1. Home
  2. Kennis
  3. Radiatorfolie

Radiatorfolie: verminder je gasverbruik

Bij veel radiatoren gaat een deel van de warmte verloren door de buitenmuren. Met radiatorfolie hou je de warmte binnen. Zo hoeft je cv-ketel minder hard te werken en bespaar je flink op gas. 

Wat is radiatorfolie?

Radiatorfolie ziet eruit als zilverfolie. Het zorgt ervoor dat de warmte die jouw radiator uitstraalt niet meer naar buiten ontsnapt. Zo benut je je warmte van jouw radiator effectiever én bespaar je direct op je gasverbruik. 

Hoeveel je bespaart is afhankelijk van hoe je stookgedrag, je verbruik van je cv-ketel en of je huis goed geïsoleerd is.

  • Bij een slecht geïsoleerde muur scheelt radiatorfolie gemiddeld zo'n 10m3 gas per m2 folie
  • Als een radiator voor een raam staat, is je besparing nog veel hoger. Bij standaard dubbelglas loopt dit op tot ongeveer 25m3 gas per jaar

Kaats meer warmte terug met radiatorfolie

Radiatorfolie kun je op de muur vastmaken. En je kunt het aan de achterkant van de radiator bevestigen. Dat bespaart nóg meer warmte. Dan kaats je niet 75% maar 95% van de warmtestraling terug.

Welke soort radiatorfolie je kiest maakt niet zoveel uit. Het is wel belangrijk dat de folie niet los gaat zitten en de warme luchtstroom tegenwerkt. Maak het dus goed vast met magneettape aan de verwarming of tape aan de muur. 

Het verschil tussen radiatorfolie met- en zonder magneettape

Radiatorfolie met magneettape werkt in principe hetzelfde als radiatorfolie zonder magneettape, namelijk als isolatiefolie voor je radiator. Het verschil tussen deze twee producten zit hem in de gebruiksvriendelijkheid. Radiatorfolie met magneettape bevestig je gemakkelijk doordat de magneettape het folie als het ware vastklikt aan de radiator. Folie zonder magneettape is lastiger te bevestigen en wordt vaak vastgezet met tape aan de muur of met wasknijpers.

Radiatorfolie kopen?

Via Exclusief bieden wij je de Go Green radiatorfolie voor spaarpunten aan. Zo ontvang je de radiatorfolie bij voldoende spaarpunten gratis en kan je direct starten met besparen.

De radiatorfolie van Go Green wordt geleverd met een rol magneettape en moet achterop de radiator worden aangebracht. Met één verpakking kunnen gewoonlijk meerdere radiatoren aangepakt worden.

Naar de Go Green radiatorfolie met magneettape

Lees meer over radiatoren