1. Grootzakelijk
  2. Klanten vertellen
  3. RAI - Besparen op energieverbruik

Een steeds lagere energiefactuur

Elk jaar opnieuw 5% minder energie verbruiken. En dus geld besparen. RAI Amsterdam lukt het steeds weer, dankzij een reeks aan verduurzamings- en besparingsmaatregelen. Toch denkt Harry van Fruchten, projectmanager Maintenance, dat het nóg beter kan: 'De komende jaren doen we er nog eens 3% bij op. Ik zeg dat het haalbaar is!'

Uitbreiden zonder hogere energiefactuur

De RAI is recent uitgebreid met 50.000 m2. Toch is het energieverbruik niet gestegen. Het nieuw centrale koelsysteem draait nu op duurzame elektriciteit. En ook de verwarming van de RAI draait inmiddels niet meer op gas, maar op stadsverwarming. Ook zijn duizenden tl-lampen vervangen door led- en t5-verlichting, de energiezuinige variant van de normale tl-buis.

Benieuwd hoeveel energie de RAI precies bespaard heeft? Bekijk de video.

"Door de overgang van TL naar LED en T5 hebben we 1 miljoen kWh bezuinigd."

Harry van Fruchten, Projectmanager Maintenance bij RAI Amsterdam

Besparen op zakelijke energiekosten

Uw energiekosten wilt u het liefst zo laag mogelijk houden. Dat begrijpen wij. In deze whitepaper vindt u vijf slimme besparingsmaatregelen waarmee uw zakelijke energiekosten kunt verlagen.

Lees het artikel
Foto van een man die in een kantooromgeving staat

Ook slim kosten besparen? Wij helpen u graag op weg

Bel ons op 020 892 00 75 (op werkdagen van 9.00 tot 17.00 uur). Of maak een afspraak voor een vrijblijvend adviesgesprek met één van onze adviseurs.

Meer besparingsideeën opdoen?