Tuinder R&R Peppers verhandelt energie en bespaart op kosten

Door zelf energie op te wekken én te verhandelen, bespaart tuinder R&R Peppers op de energiekosten. 

Inkopen en terugleveren

Via het HandelsPlatform terugleveren

Met een eigen warmtekrachtkoppeling zet R&R Peppers aardgas om in warmte en elektriciteit. Het aardgas koopt R&R Peppers in via het online HandelsPlatform van Vattenfall. Veel tuinders gebruiken de vrijgekomen elektriciteit voor belichting, maar R&R Peppers levert via ons HandelsPlatform Expert terug aan het net.

Ronald van Ruyven: "In 2014 namen we 140.000 kWh af en leverden we 3,6 miljoen kWh terug aan het net. Aan gas kochten we 1,2 miljoen m3 in."

Over R&R Peppers

R&R Peppers, van de broers René en Ronald van Ruyven, begon in 2002 met het telen van paprika's. In 2012 besloten ze het over een andere boeg te gooien. Ze gingen meerdere gewassen telen, zoals komkommers, tomaten, augurken en aubergines. Niet om als product te verkopen, maar om er zaden mee te kweken. En omdat elk gewas andere klimaatomstandigheden nodig heeft, werden de kassen verbouwd en voorzien van individuele stookregimes.

Paprika's van R&R Peppers

Geen toeters of bellen

Van Ruyven werkt nu een aantal jaar met ons HandelsPlatform en is daar zeer over te spreken. Hij noemt het "eenvoudig en degelijk, zonder al teveel toeters en bellen."

Zelf de pieken en dalen eruit pikken

Van Ruyven vertelt verder: "het is belangrijk dat je alles goed in de gaten houdt. De marges zijn te klein om ver vooruit in te kopen of te verkopen. Soms is het zelfs zo dat het goedkoper is om elektriciteit in te kopen, dan het met de warmtekrachtkoppeling zelf te produceren en terug te verkopen aan het net. Zo probeer ik de pieken en dalen eruit te pikken."

Ronald van Ruyven

Ook verduurzamen met uw tuindersbedrijf?

De duurzaamheidsexperts van Vattenfall gaan graag met u in gesprek en zijn er voor al uw vragen op werkdagen tussen 8.30 en 18.00 uur. Bel ons op 020 892 01 80. Of stel uw vraag aan het Agri-team.

Ik kijk elke dag hoe de prijzen ervoor staan en neem de e-mails door waarmee Vattenfall mij dagelijks informeert. 

 

 

Ronald van Ruyven, Eigenaar
De Markt Expertise Desk staat voor u klaar!

De Markt Expertise Desk staat voor u klaar!

We helpen u graag met al uw vragen over energie-inkoop, zonne- en windenergie en warmte. We zijn bereikbaar op 020 892 01 80 (op werkdagen van 8.30 tot 17.00 uur).

Meer voorbeelden uit de praktijk

  • Tuinder Greenbrothers beheerst de energiekosten optimaal

    Lees verder
  • Familiebedrijf Ammerlaan 4Polders groeit in hectares en duurzaamheid

    Lees verder
  • Visverwerkingsbedrijf Interfish profiteert van prijsdalingen

    Lees verder