Een SolarEdge optimizer zorgt voor betere opbrengst

Een SolarEdge optimizer kan jouw zonnepanelen helpen beter te presteren. Met name als enkele van jouw zonnepanelen in de schaduw, op een ander dakvlak of in een andere hellingshoek liggen. Wil je weten wat een power optimizer is en hoe een SolarEdge optimizer werkt? Wij leggen je graag alles uit.

Hoe een omvormer zonnepanelen beter helpt presteren

Een omvormer is er om de stroom die een zonnecel opwekt, om te zetten in stroom die je in huis kan gebruiken om de wasmachine te laten draaien. Daarnaast haalt een omvormer het beste rendement uit je zonnepanelen en meet het apparaat de opbrengst van je zonnesysteem.

In onze pakketten zonnepanelen zit standaard een omvormer van het type SMA Sunny Boy. Dat is een string-omvormer waarbij een reeks (serie of ‘string’) zonnepanelen gekoppeld worden aan één omvormer. Zonnepanelen zijn dan -net als kerstverlichting- in serie geschakeld. 

Wanneer adviseren we een power optimizer?

Heb je geen schaduw op je dak en liggen alle zonnepanelen in dezelfde richting en in hetzelfde dakvlak? Dan kan je erop rekenen dat jouw omvormer zorgt voor maximale opwek via jouw zonnepanelen. Je kan in zo’n geval wel een power optimizer nemen, maar de meeropbrengst daarvan is waarschijnlijk beperkt.

Wanneer er wél schaduw van een boom of schoorsteen op je dak valt, kunnen we voorkomen dat jouw hele systeem minder opwekt. We lossen dit dan op met power optimizers van SolarEdge. Daarmee koppelen we alle panelen parallel aan elkaar, zodat je het probleem van de zwakke schakel niet meer hebt. Elk zonnepaneel heeft dan een eigen power optimizer die zorgt voor een maximale opbrengst van alle panelen.

Wij raden je soms aan om een power optimizer te gebruiken als:

  • er één of meerdere zonnepanelen in de schaduw liggen
  • niet alle zonnepanelen in dezelfde richting of hellingshoek liggen
  • je panelen op meerdere dakvlakken laat installeren
  • je verschillende soorten panelen aan elkaar wilt koppelen
  • je de opbrengst per paneel wilt monitoren (zodat je deze met elkaar kunt vergelijken)

Wij verzorgen ook zonnepanelen met SolarEdge omvormer

Wanneer je zonnepanelen bij ons koopt of huurt, krijg je standaard een omvormer van het type SMA Sunny Boy. Maar we verzorgen ook een SolarEdge omvormer met power optimizers als je wilt. De SolarEdge power optimizers zijn wel wat duurder, maar de meerprijs verdien je meestal binnen enkele jaren terug, omdat je daarmee een hoger rendement behaalt. Kies je ervoor om zonnepanelen te huren, dan verwerken we de meerprijs van de SolarEdge power optimizers in de huurprijs.

Voordelen SolarEdge optimizer:

  • Optimaal rendement van jouw zonnepanelen, ook bij schaduw of defect
  • Opbrengst per zonnepaneel monitoren met de SolarEdge app
  • 12 jaar garantie op de omvormer, 25 jaar garantie op de power optimizers

Jouw opwek volgen in de SolarEdge monitoring app

Kies je voor een SolarEdge Optimizer? Dan kan je rekenen op realtime monitoring door de SolarEdge app. Met deze gratis app weet je altijd precies hoe jouw zonnepanelen presteren. Ook kan je gegevens delen met vrienden of meerdere systemen tegelijk beheren. Lekker inzichtelijk dus.

Solar Edge Monitoring app
Solar Edge Monitoring app

Kan ik ook SolarEdge zonnepanelen krijgen?

SolarEdge levert alleen omvormers en power optimizers, geen zonnepanelen. SolarEdge zonnepanelen kunnen we dan ook niet leveren. Wij verzorgen 3 verschillende pakketten zonnepanelen:

Op zoek naar zonnepanelen met optimizers? Wij helpen je graag.

Om te bepalen wat de beste zonnepanelen voor je zijn en of je optimizers nodig hebt, maken we graag een berekening voor jou. Met de Zonnepanelen Check weet je binnen 12 seconden wat je nodig hebt. Wij zorgen voor een schatting van het aantal zonnepanelen dat op je dak past, hoeveel je kan opwekken en wat jouw prijs zou zijn bij huur of koop. Je kan meteen de geschatte opbrengst en terugverdientijd per type zonnepaneel checken. Zodra je de Zonnepanelen Check hebt doorlopen, kan je een offerte aanvragen. Zo helpen we je met keuze voor de beste zonnepanelen voor op je dak.

Doe de Zonnepanelen Check

Solaredge power optimizer
SolarEdge power optimizer

5 redenen om te kiezen voor zonnepanelen

Wil je besparen op energiekosten? Zelf opwekken is dé trend. De meeste Nederlanders kiezen voor zonnepanelen. Vijf redenen waarom eigen opwek met zonnepanelen zo populair is.

Voor wie alles wil weten over zonnepanelen

Door te luisteren weten we dat je heel wat vragen hebt voordat je zonnepanelen aanschaft. Dat begrijpen we, neem gerust je tijd. Wij helpen je alvast met onderstaande artikelen.

Interessant artikel?