1. Home
  2. Kennis
  3. Radiatorfolie

Radiatorfolie: verminder je gasverbruik

Bij veel radiatoren gaat een deel van de warmte verloren door de buitenmuren. Met radiatorfolie hou je de warmte binnen. Zo hoeft je cv-ketel minder hard te werken en bespaar je op gas.

Wat is radiatorfolie?

Radiatorfolie ziet eruit als zilverfolie. Het zorgt ervoor dat de warmte die jouw radiator uitstraalt niet meer naar buiten ontsnapt. Zo benut je de warmte van jouw radiator effectiever én bespaar je direct op je gasverbruik.

Hoeveel je bespaart is afhankelijk van je stookgedrag, het verbruik van je cv-ketel en of je huis goed geïsoleerd is. Staat je radiator bij een ongeïsoleerde muur? Dan levert radiatorfolie daar per vierkante meter een jaarlijkse gasbesparing op van 10 m3 (bron : Milieu Centraal).

Als een radiator voor een raam staat, is je besparing nog veel hoger. Bij standaard dubbelglas loopt dit op tot ongeveer 25 m3 gas per jaar. Bij enkelglas kan het zelfs oplopen tot 50 m3 gas besparing (bron: Milieu Centraal). Woningen uit de jaren 70 hebben vaak houten panelen die in kozijnen zijn geplaatst. Ook daar is de besparing hoger als er een radiator staat.

Kaats meer warmte terug met radiatorfolie

Radiatorfolie kun je op de muur vastmaken. En je kunt het aan de achterkant van de radiator bevestigen. Dat laatste bespaart nóg meer warmte. Want maak je het aan de muur vast, dan kaatst 75% van de warmtestraling terug. Doe je dit aan de achterkant van de radiator? Dan is dit zelfs 95%.

Het is belangrijk dat de folie niet los gaat zitten en daardoor de warme luchtstroom juist tegenwerkt. Maak het dus goed vast met magneettape aan de verwarming of met tape aan de muur.

Kies voor radiatorfolie met magneettape

Je kunt radiatorfolie op de muur vastmaken met tape. Maar je kunt het ook op de achterkant van de radiator aanbrengen met magneettape. Wij adviseren om voor het laatste te kiezen. Waarom?

  • Je kaatst nog meer van de warmtestraling terug als je het op de radiator aanbrengt (95%) dan wanneer je het op de muur vastmaakt (75%).
  • Met magneettape maak je de folie heel gemakkelijk aan de radiator vast. Folie zonder magneettape is lastiger vast te maken. En het is wel belangrijk dat de folie niet los gaat zitten en daardoor de warme luchtstroom juist tegenwerkt.

Haal direct radiatorfolie in huis

Via Exclusief bieden we je de Go Green radiatorfolie aan. Bij voldoende spaarpunten ontvang je deze zelfs gratis. Zo kun je direct starten met besparen.

De radiatorfolie van Go Green wordt geleverd met een rol magneettape en moet achterop de radiator worden aangebracht. Met één verpakking kunnen gewoonlijk meerdere radiatoren aangepakt worden.

Naar Go Green radiatorfolie

Lees meer over radiatoren