal en zorgt dat deze aan alle regels voldoet. Na de installatie kan je de laadpaal eenvoudig beheren en het gebruik ervan volgen.  

Veelgestelde vragen over laadpaal zakelijk

De meest gestelde vragen staan hieronder. Staat je vraag er niet tussen? Neem dan contact met ons op. We helpen je graag!

Wat kost een zakelijke laadpaal voor je bedrijf?

De kosten voor het aanschaffen van een zakelijke laadpaal variëren op basis van vermogen, materiaal en het installatiepakket. Soms moet de stroomaansluiting worden aangepast.

Tijdens een gratis adviesgesprek bespreken we je wensen.  

Wat verdien je met een laadpaal?

Als je je zakelijke laadpalen openbaar maakt, ontvang je een vergoeding per geleverde kWh en kan je je zakelijke laadpaal terugverdienen. Elke maand krijg je de opbrengsten van je geleverde stroom van ons gestort. Zo verdien je je energiekosten terug en vaak verdien je nog wat extra ook. Bovendien help je mee aan de overstap op elektrisch rijden.  

Hoe werkt een laadpaal zakelijk?
 1. Steek de stekker van de laadkabel in je auto en de laadpaal.  
 2. Hou je laadpas voor de kaartlezer op de laadpaal.  
 3. De laadpaal start met laden.  
 4. Als je klaar bent met laden, hou je laadpas dan opnieuw voor de kaartlezer.  
 5. De laadsessie is klaar. Koppel de laadkabel los.  
Heb je een vergunning nodig voor een laadpaal?

Meestal is geen vergunning nodig voor een laadpaal op eigen terrein, bijvoorbeeld bij een bedrijf of bij je thuis.

Wat gebeurt er wanneer ik mijn gegevens achterlaat?

Wanneer je je gegevens achterlaat ontvang je een e-mail. Binnen vijf werkdagen nemen we contact met je op. Dan bespreken we je wensen en geven we  advies over het aantal laadpalen passend bij je situatie.  

Na het gesprek ontvang je een aanbod op maat voor de laadpaal inclusief accessoires en montagekosten. Als je kiest voor volledige installatie komt de installateur eerst bij je langs. Dan ziet hij of zij precies wat er moet gebeuren. Hierna ontvang je een nieuwe offerte. Zodra je akkoord geeft op de offerte, plaatsen we de bestelling. Daarna volgt het maken van een afspraak voor afmontage of installatie.  

Zijn de installatiekosten inclusief?

Bij afmontage worden de installatiekosten in de offerte meegenomen. Bij volledige installatie zijn de installatiekosten pas bekend als de plek van installatie is bekeken. De hoogte van de installatiekosten zijn afhankelijk van je situatie. Kostenfactoren zijn onder andere de afstand tot de meterkast, het beschikbare vermogen en graafwerk.  

Je kan kiezen tussen volledige installatie of afmontage.  

 • Kies je voor afmontage, dan sluit je eigen installateur je laadpalen aan op je stroomaansluiting. Daarna verbinden we de laadpalen met ons platform. Dit kan op korte termijn.  
 • Kies je voor volledige installatie, dan verzorgen we de installatie van A tot Z.
Hoe geef ik anderen toegang tot mijn laadpalen?

Dit regel je via het systeem van de laadpaal. Collega's en bezoekers kunnen dan betaald laden bij je laadpalen. Je krijgt een vergoeding voor de geladen stroom.