Zonneboiler met warmtepomp

Wamtepomp met zonneboiler

Een warmtepomp met zonneboiler combineren kan een mooie oplossing zijn om jouw huis en water duurzaam te verwarmen. Of een zonneboiler met warmtepomp goed werkt bij jou, hangt af van je woonsituatie. Goede isolatie van je woning is bijvoorbeeld een belangrijke voorwaarde voor het succes van een warmtepomp.

Wij zijn meer dan een energieleverancier

We willen meer zijn dan jouw energieleverancier. We verzorgen niet alleen gas en stroom, maar helpen je ook op weg naar een duurzamer leven. Wil je jouw CO2-uitstoot verlagen? Dat kan op allerlei manieren. Denk aan isolatie van je woning of het plaatsen van zonnepanelen om je eigen groene stroom op te wekken. Maar ook de installatie van een warmtepomp met zonneboiler kan bijdragen aan een duurzame toekomst. In alle gevallen adviseren wij of onze collega’s van Feenstra je graag.

Zonneboiler met warmtepomp om duurzamer te wonen

Door te luisteren weten we dat veel mensen duurzamer willen wonen, maar dat ze nog niet precies weten welke oplossingen daarbij het beste helpen. Ook weet lang niet iedereen wat een warmtepomp precies is of hoe een zonneboiler werkt. Daar vertellen we je graag wat meer over.

Jouw gasverbruik verlagen met een warmtepomp

Minder of geen gas verbruiken en toch een lekker warm huis: daar kan een warmtepomp voor zorgen. Om je huis warm te krijgen, heb je energie nodig. In plaats van uit gas (cv-ketel), haalt de warmtepomp energie uit de lucht of bodem of het grondwater. De warmtepomp maakt van die energie warmte. Met die warmte kun je jouw huis en tapwater verwarmen. Zo gaat jouw CO2-uitstoot flink omlaag en bespaar je op jouw gasrekening.

De zonneboiler als duurzame warmwaterheld

Een zonneboiler bestaat uit twee onderdelen: een voorraadvat met kraanwater en een zonnecollector op het dak. Die collector lijkt een beetje op een dakraam. De zon verwarmt het water in de collector, die vervolgens in het vat verwarmt. Dat warme water kun je gebruiken om mee te douchen en af te wassen. ‘Daarmee bespaar je ruw geschat ongeveer 50% op de kosten voor warm water op jaarbasis,’ vertelt Jan Liefting, Productmanager Verwarming en Duurzame oplossingen bij Feenstra. Ook in de winter levert de zonneboiler nog warm water. Wel moet er dan bijgestookt worden. Het zou natuurlijk mooi zijn als dat gebeurt door een warmtepomp of hybride systeem (combinatie warmtepomp en hr-ketel).

Voordelen warmtepomp met zonneboiler

Nu je weet wat de voordelen van een zonneboiler en warmtepomp zijn, is het interessant om te kijken naar de combinatie van deze twee duurzame oplossingen. Waar warmtepomp en zonneboiler elkaar kunnen versterken: 

  • Wanneer de zonneboiler te weinig warm water maakt, zal de warmtepomp bijspringen.
  • De warmtepomp heeft minder stroom nodig als er een zonneboiler is voor het warme water.
  • Warmtepomp met zonneboiler is een goede maatregel richting helemaal gasloos wonen.
  • Zonneboiler en warmtepomp helpen beide de CO2-uitstoot verlagen.
  • Met de verwachting dat gas duurder wordt, helpen beide maatregelen om te besparen op jouw energierekening.


Zonneboiler en warmtepomp draaien op zonne-energie

Wist je dat een zonneboiler en warmtepomp beide gebruikmaken van zonne-energie? De energie die een warmtepomp uit de lucht of de grond haalt, komt zelf natuurlijk ook ergens vandaan. En die energie komt niet uit het binnenste van de aarde, zoals weleens gedacht wordt, maar van de zon. Prachtig toch dat je door een warmtepomp met zonneboiler te combineren optimaal gebruik maakt van een gratis en onuitputtelijke energiebron? Misschien overweeg je zelfs om zonnepanelen op het dak te leggen. Dat vinden we mooi om te zien.

Wist je dat er collectoren voor zonneboilers zijn die precies lijken op pv-panelen? Die zijn dus naadloos te combineren. Zo haal je alle energie uit de zon voor jouw warme water en stroom.

 

Klaar voor een warmtepomp? Check het binnen 1 minuut.

Als je jouw CO2-uitstoot wilt verlagen en in het klimaat wilt investeren, kunnen isolatie, warmtepomp, zonneboiler en zonnepanelen helpen. Voor sommige van die maatregelen geldt dat ze past écht interessant zijn als jouw woning aan een aantal voorwaarden voldoet. Benieuwd of je woning geschikt is voor een warmtepomp? Met de Warmtepompcheck van onze collega’s bij Feenstra weet je het binnen 1 minuut.

Doe de Warmtepompcheck

Interessant artikel?