1. Home
  2. Kennis
  3. Douchetimer

Met de douchetimer bespaar je gas

De douchetimer helpt je korter te douchen. Zo bespaar je tot wel 80 m3 gas per jaar én is je energierekening een stuk lager.

Met een douchetimer douche je korter en bespaar je gas

Met de douchetimer bespaar je eenvoudig op jouw gasverbruik. Douchetimers zijn in verschillende soorten en maten verkrijgbaar: van digitale varianten tot de ouderwetse zandloper. Elke douchetimer is herinnert je om op tijd te stoppen met douchen.

20.000 liter water besparen

De douchetimer helpt je elke douchebeurt met besparen op je warmwater- en gasverbruik. Een gemiddelde douchebeurt (8,5 minuut) kost ongeveer 0,3 m3 gas. Met de douchetimer breng je de tijd onder de douche makkelijk terug naar 5 minuten. Hiermee bespaart een gemiddeld huishouden tot 20.000 liter warm water en 80 m3 gas per jaar. Dit komt neer op een besparing van ongeveer € 80 per jaar (prijspeil 2019).

Met het verwarmen van water verbruik je in verhouding veel gas. Alleen met het verwarmen van je huis verbruik je meer gas. Van dit verwarmde water stroomt 80% vervolgens uit de douchekop. Door korter te douchen met behulp van de douchetimer, zorg je ervoor dat je gasverbruik behoorlijk vermindert.

De gemiddelde Nederlander staat 120 dagen onder de douche

Korter douchen levert veel voordelen op. Zo bespaar je tijd door je douchebeurt te verkorten met 3,5 minuut. De gemiddelde Nederlander staat namelijk in zijn of haar leven 120 dagen onder de douche. Dat is 1,5 dag per jaar. Verlaag je de douchetijd van 8,5 minuut naar 5 minuten, dan houd je per jaar gemiddeld 36 uur over voor andere activiteiten.

Grip op je verbruik met de Energie-app

Met de Vattenfall Energie-app heb je altijd en overal inzicht in je verbruik. Regel handig en snel je zaken, krijg tips om energie te besparen en geniet van korting op energiebesparende producten. Zo wordt duurzamer leven een stuk makkelijker. 

Download de app

Douche korter met de douchecoach

De douchecoach is een douchetimer in de vorm van een zandloper. De douchecoach is verkrijgbaar via Exclusief. Deze zandloper bevestig je met een zuignap op de wand van je douche. De zandloper is na precies 5 minuten doorgelopen, waardoor je wordt herinnerd om te stoppen met douchen.

Spaar voor de douchecoach bij Exclusief

Wij helpen je graag om het gebruik van fossiele brandstoffen te verminderen. Daarom krijg je bij genoeg spaarpunten in Exclusief de douchecoach van ons cadeau.

Naar de douchecoach

Deel deze pagina