1. Grootzakelijk
  2. Klanten vertellen
  3. Paul Baas aan het woord

Eén van de voorwaarden voor een geslaagde voetbalwedstrijd is een goede grasmat

Eén van de voorwaarden voor een geslaagde voetbalwedstrijd is een goede grasmat. De ArenA steekt veel energie in het optimaliseren van de kwaliteit van het veld. En dat doet de ArenA zo slim en duurzaam mogelijk. Zo wordt de warmte die overblijft na het opstoken van de kantoren onder meer gebruikt om het veld te verwarmen.

De big data van de JC ArenA

Bijzonder is ook dat de ArenA big data gebruikt om het veld te verbeteren. Onder meer gegevens uit het weerstation, datasensoren op het dak, datasensoren in de bodem zorgen voor een volledig klimaatoverzicht van het veld en het stadion. Alles is te meten. En dat doet Paul Baas dan ook. Maar er is altijd ruimte voor verbetering.

Innoveren met energie

De Johan Cruijff ArenA is voortdurend aan het innoveren. Ook op het gebied van energie. Zo wekt dit stadion zelf al een paar jaar energie op met zonnepanelen. Maar de ArenA is op veel meer vlakken aan het innoveren op energiegebied. En aan het besparen. Henk van Raan, CIO bij de Johan Cruijff ArenA, laat zien hoe.

Video: Voortdurend innoveren

Stap voor stap naar CO₂-neutraal

Als grootste stadion van Nederland heeft de Johan Cruijff ArenA een voorbeeldfunctie op het gebied van klimaatbescherming. Maar misschien wel net zo belangrijk: het terugdringen van de CO2-uitstoot levert ook geld op. Henk Markerink, CEO van de Johan Cruijff ArenA, laat zien hoe.

Video: Stap voor stap naar CO₂-neutraal

Zelf aan de slag met besparen en verduurzamen?