1. Home
  2. Kennis
  3. Radiatorfolie

Radiatorfolie met magneettape vermindert gasverbruik

Radiatorfolie met magneettape helpt je gemakkelijk te besparen op je gasverbruik. Deze besparing zie je al snel terug op je energierekening. Hoe radiatorfolie je precies helpt deze besparing mogelijk te maken? Wij leggen het je graag uit.

Radiatorfolie: simpel en effectief

Radiatorfolie is een simpele maar toch erg effectieve oplossingen om te besparen op je energierekening. Radiatorfolie ziet eruit als zilverfolie en zorgt ervoor dat de warmte die jouw radiator uitstraalt niet meer naar buiten kan ontsnappen. Zo benut je de warme van jouw radiator effectiever én bespaar je direct op je gasverbruik.

Hoeveel je precies bespaart, is afhankelijk van hoe je zelf stookt, het rendement van de cv-ketel en de mate waarin isolatie in jouw huis aanwezig is. Gemiddeld bespaar je met radiatorfolie ongeveer 10m3 gas per jaar. Is een van de radiatoren bij je in huis voor een raam geplaatst? Dan bespaar je met het gebruik van radiatorfolie nog veel meer. Bij dubbelglas loopt dit op tot ongeveer 25m3 gas per jaar. Bij enkelglas kan dit zelfs oplopen tot 50m3 gas per jaar.

Radiatorfolie vergroot comfort

Wij begrijpen dat je het comfort van een verwarmd huis graag zo snel mogelijk wil ervaren. Radiatorfolie helpt dit mogelijk te maken. Met radiatorfolie voorkom je namelijk dat tot wel 95% warmtestraling verloren gaat. Doordat deze warmte direct je kamer instraalt, wordt het een stuk sneller warm in je huis. Omdat minder warmte verloren gaat, koelt het ook minder snel af. Dit is niet alleen prettig, maar zorgt er ook voor dat je thermosstaat minder vaak aanslaat.

Radiatorfolie met magneettape: zo werkt het

Radiatorfolie werd vroeger vaak op de muur bevestigd in plaats van op de radiator zelf. Tegenwoordig mag radiatorfolie door nieuwe technieken ook tegen de radiator worden bevestigd. Deze nieuwe technieken zorgen ervoor dat niet 75%, maar 95% van de warmtestraling van je radiator wordt teruggekaatst.

Natuurlijk wil je liever geen glimmend radiatorfolie zichtbaar in je huis hebt hangen. Met de radiatorfolie met magneettape die je via het Exclusief programma kunt verkrijgen, heb je hier geen last meer van. Met de magneettape bevestig je de folie namelijk gemakkelijk aan de achterkant van je radiator. Op deze manier is de folie niet meer zichtbaar én ervaar je die flinke besparing op je gasverbruik.

Het verschil tussen radiatorfolie met- en zonder magneettape

Radiatorfolie met magneettape werkt in principe hetzelfde als radiatorfolie zonder magneettape, namelijk als isolatiefolie voor je radiator. Het verschil tussen deze twee producten zit hem in de gebruiksvriendelijkheid. Radiatorfolie met magneettape bevestig je gemakkelijk doordat de magneettape het folie als het ware vastklikt aan de radiator. Radiatorfolie zonder magneettape is lastiger om te bevestigen. Deze folie wordt vaak bevestigd met tape aan de muur, of wasknijpers aan de onder- en bovenkant van de radiator.

Radiatorfolie met magneettape mag dan misschien wel makkelijker zijn om te plaatsen, een beetje hulp kan nooit kwaad. Het plaatsen van radiatorfolie met magneettape het gemakkelijkste is niet per se vanzelfsprekend. 

Radiatorfolie kopen? Voordeel met Exclusief

Ook het aanschaffen van radiatorfolie kent een prijs. Hierdoor doe je er normaal een halfjaar tot een jaar over om de aanschafprijs van radiatorfolie terug te verdienen. Via Exclusief bieden wij je de Go Green radiatorfolie voor spaarpunten aan. Zo ontvang je de radiatorfolie bij voldoende spaarpunten gratis en kan je direct starten met besparen.

De radiatorfolie van Go Green wordt geleverd met een rol magneettape en moet achterop de radiator worden aangebracht. Met één verpakking kunnen gewoonlijk meerdere radiatoren aangepakt worden.

Naar de Go Green radiatorfolie met magneettape

Deel deze pagina

Lees meer over radiatoren