1. Home
  2. Klantenservice
  3. Overstapkorting aanvragen

Overstapkorting aanvragen

Je vorige energieleverancier kan je een boete geven als je klant bij ons wordt voordat het contract bij hen is afgelopen. Vaak komen we je hierin tegemoet: met overstapkorting. Zodat je deze kosten tegen elkaar weg kunt strepen. Bekijk de voorwaarden en lees hoe je overstapkorting aanvraagt. 

Zo vraag je overstapkorting aan

  1. Je ontvangt een factuur met de overstapboete van je vorige leverancier. Dit kan de eindafrekening of een losse factuur zijn. Je betaalt de boete aan je vorige leverancier. 

  2. Maak een kopie van de factuur met overstapboete in jpg, png of pdf formaat. Een goed leesbare foto van de factuur mag ook. We hebben deze nodig om je aanvraag in orde te maken. 

  3. Vraag binnen drie maanden na de start van je contract de overstapkorting aan in Mijn Vattenfall. Je ziet meteen welk bedrag we vergoeden. Binnen een week bevestigen we dit met een creditfactuur.

  4. We maken de overstapkorting binnen zes weken na je aanvraag over op je rekening. In de meeste gevallen is dit na de betaling van je eerste termijnbedrag. Of eerder als je rekeningnummer al bij ons bekend is. 

Goed om te weten

  • In ons contractaanbod staat of je in aanmerking komt voor overstapkorting. En wat het maximale bedrag is dat wij vergoeden. Deze korting is meestal gelijk aan je boete. Maar we kunnen daar ook andere afspraken over maken. 
  • De kosten voor welkomstcadeaus, vervallen kortingen of welkomstpremies vergoeden we niet.
  • Bekijk de voorwaarden die gelden voor overstapkorting. 

Ben je ondernemer? We vertellen je graag hoe het werkt voor ondernemers.  

 

Meer informatie over overstappen