1. Grootzakelijk
  2. Klanten vertellen
  3. RAI Amsterdam's pronkstuk, het Atrium

Het Amtrium is het duurzame pronkstuk van RAI Amsterdam. Wilco van den Born, manager Real Estate, stelde hoge eisen aan dit gebouw. 'We wilden een opwaardering geven aan de stad. En om er meteen een duurzaamheidsambitie voor onszelf aan te hangen, is het Amtrium BREEAM Excellent-gecertificeerd.'

Amtrium, de duurzame trots van RAI Amsterdam

Wilco van den Born vertelt

Een kas als pronkstuk van een duurzame RAI

Het Amtrium is één van de meest recente uitbreidingen van de RAI, inclusief een verticale kas. Deze kas is een duurzame manier om het beurs- en congrescentrum te verwarmen. Wilco van den Born, manager Real Estate: "De kas is warmer dan de rest van het pand, dus je krijgt altijd voorverwarmde lucht. Naast warmte zorgt de kas ook voor zuurstof dankzij de planten. En we hebben voor eetbare planten gekozen, die worden gebruikt door onze keuken. Dat is dus win-win-win!"

Quote Wilco van den Born

"Onze liften wekken energie op. Als de liften dalen, wordt de energie opgeslagen in een batterij. Die energie wordt dan weer gebruikt als de liften omhoog gaan."

Aldus Wilco van den Born, Manager Real Estate bij RAI Amsterdam.

Bekijk ook de andere RAI video's

Weet u welk energielabel uw gebouw heeft?

Met de DuurzaamheidsScan ziet u in één oogopslag de huidige staat van uw gebouw en welk energielabel daarbij hoort. Ook krijgt u te zien welke maatregelen u kunt nemen.

Meer weten? Bel 088 363 79 32 of vraag een scan aan.

Bekijk de mogelijkheden

In 5 stappen naar een energie-neutraal gebouw

In 2030 moet de CO2-uitstoot met 49% verminderd zijn. Maar welke concrete stappen kunt u met uw bedrijf zetten op weg naar een energieneutraal kantoorgebouw? In deze whitepaper vertellen we u precies hoe u dat doet.

Wij helpen u graag te verduurzamen