Iedereen kent de Amsterdam ArenA. Als voetbalstadion. Als concertlocatie. Als grootste dansvloer van Nederland. En natuurlijk als één van de opvallendste gebouwen van Amsterdam. We nemen een kijkje achter de schermen van dit iconische gebouw. Bekijk het in de video.

Achter de schermen bij de Johan Cruijff ArenA

Innoveren met energie

De Johan Cruijff ArenA is voortdurend aan het innoveren. Ook op het gebied van energie. Zo wekt dit stadion zelf al een paar jaar energie op met zonnepanelen. Maar de ArenA is op veel meer vlakken aan het innoveren op energiegebied. En aan het besparen. Henk van Raan, CIO bij de Johan Cruijff ArenA, laat zien hoe.

Video: Voortdurend innoveren

Stap voor stap naar CO₂-neutraal

Als grootste stadion van Nederland heeft de Johan Cruijff ArenA een voorbeeldfunctie op het gebied van klimaatbescherming. Maar misschien wel net zo belangrijk: het terugdringen van de CO2-uitstoot levert ook geld op. Henk Markerink, CEO van de Johan Cruijff ArenA, laat zien hoe.

Video: Stap voor stap naar CO₂-neutraal

Veel energie in de kwaliteit van het veld

De ArenA steekt veel energie in het optimaliseren van de kwaliteit van het veld. En dat doet de ArenA zo slim en duurzaam mogelijk. En verrassend genoeg met behulp van big data. Paul Baas laat zien hoe de ArenA dit doet.

Video: Een geslaagde voetbalwedstrijd

Zelf aan de slag met besparen en verduurzamen?