1. Grootzakelijk
  2. Klanten vertellen
  3. Henk van Raan aan het woord

De Johan Cruijff ArenA is voortdurend aan het innoveren

De Johan Cruijff ArenA is voortdurend aan het innoveren. Ook op het gebied van energie. En dat is logisch. Het grootste stadion van Nederland heeft vanzelfsprekend ook grote verbruikscijfers. Zo'n 9 miljoen kWh aan energieverbruik bijvoorbeeld. De ArenA doet er alles aan om dat verbruik te verminderen. Onder meer door zelf energie op te wekken. Maar de ArenA is op veel meer vlakken aan het innoveren op energiegebied.

Energie besparen in de JC ArenA

Wij kijken achter de schermen bij de Johan Cruijff ArenA en spreken met Chief Innovation Officer Henk van Raan.

Voortdurend innoveren

Innoveren met energie

De ArenA is voortdurend aan het innoveren. Ook op het gebied van energie. De Johan Cruijff ArenA zet al jaren een mix van duurzame producten in. Zo bespaart de ArenA op het gebruik van fossiele brandstoffen en de uitstoot van CO2 door het stadion te verwarmen met stadsverwarming. Voor de koeling maakt de ArenA gebruik van de natuurlijke koude van de Ouderkerkerplas.

Naast stadswarmte en stadskoude gebruikt de ArenA ook zonnepanelen. Ook neemt het stadion windcertificaten af, die de garantie geven dat de windenergie is opgewekt in Nederland. Samen zorgen deze producten voor een volledig duurzame oplossing.

"De energie die wij opwekken slaan we op in batterijen. Tot het moment dat we het nodig hebben"

Henk van Raan, Chief Innovation Officer bij de Johan Cruijff ArenA

Alles doen om het verbruik te verminderen

Henk van Raan

Ook interessant voor u?