Grip op de energiekosten bij Van Wordragen Flowers

Met twee warmtekrachtkoppelingen (WKK's) wekt Van Wordragen Flowers BV zelf energie op. Zo heeft het bedrijf meer grip op de energiekosten. De niet-gebruikte elektriciteit kan het bedrijf terugleveren aan het net. Alleen als dat voordeliger is natuurlijk.

De voordelen van zelf opwekken

Terugleveren aan het net

Van oktober tot en met begin maart staat de verlichting aan bij Van Wordragen Flowers BV. Dan heeft het bedrijf stroom nodig. Bij een tekort koopt de kweker extra stroom in. In de zomermaanden is juist minder stroom nodig en kan Van Wordragen dus stroom terugleveren aan het net. Maar dat hangt af van de stroomprijs. Als die te laag is, doet Van Wordragen Flowers BV dat niet en zetten ze de WKK’s minder in. "Het is een kwestie van rendement berekenen", aldus Van Wordragen. 

Aan de rand van het dorpje Bruchem, in de Bommelerwaard, strekt het kassencomplex van Van Wordragen Flowers BV zich uit over ruim 4 hectare. Hier kweekt Hein van Wordragen samen met acht medewerkers chrysanten. Van Wordragen: "Wekelijks produceren wij rond de 250.000 stelen die verkrijgbaar zijn via de gangbare kanalen in de snijbloemen­branche: FloraHolland Naaldwijk en FloraHolland Aalsmeer."


Zelf gas en elektriciteit opwekken

De twee WKK's van Van Wordragen wekken samen 10.500 lux op voor stroom voor de belichtingsinstallatie. De eerste werd in 2003 geïnstalleerd bij de bouw van het kassencomplex, de tweede volgde bij de uitbreiding in 2011. De WKK’s verbruiken gas om elektriciteit op te wekken en staan warmte af als restproduct. Deze warmte wordt gebruikt om de kassen op temperatuur te houden.

De juiste keuze

Begin 2016 is Van Wordragen naar Vattenfall overgestapt. Dat hij voor Vattenfall heeft gekozen, is vooral te danken aan accountmanager Lex Woldringh. Bovendien zijn de prijzen van Vattenfall concurrerend. Al met al is Van Wordragen blij met zijn keuze. Samen gaan we ervoor zorgen dat zijn energiekosten zo laag mogelijk blijven door de beste in- en verkoopmomenten te bepalen.

Vergoeding voor teruggeleverde energie

Wanneer u meer energie opwekt dan u gebruikt, dan ontvangt u daarvoor een vergoeding van ons. Meer weten? Bel 020 892 01 80 of maak een afspraak met een adviseur.

Van Wordragen Flowers BV

Ik heb een goed gevoel bij mijn overstap naar Vattenfall. 

 

 

Hein van Wordragen, Eigenaar
De Markt Expertise Desk staat voor u klaar!

De Markt Expertise Desk staat voor u klaar!

We helpen u graag met al uw vragen over energie-inkoop, zonne- en windenergie en warmte. We zijn bereikbaar op 020 892 01 80 (op werkdagen van 8.30 tot 17.00 uur).

Meer voorbeelden uit de praktijk

  • Tuinder Duijvestijn Tomaten verwarmt de kassen met aardwarmte

    Lees verder
  • Voor veredelaar Royal Van Zanten is duurzaam telen een must

    Lees verder
  • Maarel Orchids bespaart door slimme in- en verkoop van energie

    Lees verder