1. Grootzakelijk
  2. Klanten vertellen
  3. Achter de schermen bij Burgers' Zoo

De Arnhemse dierentuin Burgers’ Zoo staat wereldwijd bekend om haar 'ecodisplays', waar bezoekers naast de dieren ook het klimaat en de omgeving waarin zij leven kunnen ervaren. We bezoeken zowel de allereerste ecodisplay 'de Bush' als de nieuwste ecodisplay 'de Mangrove'. En ontdekken hoe duurzaamheid in de genen van dit familiebedrijf zit.

Een kijkje achter de schermen bij Burgers' Zoo

De duurzame ambities zijn en blijven groot binnen Burgers' Zoo

Sandra Brandts is als KAM-coördinator bij Burgers’ Zoo verantwoordelijk voor kwaliteit, arbo en milieu. Wat betekent duurzaam werken in de praktijk voor het dierenpark?

Sandra: 'We willen iedere keer een stapje verder gaan, steeds verbeteren, steeds duurzamer gaan ondernemen. Dat is op sommige punten, zoals bij de kwikdruklampen, best lastig. Want uiteindelijk willen we ook de beste leefomstandigheden voor onze dieren. Maar we doen ontzettend ons best om qua duurzaamheid steeds een stapje verder te gaan.’

Bekijk de video met Sandra Brandts

Continu werken aan verduurzamingsmaatregelen

Om de temperatuur van 27 graden in de winter en zomer vast te houden, moet de ruimte ’s winters verwarmd worden en ’s zomers, als de zon op het glazen dak schijnt, vaak juist gekoeld worden.

Om dit zo energie-efficiënt mogelijk te doen zetten ze bij een temperatuurstijging als eerste de zonwering dicht. Als dat niet voldoende helpt, blazen ze vocht de ruimte in. Is dit ook niet voldoende, dan gaat de mechanische koeling aan.

Bekijk de video met Niek Maessen

Vastgoed verduurzamen: slim naar energielabel C

Vanaf 2023 moet vrijwel ieder kantoor verplicht over minimaal energielabel C beschikken. Deze whitepaper laat zien welke maatregelen u als vastgoedbeheerder en -eigenaar kunt nemen om tot duurzame energielabels te komen.