1. Home
  2. Kennis
  3. Radiatorfolie

Radiatorfolie met magneettape vermindert gasverbruik

Radiatorfolie met magneettape helpt je gemakkelijk te besparen op je gasverbruik. Hoe? Wij leggen het je graag uit.

Wat is radiatorfolie?

Radiatorfolie is een simpele maar toch erg effectieve oplossingen om te besparen op je energierekening. Het ziet eruit als zilverfolie en zorgt ervoor dat de warmte die jouw radiator uitstraalt niet meer naar buiten ontsnapt. Zo benut je je warmte van jouw radiator effectiever én bespaar je direct op je gasverbruik omdat je er minder van nodig hebt.

Hoeveel je bespaart, is afhankelijk van hoe je stookgedrag, het verbruik van je cv-ketel en of je huis goed geïsoleerd is. Gemiddeld scheelt je dat 10m3 gas per jaar. Als een radiator voor een raam staat, is je besparing nog veel hoger. Bij dubbelglas loopt dit op tot ongeveer 25m3 gas per jaar. Bij enkelglas kan dit zelfs oplopen tot 50m3 gas per jaar.

Kaats meer warmte terug met radiatorfolie

Radiatorfolie werd altijd op de muur bevestigd. Door een nieuwe techniek mag je het nu ook aan de achterkant van de radiator plakken waardoor je nog meer bespaart. Want met deze nieuwe techniek kaats je niet 75% maar 95% van de warmtestraling terug. Zo gaat er minder warmte verloren en koelt je huis ook minder snel af. 

Het verschil tussen radiatorfolie met- en zonder magneettape

Radiatorfolie met magneettape werkt in principe hetzelfde als radiatorfolie zonder magneettape, namelijk als isolatiefolie voor je radiator. Het verschil tussen deze twee producten zit hem in de gebruiksvriendelijkheid. Radiatorfolie met magneettape bevestig je gemakkelijk doordat de magneettape het folie als het ware vastklikt aan de radiator. Folie zonder magneettape is lastiger te bevestigen en wordt vaak vastgezet met tape aan de muur of met wasknijpers.

Radiatorfolie kopen? Voordeel met Exclusief

Ook het aanschaffen van radiatorfolie kent een prijs. Hierdoor doe je er normaal een halfjaar tot een jaar over om de aanschafprijs van radiatorfolie terug te verdienen. Via Exclusief bieden wij je de Go Green radiatorfolie voor spaarpunten aan. Zo ontvang je de radiatorfolie bij voldoende spaarpunten gratis en kan je direct starten met besparen.

De radiatorfolie van Go Green wordt geleverd met een rol magneettape en moet achterop de radiator worden aangebracht. Met één verpakking kunnen gewoonlijk meerdere radiatoren aangepakt worden.

Naar de Go Green radiatorfolie met magneettape

Deel deze pagina

Lees meer over radiatoren