1. Grootzakelijk
  2. Klanten vertellen
  3. Johan Cruijff ArenA - Expertvideo: Henk Markerink

Stap voor stap naar een CO2-neutrale ArenA

Als grootste en meest innovatieve stadion van Nederland heeft de Johan Cruijff ArenA een voorbeeldfunctie op het gebied van klimaatbescherming, vindt CEO Henk Markerink. Maar misschien wel net zo belangrijk: het terugdringen van de CO2-uitstoot levert ook geld op.

CO2-reductie in de JC ArenA

De Johan Cruijff ArenA heeft een voorbeeldfunctie op het gebied van klimaatbescherming. En het terugdringen van de CO2-uitstoot levert ook geld op.

Het terugdringen van de CO2-uitstoot levert geld op

Het is een verdienmodel

De eerste stap richting een CO2-neutraal stadion die de Johan Cruijff ArenA in 2010 zette, was aansluiting op het stadskoude- en stadswarmtenetwerk van Vattenfall. Daarna volgden zonnepanelen op het dak en gebruik van windenergie voor de resterende energiebehoefte.

Als de investeringen zijn terugverdiend, levert dit soort maatregelen direct geld op. Tel daar het groene imago bij op en het is duidelijk dat CO2-reductie voor bedrijven een interessante businesscase is.

CO2-reductie in de Johan Cruijff ArenA

Henk Markerink

In 5 stappen naar een energieneutraal gebouw

In 5 stappen naar een energie-neutraal gebouw

In 2030 moet de CO2-uitstoot met 49% verminderd zijn. Maar welke concrete stappen kunt u met uw bedrijf zetten op weg naar een energieneutraal kantoorgebouw? In deze whitepaper vertellen we u precies hoe u dat doet.

Innoveren met energie

De Johan Cruijff ArenA is voortdurend aan het innoveren. Ook op het gebied van energie. Zo wekt dit stadion zelf al een paar jaar energie op met zonnepanelen. Maar de ArenA is op veel meer vlakken aan het innoveren op energiegebied. En aan het besparen. Henk van Raan, CIO bij de Johan Cruijff ArenA, laat zien hoe.

Video: Voortdurend innoveren

Ook interessant voor u?