Radiatorventilator – simpel verduurzamen

De radiatorventilator helpt je gemakkelijk bij het verduurzamen van jouw woning. Door onder je verwarming een ventilator te plaatsten, bespaar je gas en wordt het sneller warm in huis.

De radiatorventilator: comfort voor minder

De radiatorventilator zorgt ervoor dat de warmte die jouw radiator afgeeft snel wordt verspreidt door kamers in je huis. Op deze manier kan je sneller genieten van het comfort van een warm huis. Daarnaast bespaar je met de radiatorventilator behoorlijk op je gasverbruik. Deze besparing zal je ook terugzien in je stookkosten. Deze kostenpost daalt in sommige gevallen met 30%.

De radiatorventilator, wat is het en hoe werkt het?

Een radiatorventilator is een klein apparaatje waarin ventilatorpropellers verwerkt zitten. Je bevestigt de radiatorventilator aan de onderkant tussen de platen van een radiator. Op deze manier is de radiatorventilator niet zichtbaar. Je kunt de radiatorventilator door het gebruik van magneetjes makkelijk zelf installeren. De radiatorventilator gaat aan zodra de radiator een temperatuur van 33 graden Celsius bereikt. Wanneer de radiator 25 graden Celsius bereikt, schakelt de radiatorventilator zichzelf weer uit.

Zodra de radiatorventilator aangaat, sturen de ventilatoren lucht langs de warme radiator de kamer in. Deze lucht wordt warm door de hitte van de radiator. Door deze warme luchtstroom is het sneller warm in je kamer en verspreidt de warmte zich beter door deze ruimte. Zo zorgt de radiatorventilator ervoor dat je sneller het comfort van een warme kamer kunt ervaren.

Voor elke verwarming een andere ventilator

Wij wijzen je graag op het bestaan van verschillende radiatorventilatormodellen. Het zou vervelend zijn als je er na het kopen van een radiatorventilator achter komt dat deze niet op jouw radiator past. Bekijk daarom van te voren goed welke radiatorventilator op jouw verwarming past.
Je zult niet genoeg hebben aan één radiatorventilator voor je hele woonkamer. Ter illustratie: in een woonkamer van 5 meter breed, 8 meter lang en 3 meter hoog, raden wij je aan ongeveer vier radiatorventilatoren te plaatsen.

De radiatorventilator werkt op stroom. Het apparaat is erg zuinig en daarmee duurzaam in gebruik. Ook is gedacht aan het geluid dat de ventilatoren maken. De radiatorventilator produceert ongeveer 20 decibel aan geluid. Ter vergelijking: dit is gelijk aan het geluid van ruisende bomen.

Met ventilator werkt radiator duurzamer

Wij dragen graag bij aan een duurzame leefomgeving. De radiatorventilator helpt je gemakkelijk op weg door verduurzaming op twee manieren mogelijk te maken:
Allereerst bespaar je doordat kamers sneller opwarmen jaarlijks ongeveer 10% op gas. Daarnaast kan je bij het gebruik van de radiatorventilator, de watertemperatuur van jouw cv-ketel verlagen naar 60 graden Celsius. In de meeste huizen staat deze nog standaard ingesteld op 80 graden Celsius. Zonder radiatorventilator is het niet mogelijk een ruimte snel op te warmen bij een watertemperatuur van 60 graden Celsius. Doordat de radiatorventilator het verwarmingsproces versnelt, is dit wel mogelijk. In combinatie met het op elkaar laten afstemmen van de radiatoren in je huis, leidt deze aanpassing tot een vermindering in gasverbruik van 20% (bron: Zelf Energie Besparen).

Een ventilator op je radiator helpt je dus bij het verlagen van je gasverbruik. Dit kan oplopen tot 30% minder gasverbruik per jaar. Hiermee zet je niet alleen een mooie stap in het verduurzamen van jouw huis, maar kan je ook tot ongeveer 30% op je stookkosten besparen. Wij weten als geen ander dat dit een erg welkome besparing is.

Hoeveel je door radiatorventilator bespaart verschilt per situatie

Hoeveel je precies bespaart is afhankelijk van een aantal zaken die per thuissituatie verschillen. Zo werkt een radiatorventilator bijvoorbeeld minder goed wanneer er een bank voor de verwarming staat. De ventilatoren kunnen de warme lucht dan niet goed de kamer in blazen. Toch merk je ook in dit geval verschil.

Radiatorventilator is duurzaam geproduceerd

De behuizing van de radiatorventilator is gemaakt van biobased materiaal. Dit betekent dat bij de ontwikkeling van de radiatorventilator geen fossiele brandstoffen gebruikt zijn. Al het gebruikte materiaal is zelfs biodegredable. Dit betekent dat je de behuizing in de grond kunt stoppen. Hier breekt het zichzelf vervolgens af. Al is dit ook een manier om dit product te gebruiken, wij weten zeker dat je er binnen huis meer plezier van hebt.

Radiatorventilator kopen via Vattenfall met spaarpunten

Wil je een radiatorventilator kopen? Wij hebben goed nieuws voor je. Via het Exclusief programma wissel je jouw spaarpunten in, waarop je de radiatorventilator van Vattenfall gratis thuis ontvangt.

Ga naar radiatorventilator

Interessant artikel?